Život podle filmového magnáta
Stavbu ve tvaru písmene L, usazenou ve svahu, obestupuje příjemný venkovní prostor s terasou, nekonečným bazénem a také tenisovým kurtem, jenž se nachází v nejnižší části stupňovité zahrady.
Terasa s navazujícím trávníkem často slouží pro venkovní párty. K tomuto účelu je ve vile speciální cateringová kuchyně.
Svah osázený olivovníky ohraničuje tenisové kurty. Ty spojuje s terasou vily pohodlné schodiště.
Opěrné betonové a kamenné zdi zpevňují svažitý terén, kterému zahradní architekt vtiskl přirozený přírodní vzhled.
Nekonečný bazén s přelivovou hranou osvěžuje hlavní terasu před společenskou zónou vily. Obklad bazénové vany modrou mozaikou umocňuje odraz blankytně modrého nebe na hladině.
Terasa s bazénem je vybudovaná jako mohutná konzola spojená se železobetonovou konstrukcí stavby.
K přívětivému prostředí obývacího pokoje přispívají stěnový plynový krb a teplé přírodní odstíny čalounění a doplňků.
Podlaha z amerického ořechu spojuje jednotlivé obytné místnosti. Sedací soupravy jsou umístěny na jednobarevných vlněných kobercích.
Koupelna s břidlicově šedomodrým keramickým obkladem a podlahou z voděodolného dřeva je přístupná rovnou z terasy s bazénem.
Vstupní místnost je otevřena do výšky šesti metrů. Ze dvou světových stran ji obklopuje terasa s pohodlným sedacím nábytkem. Jednání majitele s klienty může probíhat v komfortu, zároveň odděleně od rodinného života.

Na jedné z nejvyhledávanějších adres na světě, na luxusním pozemku v Holmby Hills v Bel Air, si nechal postavit rezidenci známý filmový producent.

Obklopená vzrostlými listnatými stromy a zakomponovaná ve svažitém terénu působí rozlehlá tříúrovňová stavba do uliční zóny spíše nenápadně.

Bílé zdi členěné vertikálami úzkých oken mnoho neprozrazují o opulentní rezidenci ve tvaru písmene L, která se prosklenou fasádou otevírá směrem k Hollywood Hills.

Hlavní vstup je v duchu zdejších nemovitostí vybaven velkým parkovištěm a samostatným objektem garáží. Na tuto plochu navazuje samotné entrée do domu, které je ve výšce šest metrů kryto mohutnou přetaženou střechou.

Stejně impozantní výšku stropu má i přepychová vstupní místnost s prosklenými stěnami, která v okamžení nabízí výhled pro vyvolené, samotný Hollywood.

Zařízená v teplých zemitých tónech vyvolává vstupní hala příjemný pocit domova a bezpečí, které ve vile zajišťuje dokonalý elektronický systém. Odtud postupujeme do obytné zóny, která svou velikostí a vybavením odpovídá společenskému postavení majitele.

Následují další dvě místnosti, z nich jedna slouží jako pánský salon a poslední v řadě jako jídelna pro větší společnost. V každém z těchto prostorů máte pocit, že fungují samy pro sebe, každá z nich má své venkovní patio nebo balkon.

Jak procházíte jednotlivými místnostmi, odkrývají se před vámi dramatické výhledy. Průhledné fasády a posuvné dveře spojují interiér s exteriérem a dovolují obyvatelům vily vychutnávat si svěží vzduch vanoucí od Tichého oceánu.

Ultra prostorná kuchyně je vybavena nejmodernějším nábytkem italské značky Molteni a vestavnými spotřebiči Dada a Miele. Patro hlavního křídla patří soukromému životu majitele.

Otevřená ložnice do kryté lodžie je propojena s koupelnou a třemi šatnami včetně dámské toaletní místnosti.

Ve vile je ještě dalších šest ložnic s příslušenstvím, dvě knihovny, domácí kino, prostory pro fitness a také pro cateringovou kuchyni, využívanou při pořádání velkých párty na terase.

Interiér rezidence umocňují materiály nejvyšší kvality, schodiště obložené mramorem vystupuje z podlahy z černého amerického ořechu. Vysoké stropy nabízejí množství denního světla pronikajícího dovnitř skleněným pláštěm.

Nechybí ani vinotéka, na terase nekonečný bazén a také travnatý kurt, který je umístěn v nejnižším místě terasovité zahrady. Rezidenci vznášející se nad Hollywoodem by bylo možné nazvat Splněný sen.

Toho, kdo viděl snímek Hitchcock, možná napadne, že tento architektonický skvost, stejně jako jemu podobné v této lokalitě, může posloužit jako zástava, aby jeho majitelé mohli vyprodukovat či natočit film, který přinese nezapomenutelné zážitky milionům diváků.

Text: Alena Kodlová, Foto: Quinn Architects