Luxusní bydlení s výhledem na oceán
Během dne se obyvatelům tohoto apartmá otevírá nádherný výhled na oceán. Podlaha je z litého betonu, stěnu na pravé straně architekti nechali obložit dřevem, na protilehlé je nanesená stěrka. Místnost je průchozí.
Kuchyňský kout je spojený s obývací a jídelní částí. Skříňky jsou od italské firmy Dada. Nerezový dřez je opatřený baterií od značky Dornbracht. Pro pracovní plochu architekti zvolili mramor. Kromě varné desky Gaggenau se našlo místo i pro troubu, lednici a vinotéku.
Samostatná křesla Gilliam ve smetanové barvě navrhl designér Rodolfo Dordoni pro italskou značku Minotti. Společenský prostor s televizí doplňují sedací souprava a skleněné stolky, rovněž od firmy Minotti.
Během dne se obyvatelům tohoto apartmá otevírá nádherný výhled na oceán. Podlaha je z litého betonu, stěnu na pravé straně architekti nechali obložit dřevem, na protilehlé je nanesená stěrka. Místnost je průchozí.
Kromě sedáků a opěráků má sedací souprava integrované opěrky hlavy, které při dlouhodobějším sezení omezí bolesti krční páteře. Postranní dřevěná plocha sedačky slouží jako odkládací prostor, z druhé strany jsou police pro knihy či vše ostatní, co je vhodné mít po ruce.
Televize je připevněná na stojanu s kolečky. Lze s ní tak dle potřeby snadno manipulovat. Pod sedací částí je položen kusový vlněný koberec. Atmosféru doplňují dva velké květináče v barvě mědi s nenáročnými palmami.
Do bytu se vchází z přímo z výtahu. Podlaha v úzké dlouhé vstupní hale je vyrobená z litého betonu. Jednu stěnu architekti obložili dřevem a doplnili moderním obrazem, odrážejícím se v zrcadlech na straně druhé.
Pohled od výtahu ukazuje dveře na druhé straně chodby, vedoucí dál do apartmá. Dveřmi vedle výtahu se dostanete do šatny. Architekti do chodby umístili také skleněný stolek a vysoký sedák pro pohodlné obouvání.
Do vybavení ložnice patří i noční stolek se zásuvkou. Nechybí lampička na čtení. Kout doplňuje velký květináč v měděné barvě. Podlaha v dřevěném dekoru je zčásti zakrytá kusovým vlněným kobercem.
Stejně jako v ostatních místnostech, i v ložnici je jedna stěna obložená dřevem. Za zrcadlovými plochami se skrývá šatní skříň. Majitelé mohou z dvojlůžka opatřeného čelem sledovat televizi, umístěnou na protější zdi.
Stejně jako v ostatních místnostech, i v ložnici je jedna stěna obložená dřevem. Za zrcadlovými plochami se skrývá šatní skříň. Majitelé mohou z dvojlůžka opatřeného čelem sledovat televizi, umístěnou na protější zdi.
Pro zařízení koupelny designéři zvolili minimalistický styl. Podlaha je přetažená na stěnu nad dvojité koupelnové skříňky s umývadly na desce. Na stěny zvolili dlažbu a stěrku, barevně ladící s ostatním vybavením.
V další ložnici na první pohled zaujme velká lamelová stěna s dveřmi. Jednobarevnou kontinentální postel doplňuje čelo, potažené látkou v pepito vzoru. Švih zdánlivě nudnému designu dodávají červené polštáře.
I když to tak při zavření nevypadá, lamelová stěna je posuvná a tvoří příčku mezi obývací a jídelní částí. Původně nevyužitý prostor architekti navrhli jako ložnici pro hosty. Lamely se dají zcela uzavřít, aby měli hosté soukromí a klid. Další dveře vedou do koupelny.
V této ložnici na první pohled zaujme podlaha v přírodním dekoru dřeva, na které je položený kusový koberec v kontrastní smetanové barvě. Kromě postele se sem vešel i stolek s pohodlnou židlí a stojací lampou. Posunovacími balkonovými dveřmi lze projít ven na prostornou terasu.
Příjemným oživením této ložnice jsou dva různé noční stolky a světla. V jenom případě designéři zvolili závěsnou variantu, která vyniká na bíle obložené stěně. Na opačnou stranu zvolili stojací lampu.

Řada lidí dává před bydlením v rodinném domě přednost životu v apartmá, který bývá v řadě ohledů jednodušší. A s výhledem na oceán i krásnější.

