V samém srdci Palazzo del Sol
Výrobce nábytku Henge kombinuje formální přísnost a tvůrčí svobodu projevu. V průběhu let se ze zkušenosti Massima Castagny, uměleckého ředitele Home Collection, zrodily vizionářské sestavy ideální pro vytvoření teplé, eklektické a mezinárodní atmosféry.
Výrobce nábytku Henge kombinuje formální přísnost a tvůrčí svobodu projevu. V průběhu let se ze zkušenosti Massima Castagny, uměleckého ředitele Home Collection, zrodily vizionářské sestavy ideální pro vytvoření teplé, eklektické a mezinárodní atmosféry.
Unikátní dekor v podobě nástěnné instalace dominuje obytné zóně. Jednotlivé světelné prvky jsou vyrobeny z kartáčovaného železa.
Relaxační obytnou zónu definuje komfortní modulární posezení a zakázkově vyrobené stolky. R-Table ze zakřiveného tvarovaného dřeva doplňuje kontrastní model Poke-Table z ohýbaného plechu. Oba odkládací prvky navrhoval sám Massimo Casagna.
Další ukázkou precizní práce tvůrců společnosti Henge je SR-Table. Stolek z mosazi nese mramorovou či žulovou vrchní desku – podle přání konkrétního uživatele. Elegantního finiše je dosaženo tradičním ručním leštěním kovové konstrukce.
Část s pracovnou a hernou odděluje policový systém, nahrazující tradiční stěnu. Díky zvolenému atraktivnímu řešení je zachována vzdušnost interiéru i možnost rodiny komunikovat napříč místnostmi.
Designéři nezapomněli ani na okouzlující svítidla, jež svým tvarem navazují na kulaté stolky. Různě velké elegantní závěsné prstencové lustry z mosazi a stříbra podtrhují vyznění interiéru teplým světlem.
Velkoplošné prosklené panely v obytné zóně umožňují nejen úchvatný výhled na Atlantský oceán, ale díky posuvným segmentům rovněž vstup na komfortní terasu.
Prostor je charakterizován neutrálními barvami a přírodními prvky od podlah po dřevěný nábytek. Každou z místností pak ozvláštňují nenásilné kontrasty. Jako příklad lze použít i pracovnu, kde vedle sebe tolerantně koexistují americká ořechová dýha a bílý dub.
Jídelně pro dvanáct osob dominuje podlouhlý stůl s kamennou deskou S-Penny, obklopený elegantními židlemi z bukového dřeva s koženými sedáky. Jejich autorkou je designérka Isabella Genovese.
Odpočinkovou zónu obytného prostoru, definovanou doplňky v tyrkysovém odstínu, lze jednoduše zvětšit o velkorysou terasu, umožňující výhled na proslulou Miami Beach.
Dřevěný dekor nechybí ani v ložnicích, kde umocňuje intimitu a útulnost. Noční stolky, stejně jako konzolový psací stůl se židlí, opět pocházejí z dílny výrobce tradičního italského nábytku Henge.
Pro každou z pěti ložnic vybrali návrháři originální design, typický spojením dřevodekorů s neutrální barevnou paletou, vstřícnou k charakteru klidové zóny.
Tyrkysově laděné okenní rámy v jednom z pokojů pro hosty jsou dalším odkazem na příjemný středomořský styl, použitý jako leitmotiv celého apartmá.
Hlavní ložnice disponuje soukromým vstupem na terasu s posezením. Komfortní kontinentální postel s boxspringy nabízí spánek podle osvědčených trendů, vzhled modelu umocňuje kůží čalouněné prošívané čelo.
Panoramatický pohled na Fisher Island, jeden z nejexkluzivnějších soukromých ostrovů světa, jenž je dostupný pouze lodní dopravou.
Luxusní apartmá zprostředkovává to nejlepší z Floridy – romantický výhled na Atlantský oceán nebo atmosféru, panující obvykle v samotném městě Miami.
Součástí noblesního apartmá je velkolepá terasa, vybavená pohodlným venkovním nábytkem. Lze si na ní dokonale vychutnat odpočinek, zpříjemněný mořským vánkem i okouzlující okolní kulisou.

