Pohádkové panství Heidi Klum
Úchvatná knihovna z ebenového dřeva v císařském slohu pochází, stejně jako autentický krb, z francouzského venkovského domu Napoleona Bonaparte. Empír, který ve střední Evropě panoval po celou první polovinu 19. století, našel uplatnění nejen v architektuře, nábytkářství a umění, ale také v módě.
Úchvatná knihovna z ebenového dřeva v císařském slohu pochází, stejně jako autentický krb, z francouzského venkovského domu Napoleona Bonaparte. Empír, který ve střední Evropě panoval po celou první polovinu 19. století, našel uplatnění nejen v architektuře, nábytkářství a umění, ale také v módě.
Jídelen je v domě několik. Tato honosná je určena pro návštěvy a společenské události, jichž rodina Heidi Klum pořádala nespočet. Dřevo, kterým je obložená, bylo dovezeno z vyhlášeného pařížského hotelu.
Domácí vinný sklep slouží zároveň také pro degustaci ušlechtilých nápojů. Se skleničkou dobrého moku se hosté mohou přesunout do soukromého kina, jež na tento prostor bezprostředně navazuje.
Návštěvy i domácí mohli trávit čas také ve společenské místnosti s kulečníkem, vybavené pohodlným sezením v kůži. Francouzskými okny odtud lze vycházet přímo na terasu v podloubí.
Obývací pokoj s nezbytným ohněm v otevřeném krbu, který bezpočtu společenských událostí přidává na hřejivé atmosféře. Nezbytným doplňkem prostoru je koncertní křídlo.
Menší jídelna s krbem byla „ušita“ přímo na míru rodině Heidi Klum se čtyřmi dětmi. Kontinuálně na ni navazuje prostor pro venkovní stolování, stíněný střechou z dekorativních popínavých vistárií.
Klasická kuchyně, pocházející z roku 1603, je po renovaci vybavena dřevěným nábytkem a špičkovými vestavnými spotřebiči. Pracovní plochy včetně vrchní desky ostrůvku, jenž slouží jako mycí centrum i k příležitostnému stolování, jsou z mramoru.
Přímý vstup na terasu a inspirativní výhled nabízí i solidně vyhlížející pracovna s bytelným stolem a mohutným koženým křeslem.
Nezbytné domácí kino, navazující na vinný sklep, má kvůli zvukové izolaci stěny obložené kůží. Sedací komfort ve třech řadách zajišťují masivní pohovky a křesla s pohodlnými polštáři.
Dokonale upravená zahrada nabízí v blízkosti domu několik venkovních teras, otevřených i zastřešených. Jedna z nich náleží přímo k dlouhému bazénu s nekonečnou hladinou.
Pod kamenným baldachýnem, který nesou mohutné sloupy obrostlé popínavými rostlinami, jsou pohodlné pohovky a křesla pro venkovní posezení.
Příjezdová komunikace ústí do dvorany s romantickou kamennou kašnou. Návštěvníky, vystupující z limuzín, chrání před eventuální nepřízní počasí hluboké podloubí.
Romantická vila, situovaná do čtvrti Mandeville Canyon amerického Los Angeles, je obklopena pozemkem s impozantní celkovou rozlohou tři a půl hektaru. Díky vyvýšené lokalitě nabízí i výhled na nedaleký Tichý oceán.
Koupelen je ve vile, v níž několik let žila Heidi Klum se svou rodinou, celkem deset. Jejich vzhled, připomínající římské lázně, zapadá do konceptu italského stylu.
Dlouhé chodbě, dlážděné růžovým mramorem, připadla rovněž role galerie, v jejímž impozantním prostoru vyniknou umělecká díla všech typů.
Vstupní hale s lomeným dřevěným schodištěm, vedoucím do horní klidové zóny, přidává na velkorysosti otevření prostoru do stropní konstrukce.
Menší koupelny jsou k dispozici v pokojích pro hosty, jejichž jsou nedílnou součástí. Také odtud se francouzskými okny nabízí přímý přístup na venkovní terasu.
Šatna, kterou si Heidi moc přála, připomíná spíše módní obchod. Každý kousek oblečení má svůj popisek, aby se nestalo, že si modelka vezme na společenskou událost dvakrát stejné šaty.
Hlavní ložnice s jemně modrými stěnami je vybavená bílým sedacím nábytkem, postel má impozantní prošívané čelo, typické například pro modely Fendi. Součástí apartmá je i obývací pokoj a terasa s výhledem na oceán.
Pohled do zahrady, která by slušela pohádkovému zámku. Proslýchá se, že Heidi dala tuto vilu znovu „do oběhu“ zejména proto, že si pro své dekoratérské ambice vyhlédla ještě zajímavější objekt.
Pohled na romantický západ slunce, otevírající se z terasy u bazénu, by obstál v kterémkoli z hollywoodských filmových trháků.
Heidi Klum si potrpí na elegantně upravenou zahradu ve francouzském stylu, jejíž součástí jsou i růžové záhony. Za údržbu rozsáhlých venkovních ploch a profesionální péči o bazén tak platila každý měsíc statisíce.
Heidi Klum si potrpí na elegantně upravenou zahradu ve francouzském stylu, jejíž součástí jsou i růžové záhony. Za údržbu rozsáhlých venkovních ploch a profesionální péči o bazén tak platila každý měsíc statisíce.
Heidi Klum si potrpí na elegantně upravenou zahradu ve francouzském stylu, jejíž součástí jsou i růžové záhony. Za údržbu rozsáhlých venkovních ploch a profesionální péči o bazén tak platila každý měsíc statisíce.
HEIDI KLUM se narodila 1. června 1973 v městě Bergisch Gladbach v Severním Porýní-Vestfálsku v Německu. Známá topmodelka se živí rovněž jako příležitostná herečka a zpěvačka, moderátorka, módní návrhářka a televizní producentka. Spolupracuje se světoznámou módní značkou Victoria's Secret, navrhuje vlastní kolekce oblečení, bot, šperků a plavek. Na trh uvedla i dva parfémy s názvy Heidi Klum a Me.

