Casa Clara, óda na životní styl South Beach
Už tak impozantní dispozici společenského prostoru, částečně otevřeného do druhé obytné úrovně s klidovým zázemím, násobí odraz ve velkoplošné zrcadlové stěně. O osvětlení této zóny se kromě lustru starají rovněž zapuštěné stropní a podlahové bodovky.
Část přízemního společenského prostoru je otevřená do druhé obytné úrovně rezidence, což ještě opticky násobí už tak velkorysou dispozici. Efekt zvýrazňuje zábradlí z čirého skla, lemující horní galerii.
Impozantní vstupní hala je z uliční fronty přístupná betonovou lávkou, vedoucí přes „vodní příkop“. Mělká nádrž spolu s protilehlým bazénem na druhé straně rezidence přispívá k vytvoření příznivého vnitřního klimatu.
Zóně věnované přípravě a konzumaci jídla dominuje sestava tubusových svítidel Tubular Light, jejichž design navrhl Massimo Castagna. Modely s LED zdroji vytvářejí potřebný světelný komfort při stolování. Kuchyně od Boffi je vybavena špičkovými spotřebiči Gaggenau.
Další impozantní solitér v interiéru představují kruhové lustry Ring Horizontal, které pro Henge vytvořil opět italský designér Massimo Castagna. Z jeho dílny pocházejí i pohovky X-One Sofa a X-One Island.
Jídelní stůl LY má kovový rám a tvarované nohy z masivu, nesoucí horní desku. Rozměr 260 (320) x 110 x 75 cm, materiál tepelně upravené dřevo akátu, kaštanu, dubu či bahenního dubu.
Druhá společenská zóna s jídelnou a kuchyní od Boffi je vybavena také pohovkami Hypnose, odkládacími stolky Pebble a kulatým snídaňovým stolem Stone z přírodního kamene, nad nímž jsou zavěšena svítidla Tubular.
Už tak impozantní dispozici společenského prostoru, částečně otevřeného do druhé obytné úrovně s klidovým zázemím, násobí odraz ve velkoplošné zrcadlové stěně. O osvětlení této zóny se kromě lustru starají rovněž zapuštěné stropní a podlahové bodovky.
Také horní patro má k dispozici rozlehlou terasu, přímo navazující na hlavní ložnici, která se otevírá skládacími prosklenými stěnami. Výhled do zátoky a na panorama Miami Beach neruší ani transparentní zábradlí.
V odpočinkové zóně zaujmou vedle mohutného krbového tělesa s vestavnou plynovou vložkou také klubovky Eighty se zakřiveným trubkovým kovovým rámem a základnou z leštěné černé oceli. Polstry jsou potažené efektním přírodním semišem antracitové barvy.
Z bohatě prosklené vstupní haly, nabízející průhled až na příjezdovou komunikaci, se vstupuje přímo do obývací části společenského prostoru s krbem a pohovkami X-One Sofa a X-One Island.
Při pohledu z uliční fronty se vila Clara, jejíž projekt je dílem architektonické kanceláře Choeff Levy Fischman, jeví mnohem skromněji, než odpovídá realitě. Monumentální hmota vlevo skrývá obrovskou garáž pro čtyři vozy.
Kompozice závěsných lustrů Disc s mosazným tělem v různých velikostech a úspornými LED zdroji nabízí stmívačem řízenou proměnlivou světelnou scénu. Model s nastavitelným sklonem drží soustava ocelových lan, napájecí kabely jsou opatřeny červeným hedvábným krytem.
Casa Clara v celé své kráse. Terasa se zapuštěným bazénem a vířivkou, obložená velkoformátovou kamennou dlažbou, je ztělesněním komfortu. Její součástí je rovněž zastřešená venkovní kuchyně, za níž je molo pro přímý přístup z moře.

Výjimečná, architektonicky významná rezidence s okouzlujícími interiéry, vybavenými designovým nábytkem a doplňky italské firmy Henge, představuje moderní plážovou vilu s luxusem nejvyššího kalibru.

