Originální design hvězdného Karima Rashida
Bar Nhow, který stojí opodál uvítací haly, je zdoben bublinkami a oválnými tvary kolem dokola. Barevně příjemné kombinace a lesknoucí se laminát zvýrazňuje přidání zlaté barvy. K posezení lákají o ergonomická lehátka a sedadla rozmístěná podél baru.
Bar Nhow, který stojí opodál uvítací haly, je zdoben bublinkami a oválnými tvary kolem dokola. Barevně příjemné kombinace a lesknoucí se laminát zvýrazňuje přidání zlaté barvy. K posezení lákají o ergonomická lehátka a sedadla rozmístěná podél baru.
: Keramická dlažba s potiskem, který je inspirován digitalizací a datovými soubory a znaky.
Hosté jsou uvítáni u hlavního vstupu, který zdobí vizuálně velmi poutavá recepce, jež vypadá jako velká růžová bublina. Vyrobena je z vysoce lesklého laminátu a kvalitně osvětlena.
Zvolené barvy jsou občas jemné a jindy zase velmi výrazné, až křiklavé. Někdy povzbudí a příště uklidní. Růžová zeď odděluje restaurační prostor od kuchyně.
Moderní kombinace francouzsko-německé gastronomie a popartového interiéru Karima Rashida láká milovníky hudby, zábavy i vynikající kuchyně. Atypický music box nabízí na přání hudbu pro každého.
Místní hotelová restaurace je vyplněna pastelovými barvami. Převládají odstíny zelené barvy, která napomáhá dobrému trávení. Svítidla jsou opět v organických tvarech.
Amorfní tvary a výrazné barvy pro Rashida typické lze snadno rozpoznat ve speciálně vyrobeném nábytku a v designu dalších objektů.
V luxusních pokojích vytvořil architekt zakřivenou stěnu, která odděluje obývací pokoj od ložnice. Uprostřed ní rafinovaně umístil televizní obrazovku tak, aby se dala natáčet podle toho, ze kterého pokoje ji chceme sledovat.
Chcete donést na pokoj kytaru Gibson nebo digitální piano Casio? Spolupráce s hudebními profesionály zaručuje skutečnou kvalitu, dokonalé zázemí i pro fanoušky.
Nábytek ve všech pokojích a apartmá je z velké části vyroben speciálně pro Nhow a hosté si mohou vybrat z různých barevných stylů. Růžová, modrá nebo šedá jsou zvoleny v závislosti na tom, v jakém je místnost sektoru.
Trojrozměrné vnitřní prostředí vytváří nové cítění světa bez nostalgie, volající po starých způsobech života.
Stejně netradičně pojaté jsou i skleněné koupelnové stěny. Luxusní a pohodlné volně stojící vany a samostatný velký sprchový kout doplňují praktická zdvojená umyvadla. Mozaiková podlaha dotváří snový kosmický efekt.
Část hotelu je věnována zázemí pro kondiční cvičení a relaxaci. Praktická pohodlná ergonomická lehátka a místnost měnící dle potřeby barevné spektrum – zde se budete cítit dobře.
K dispozici jsou také dvě sauny a parní lázeň. V hotelu lze ubytovat až 600 osob a zázemí pro wellness musí mít odpovídající kapacitu.
Zvláštností hotelu je digitální propojení zvuku hudby a nhow podlahy, přenos zvuku do externích sítí.
Barva skla pomáhá prostorům zahalit se do větší intimity a poskytuje více soukromí.
Špičková kvalita, pracovní komfort a Rashidův design vytvořily neobvyklé a překvapivé prvky, spoustu prostoru s extravagantním designem.
V pravidelných intervalech je část uměleckých děl vystavených v Nhow nahrazena novými. Díky spolupráci s uznávanou galerií vlastníků je hotel součástí velkoměsta a berlínská umělecká scéna má k dispozici další výstavní prostory.
V bezprostřední blízkosti hotelu najdeme celou řasu barů a klubů. I proto má bar Nhow laťku nastavenou hodně vysoko. Všudy přítomné oblé tvary a zlatá barva v kombinaci s pastelovými tóny vytváří příjemné a přátelské prostředí.
Výsledkem spolupráce designéra Karima Rashida a architekta Sergeje Tchobana je objekt kladoucí důraz na kontrast poměrně přísné architektury a vesele pojatého interiéru.
Část budovy ve výšce 21 metrů nad hladinou řeky Sprévy tvarem připomíná vysoký jeřáb. V horní věži osmého podlaží je umístěno studio, kde hvězdy jako REM, David Bowie a U2 natočily své mezinárodní hity.
Díky své poloze nabízí hotel nádherný výhled na řeku Sprévu a most Oberbaum. V letních měsících můžete posedět na zahradní terase nebo si na břehu řeky dopřát romantickou večeři.
Jako premiérovou lahůdku jsme pro vás vybrali první evropský hudební hotel v Berlíně, pod jehož designem je podepsán světově proslulý designér Karim Rashid.