V severní části Miami Beach na Floridě se v blízkosti oceánu nachází osmadvacetiposchoďové kondominium Oceana Bal Harbour. Špičkový rezidenční komplex, kde dříve sídlil známý Bal Harbour Beach Club, zaujímá plochu o rozloze dvou akrů.

Argentinská developerská firma Consultatio ho dokončila začátkem roku 2017. Různě velké apartmány a penthousy si lze koupit, anebo pronajmout.

Ceny jsou stanoveny nejenom podle velikosti, ale také třeba podle toho, zda je bydlení otočené směrem k oceánu, či do ulice. Menší byty si zde lidé často pořizují jako investici a dále je pronajímají.

Při pohledu na budovu v první řadě zaujme zeleň a v druhé masivní ikonické sochy Ballerina a Pluto a Proserpine od výtvarníka Jeffa Koonse. Okolí budovy dal tvář italský architekt – krajinář Enzo Enea.

Komplex, dispozice jednotlivých stavebních část a klimatizační projekt designoval vynikající architekt Piero Lissoni.

Jedno z apartmá, situovaných v tomto kondominiu, je navrženo tak, aby do něj celý den přicházely slunce a světlo. Za pozornost stojí i krásný výhled na oceán a velkorysá rozloha dvě stě třicet metrů čtverečních.

Byt má stropy vysoké 10 stop a velká okna s posuvnými skleněnými dveřními panely.

Dostanete se do něj soukromým výtahem s vlastní vstupní halou.

Projektu se ujala architektonická a designová kancelář YøDezeen, vedená architekty Artemem Zverevem and Arturem Sharfem, která je známá svým osobitým multidisciplinárním přístupem ke špičkovému designu.

Ateliér se opírá o základní filozofii – vytváření jedinečných estetických řešení na míru, jež ovšem mají nadčasový charakter. Cílem jsou podmanivá elegance, luxus a funkčnost, do nichž architekti vkládají schopnost kombinovat zdánlivě nezkombinovatelné.

YøDezeen dal v tomto případě přednost vybavení, které ve valné většině pochází z Itálie, a nechybí mu tedy onen pověstný italský šmrnc.

Apartmá je zařízeno převážně přírodními materiály, jako jsou masivní dřevo, kámen a kov, z textilií pak vlna, bavlna nebo hedvábí. Také v případně barevného pojetí se designéři inspirovali převážně v přírodě.

Interiér je osazený dveřmi se skrytými zárubněmi, které z vizuálního pohledu splývají ať již s okolní stěnou, nebo s obkladem. Vlastně je na první pohled rozeznáte především díky klice.

Minimalistický styl v tomto případě nezahlcuje interiér zbytečnými doplňky, ale soustředí se na promyšlené prvky, které z apartmá vytvářejí nadčasový domov. Vzhledem k velikosti a hloubce jednotlivých místností bylo třeba vyrobit řadu doplňků na zakázku.

Specifikou je osvětlení, které respektuje výšku stropů a současně zapadá do jednoduchého nadčasového pojetí bytu.

Samozřejmostí je prostorný balkon, ze kterého lze pozorovat úchvatné západy slunce, anebo pláž vzdálená čtyři sta metrů od kondominia.

Bydlení v apartmá, umístěném v kondominiu tohoto typu, nabízí uživatelům řadu výhod.

Jednou z nich je i fakt, že se prakticky nemusejí o nic starat, jelikož vše za ně vyřeší recepční, kteří jsou obyvatelům k dispozici dvacet čtyři hodin denně a zajišťují pro nájemníky či majitele různé služby.

I když je oceán doslova nadohled, vodní zážitky umožňují i bazény téměř olympijských rozměrů, jež jsou součástí komplexu. Po vykoupání se pak nabízí možnost využít přilehlou venkovní restauraci.

Také o relaxaci je zde postaráno, a to prostřednictvím špičkových lázní, kde jsou poskytovány různé typy služeb od masáží přes různé terapeutické procesy až po speciální koupele. Samozřejmostí pak jsou kadeřnické a manikérské služby.

Kromě možností nejrůznějších sportovních aktivit, vnitřních restaurací nebo kaváren se v komplexu a kolem něj nachází i spousta obchodů.

TEXT: Lucie Pilátová, FOTO: Andrii Bezuglov

KONTAKT:

DESIGN STUDIO YODEZEEN (návrh interiéru), 18 Soho Square, London, W1D 3QL, United Kingdom, www.yodezeen.com