Pohlednicově krásné prostředí široké mořské zátoky na půvabném pobřeží jedné z nejkrásnějších částí amerického Miami je dokonalým rámcem pro elitní bydlení ve vysokém stylu značky, která představuje mnohem více než jenom nábytek.

Jde především o životní filozofii, o nadčasovou krásu spočívající v detailech, v autentické řemeslné preciznosti a dokonalosti a know-how, jež se dědí z generace na generaci, přizpůsobovaných moderním požadavkům.

Díky tomu pod věhlasnou hlavičkou Henge vznikají produkty, u nichž se design a expresivní síla přírodních materiálů propojují v organický celek, na hony vzdálený sériové výrobě.

Pro firmu je přitom nejdůležitější vytvořit vše tak, aby vzniklo bydlení s domáckou atmosférou, plnou dokonalého komfortu.

Na realizaci Henge spolupracovala s autory projektu, tedy s týmem oceňované architektonické kanceláře Choeff Levy Fischman ve složení Ralph Choeff a Ruben Gomez.

Jimi navržená minimalisticky pojatá stavba, založená na exkluzivitě materiálů a jejich povrchových úprav, nekompromisní kvalitě a luxusu, vyrostla přímo v srdci prestižní oblasti Venetian Islands, která je mezi zdejší finanční a společenskou smetánkou velmi populární.

Ohromující rezidence na adrese 212 W Dilido dr., Miami Beach, která je mimochodem právě k prodeji za dvaatřicet milionů dolarů, nabízí na svých 1150 čtverečních metrech obytné plochy fantastický komfort.

Takový, jaký ostatně lze od objektu se sedmi ložnicemi, devíti koupelnami, čtyřmi garážemi, dvěma plně vybavenými kuchyněmi, soukromým kinem a divadlem, výtahem a komfortním venkovním bazénem s nezbytnou vířivkou právem očekávat.

Přestože interiéry svým charakterem souzní s racionalitou moderního pojetí vily, přece jen díky designu Henge dodávají obytnému prostoru teplou a komfortní relaxační atmosféru.

Vyznění exkluzivních nábytkových kusů, vybavených sofistikovanou funkčností, dotahuje k dokonalosti okolní prostředí, vtažené dovnitř velkoplošnými posuvnými prosklenými stěnami.

Ty do interiérů luxusního sídla vpouštějí přírodu a zprostředkovávají obyvatelům rezidence její nekonečnou harmonii a vnitřní mír.

Výhledy na širokou zátoku a klidný záliv, stejně jako na velkolepé panorama Miami, zarámované dvěma krásnými tropickými ostrovy, jsou úžasné nejen ve dne, ale především za jasných zářivých nocí.

Firma Henge byla pro zařízení vily Clara vybrána pro svůj vztah ke klientům, pro respekt k jejich touhám, potřebám a představám, pro schopnost vytvořit prostředí s intimním a osobním vztahem ke svým uživatelům.

Nadčasové vybavení, navržené převážně designérem Massimem Castagnou, bylo vybráno speciálně pro tento projekt.

Každý jednotlivý model přitom celým procesem výroby – od výběru špičkových materiálů přes jejich zpracování až po povrchovou úpravu – provází vždy výhradně jeden ze zkušených řemeslníků firmy, který je za vše zodpovědný.

Jedině tak je totiž možné dostát vysokým požadavkům na výslednou kvalitu a efekt, odpovídající filozofii značky. V portfoliu firmy jsou proto pouze exkluzivní suroviny:

jedinečné a originální dřeviny (například fosilní bahenní dub), luxusní přírodní kámen (lávový Etna či žula Titanium), měkké a vláčné látky a kůže, leštěné ušlechtilé kovy a ocelové tkaniny.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Paul Stoppi, Robin Hill a Ahmad Khamsi