Jeden z nejexkluzivnějších ostrovů na světě se nachází necelých pět kilometrů od Miami. Soukromý Fisher Island, jenž je majetkem rodiny Vanderbiltů, hrdě nese architektonický projekt Palazzo del Sol, zahrnující 43 luxusních apartmá.

Projekt byl svěřen architektonickému studiu Kobi Karp a švýcarskému krajinářskému architektovi Enzu Eneovi. Nedávno dokončený desetipatrový boutique komplex se 43 bytovými jednotkami má za úkol obohatit ostrov moderním středomořským stylem.

Zatímco některá apartmá jsou již obsazena, na dalších pracují interiéroví designéři.

Na své budoucí majitele teprve čeká i byt s číslem 7053. Pro realizaci jeho vnitřních prostor byla vybrána společnost Solesdi, oficiální partner a prodejce prestižního italského nábytku Henge. Apartmá se nachází v samém srdci Palazzo del Sol.

Interiér o úctyhodné rozloze devět set třicet čtverečních metrů zahrnuje dva soukromé výtahy, velkorysou společenskou zónu s prosklenými panely, pět ložnic, sedm koupelen a hernu s kulečníkem.

Styl, navržený společností Henge, italským producentem kvalitního, řemeslně vyráběného nábytku, se dokonale přizpůsobuje konceptu Palazzo del Sol – posiluje výsadní postavení bytu s výhledem na oceán a prezentuje ho jako místo vhodné pro život i prázdninový odpočinek.

V rámci demonstrace osobitého způsobu myšlení a poctivého ručního zpracování vytvořili designéři unikátní vybavení, jež svými rozměry, barvami i materiály ideálně ladí s interiérem.

Jedinečné dovednosti návrhářů tak daly vzniknout obytnému prostoru, charakteristickému dokonalostí i komfortem.

Ukázkou jejich zručnosti a talentu je nejen polostěna, nahrazující knihovnu v herně vybavené kulečníkem, ale rovněž noční stolky s unikátní dřevěnou úpravou, vyrobené speciálně pro tento projekt, či pohodlná křesla, oděná v drahé italské látce, nacházející se na terase.

Důraz na odlehčený, a přesto luxusní středomořský styl je zkrátka nepřehlédnutelný.

Za zmínku stojí rovněž působivé stoly – zatímco pracovně vévodí K-Table v exkluzivním bílém lakovaném dubovém provedení, v jídelně nelze přehlédnout masivní jídelní stůl S-Penny pro dvanáct osob v délce 4,5 metru, jehož kamenný povrch disponuje především vysokou elegancí a praktickou odolností.

Také odkládací stolky jsou pro Palazzo del Sol vyrobeny na míru.

Výrazně ikonickou kompozicí, již má rovněž na svědomí Henge, je tubulární osvětlení nad kulečníkem nebo zvláštní modulární horizontální světelná dekorace z lehkého kartáčovaného železa, nacházející se v obytné zóně.

Ve výsledku vnikl působivý celek, vyprávějící příběh tradiční řemeslné výroby, jenž lze považovat za dokonalou inspiraci osobně laděného domova, schopného přizpůsobit se do detailů potřebám uživatelů.

Po dokončení celého komplexu Palazzo del Sol budou mít potenciální kupci možnost vybírat si z celé škály způsobů životního stylu a designu, ať už tady budou chtít žít trvale, nebo si pořídit apartmá jako velkolepé letní sídlo.

KONTAKTY:

HENGE (výrobce použitého nábytku), Via della Spiga 7, 20121 Milano, Itálie, www.henge07.com

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: SMITH PETERSEN PR, https://www.smith-petersen.com/