Perla uprostřed horské přírody
Horní patro chaty je celé věnováno obývacímu prostoru. Velký pokoj s přátelsky útulným krbem, jídelnou a barem nabízí možnost pohodlného odpočinku.
Horní patro chaty je celé věnováno obývacímu prostoru. Velký pokoj s přátelsky útulným krbem, jídelnou a barem nabízí možnost pohodlného odpočinku.
V interiéru vládnou světlé přírodní tóny látek, kůže a rustikální pohledově přiznané dřevěné prvky doplněné nábytkem ve stejném stylu.
Extrémně pohodlné křeslo (design Valentine) v neformálním stylu má typické, sedmdesátými léty inspirované tvary.
V sedacím zákoutí najdeme jako doplňkový zdroj osvětlení stojací lampu od Thibaulta Desombreho.
Nerezové, výškově nastavitelné otočné barové stoličky s plynovým pístem, nesoucí podpis světově známého designéra Philippe Starcka, zaujmou na první pohled.
: Interiér je vybaven i nejmodernějšími technickými vymoženostmi. Jsou ale vždy zvoleny a umístěny tak, aby zapadly do venkovského stylu horské chaty.
Pečlivě zvolený design staví tuto horskou chatu na jedno z předních míst v pomyslném žebříčku exkluzivních horských zařízení.
V ložnicích láká ke spočinutí povlečení z jemné egyptské bavlny.
Měkký tón přírodního dřeva rozjasňují záblesky stříbřitých, nerezových a skleněných doplňků, které dodávají robustnímu rustikálnímu stylu interiéru lehkost a eleganci.
Velkými okny s dělenými tabulkami dopadá do pokojů dostatek denního světla a přitom neruší vzhled domu.
K pokojům en-suite s fantastickým výhledem na Dent de Villard patří i balkony, kde lze za příznivého počasí v klidu posedět.
K dispozici je velký bazén s lehátky. Mramorové sloupy, kaskádové fontány – oáza rozmazlování a hýčkání je připravena v každou denní i noční hodinu.
Pro větší efekt a zvýraznění jsou v domě umístěny barevně výrazné prvky.
Koupelna s jacuzzi a prostorným sprchovým koutem s velkými sprchovými hlavicemi BOSE nabízí příjemné sociální zázemí.

Luxusní horská chata, blahobytně si hovící v panenské krajině, nabízí veškerý dostupný komfort a pohodlí.

Je těžké si představit, že bychom mohli najít v divoké krajině obklopené štíty velehor větší luxus, než jaký poskytuje půvabná horská chata Pearl. Nabízí šokující výhled na Dent de Villard, který je vyvrcholením dlouhého horského hřebene.

Pro zkušené a náročné vyznavače freeridingu, který je asi nejpopulárnějším snowboardistickým stylem snad díky tomu, že je tolik uvolněný, je zde několik ploch plných nedotčeného prašanu a skalních převisů, takže se mohou věnovat volné jízdě po širokých pláních, ale i upravených sjezdovkách a sjíždění strží.

Courchevel, kam jsme se vypravili, je součástí světoznámé lyžařské oblasti Tři údolí (Les 3 Vallées) ve Francii. Tři vzájemně propojená horská údolí dohromady tvoří jednu z největších lyžařských oblastí na světě. Na jedné straně Courchevel, uprostřed Méribel a z druhé strany Val Thorens.

Kompromis zde opravdu není na prvním místě, takže nás hned při vstupu do chaty osloví velkorysé proporce, které prostor nabízí.

Rozlehlé pokoje, luxusní prostory věnované herně, exkluzivní parní lázeň příjemně rozehřívající údy, které prochladly při zimních radovánkách. Extrémní luxus nás obklopí i ve velkých apartmánech, vybavených jacuzzi a citlivě sladěnými doplňky.

Osušky, ručníky a koupelnové předložky v nenápadných tónech od bílé kávy po holubičí šeď, aniž by na sebe strhávaly přílišnou pozornost, nechávají vyniknout přírodní kráse kresby dřeva, kterým jsou koupelny obloženy.

Trend tón v tónu doplňuje i zvolený obklad sprchového koutu a dlažba na podlaze.

Horní patro je věnováno obývacímu prostoru s velkým pokojem a přátelsky útulným krbem, jídelnou a barem. Vynikající komfort nabízí extrémně pohodlné křeslo Reverso (design Valentine) v neformálním stylu. Sedmdesátými léty inspirované tvary jsou typické.

Velmi pevná až monolitická kvalita v sobě skrývá nečekanou lehkost. U baru na první pohled zaujmou otočné, výškově nastavitelné stoličky s plynovým pístem. Z nerezové oceli je navrhl designér Philippe Starck.

Plně vybavená kuchyň poskytuje vynikající snídaně a opulentní večeře z místních surovin i pokrmy mezinárodní kuchyně. Zkrátka oáza luxusu, které se ani v nejmenším nedotkne, když venku fičí severák a vánice skryje všechny přístupové cesty.

Najdeme zde jedno z nejlepších welness a fitness vybavení, k dispozici je velký bazén s lehátky. Tělocvična je vybavena nejmodernějším zařízením a je těžké si představit dokonalejší způsob relaxace.

Mramorové sloupy, kaskádové fontány – oáza rozmazlování a hýčkání je připravena v každou denní i noční hodinu. Chata je zároveň vybavena nejnovější technologií: hudební systém BOSE, LCD obrazovky a DVD přehrávače, domácí kino…

Pečlivě zvolený design staví tuto horskou chatu na jedno z předních míst v pomyslném žebříčku exkluzivních horských zařízení. Pokoje en-suite s fantastickým výhledem a balkony kombinují tradiční prvky místního designu s maximálním moderním luxusem.

Koupelna s jacuzzi a prostorným sprchovým koutem s velkými sprchovými hlavicemi BOSE nabízí příjemné sociální zázemí.

Při zařizování interiéru vládnou světlé přírodní tóny látek, kůže a rustikální pohledově přiznané dřevěné prvky doplněné nábytkem ve stejném stylu. V ložnicích láká ke spočinutí povlečení z měkké egyptské bavlny.

Pro větší efekt a zvýraznění jsou v domě umístěny barevně výrazné prvky – pohovka, křesla, polštáře, čerstvé květiny. Jako doplňkový zdroj osvětlení najdeme v sedacím zákoutí stojací lampu Thibaulta Desombreho.

Měkký tón přírodního dřeva rozjasňují záblesky stříbřitých, nerezových a skleněných doplňků, které dodávají robustnímu rustikálnímu stylu interiéru lehkost a eleganci.

Ačkoli je interiér maximálně vybaven nejmodernějšími technickými vymoženostmi, jsou vždy zvoleny a umístěny tak, aby respektovaly specifický venkovský styl horské chaty a citlivě do něj zapadaly.

Se stejným důrazem na autenticitu byly vybírány i doplňky, které dodávají domu punc zabydlenosti a neokázalého luxusu.

TEXT: Eva Karbulková, FOTO: Ultimate Luxury Chalets