Romantickou vilu v toskánském stylu si světoznámá modelka německého původu s rodinou pořídila v době, kdy tvořila manželský pár se zpěvákem Sealem. Žili v ní se čtyřmi dětmi.

Elegantní rezidence s výhledem na Pacifik je součástí rozlehlého pozemku, ležícího v oblasti Brentwood Country Estates, vyhledávané celebritami a slavnými osobnostmi.

Patří mezi ně například herci Jennifer Garner, Reese Witherspoon, Ben Affleck a Arnold Schwarzenegger, zakotvila tu rovněž supermodelka Gisele Bündchen…

O nádherný dům ve čtvrti Mandeville Canyon, obklopený zahradami s celkovou rozlohou tři a půl hektaru, se Heidi s manželem utkali s řadou dalších zájemců, nakonec jej v prosinci roku 2010 od předchozího vlastníka koupili za 14,2 milionu dolarů.

Za tuto nemalou investici získali opravdu velkorysý obytný prostor na celkové ploše 1143 čtverečních metrů.

Nebyla by to však Heidi, kdyby jejím záměrem nebyla rozsáhlá rekonstrukce všech interiérů, na jejichž úpravě se rozhodla vyzkoušet své designérské schopnosti. Modelka se totiž kromě modelingu zajímá o řadu dalších činností a profesí:

pro firmu New Balance navrhuje sportovní oblečení (její značka HKNB se prodává výhradně na Amazonu), pustila se do zpěvu, snaží se prosadit i v herecké branži.

Epizodní role získala v několika slavných seriálech (Sex ve městě, Zoufalé manželky, Jak jsem poznal vaši matku, Kriminálka Miami), mihla se i ve filmech (Zoolander, Neznámý svůdce, Ďábel nosí Pradu).

Na svém kontě má rovněž pár parfémů, proslavila se i svými vyhlášenými haloweenskými maskami. Kromě toho se dobře orientuje také v obchodní branži, zkusila si pozici televizní producentky, koketuje s výtvarným uměním. V poslední době v sobě objevila i talent pro obnovu a prodej nemovitostí.

Dům poskytující soukromí a příjemnou atmosféru, jenž jako by byl na míle vzdálený od shonu Los Angeles, si Klumová zamilovala na první pohled. Viděla v něm obrovský potenciál, a to nejen kvůli jeho úžasné poloze.

Sídlo ale bylo před prodejem dva roky prázdné, takže potřebovalo celkovou rekonstrukci a řadu důkladných technických úprav.

Kompletní výměnou prošla okna a dveře v celém objektu, v dispozicích vily přibyla hlavní koupelna, z jejíž vany je úchvatný výhled na oceán. Heidi si tu splnila i dávný sen o opravdu komfortní šatně.

Dalším jejím důležitým počinem bylo vybavení rezidence inteligentním systémem řízení.

Během stavebních a ostatních prací, trvajících několik měsíců, se modelka snažila vzkřísit někdejších italské kouzlo a charisma domu, jež se z něho v předcházejících letech kvůli nezájmu bývalého majitele poněkud vytratily.

Osobně vybírala každý kus nábytku a veškeré zařízení, za některými výjimečnými úlovky dokonce cestovala po světě.

Z Francie si přivezla dramatickou knihovnu, která kdysi patřila Napoleonovi, jednu z několika jídelen zase zdobí obložení ze slavného hotelu Paříž….

V současné podobě má vila kromě velkorysých společenských prostor také moderní kuchyni, osm ložnic a deset koupelen, domácí kino, kancelář, komfortní vinný sklep s řízenou teplotou a degustační místností, cvičebnu jógy, doutníkovou kuřárnu.

Venkovní terasy v římském stylu s bílými sloupy a loubím zdobí kamenné vázy, okolní pozemek s udržovaným trávníkem, záhony růží, rybníkem s koi kapry, fontánami a altány je reminiscencí na italské palácové zahrady.

Vše, samozřejmě včetně velkorysého, a především velmi dlouhého nekonečného bazénu, je z přízemních obytných místností přístupné vysokými francouzskými okny.

Romantický náboj velkolepého sídla umocňují popínavé rostliny, vistárie a břečťan se vinou po značné části členitých fasád i sloupoví.

Naprosto nerušená zahrada s výhledem na oceán, kterou Heidi doplnila golfovým odpalištěm a hřištěm se skluzavkou, poskytuje dostatek prostoru pro relaxaci dětí i dospělých.

Celý komplex pak působí jako velmi útulné a skutečně komfortní rodinné sídlo, jež bylo velmi dobře naplánováno. Aktuálně se znovu objevilo v nabídce realitního trhu za neuvěřitelných 25 milionů dolarů.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Top Ten Real Estate Deals