Setkání na nejvyšší úrovni kreativity, svátek jak pro oči, tak pro chuťové buňky – to vše nabízí budova, která vzbuzuje v návštěvnících protichůdné pocity.

Spojení designu inspirovaného popem a originálními nápady hvězdného newyorského architekta Karima Rashida vyústilo v moderní pojetí pohostinnosti se svébytným charakterem. Tento všestranný produktový a interiérový designér, původem z egyptské Káhiry, vyrůstal v Torontu a studia průmyslového designu navštěvoval v Ottawě.

Realizoval více než 3000 návrhů, získal více než 300 ocenění, pracoval v 35 zemích světa a spolupracuje s mnoha světovými značkami.

V roce 2010 se veřejnost mohla seznámit s luxusním interiérem prvního hudebního hotelu Nhow Berlin, pod kterým je Rashid autorsky podepsán. Používá nové materiály a technologie a jeho přístup k designu bývá označován jako futuristický.

Stavba symbolizuje moderní trendy a pokrokovost, která je hlavní devizou spojeného Berlína. Umělecky pojaté prostory daleko přesahují hranice současných technických vymožeností. Hlavní vstup vypadá jako velká nafouklá růžová bublina.

Vysoce lesklý laminát je působivě osvětlen, naproti recepci zaujmou na první pohled hodiny, ukazující hned několik světových časů v různých částech světa. Keramická dlažba s potiskem poplatným trendu digitalizace dotváří vizi budoucnosti.

Nosné téma, bublina, pokračuje i uvnitř v barevně lákavém a bublinkami ozdobeném Nhow baru. Oválné tvary jsou všudypřítomné a vzbuzují pocit bezpečí. Vše je opět z lesklého laminátu se zlatavým nádechem, ani posezení respektující ergonomii nezapře oblé tvary.

Pastelové barvy zvolené pro celý interiér jsou vybrány podle barevné typologie a využívají vlivu na lidskou psychiku.

V hotelové restauraci jsou laděny do zelených tónů a doplněny světly příjemných organických tvarů. Salonek s proměnlivými barvami, od hlavní haly oddělený skleněnými stěnami, rozšiřuje možnosti relaxace.

Stejně komfortně je navržen každý z  pokojů a z místností v hotelové věži je možné pozorovat východ i západ slunce se všemi barevnými proměnami, další věž zase poskytuje příjemné přítmí díky chladnějším tónům barevné palety, některé apartmány jsou laděny do růžových svěžích tónů. Vše je poplatné myšlence vytvořit v hotelu co nejpozitivnější image.

Světovým unikátem je vybavení apartmá digipop uměleckými díly, originálními vzorovanými podlahami, vyrobenými z recyklovatelného dřeva a opatřenými laminátovým potiskem. V luxusních pokojích přistoupil architekt k vytvoření zakřivené stěny, oddělující obývací pokoj od ložnice, doprostřed které umístil rafinovaně televizní obrazovku tak, aby se dala natáčet podle toho, ze kterého pokoje ji chceme sledovat.

Intenzitu osvětlení je možné volit dle momentální potřeby a nálady. Stejně netradičně pojaté jsou i skleněné koupelnové stěny. Luxusní a pohodlné volně stojící vany a samostatný velký sprchový kout doplňují praktická zdvojená umyvadla.

Mozaiková podlaha dotváří snový kosmický efekt. Popartový interiér se nebojí kontrastů. Karim Rashid dodal budově architekta Sergeje Tschobana svým pojetím nekonvenčnost a jedinečnost, budova je předzvěstí a ztotožněním s novými začátky.

Typické amorfní tvary a výrazné barvy, které jsou pro Rashida typické, vytvářejí z budovy uznávanou „uměleckou scénu“, která je součástí Berlína a dnes patří k jedné z nejvyhledávanějších atrakcí.

Text: Eva Karbulková, Foto: nhow Berlin hotel