Futurismus v černo-bílé
Obývací pokoj svým geometrickým pojetím prozrazuje autory koncepce, moskevské studio Geometrix Design. V druhé části prostoru se nachází kuchyně, která je oddělená velkou prosklenou stěnou.
Obývací pokoj svým geometrickým pojetím prozrazuje autory koncepce, moskevské studio Geometrix Design. V druhé části prostoru se nachází kuchyně, která je oddělená velkou prosklenou stěnou.
velká okna, kterými dovnitř proniká dostatek přirozeného světla. Nadčasový styl místno..." class="w-full aspect-[3/2] lg:aspect-[1/1] object-cover lg:hover:grayscale transition duration-500 ease-in-out lg:hover:scale-110 ">
Díky převažující bílé barvě je prostor hodně světlý. K tomu přispívají i velká okna, kterými dovnitř proniká dostatek přirozeného světla. Nadčasový styl místno...
Velkou obývací stěnu s úložnými prostory nechali designéři vyrobit na zakázku podle jejich vlastního návrhu, jenž doplňuje nadčasový minimalistický styl celého interiéru.
Doplňkové osvětlení představuje stojací lampa Katana od italské firmy Itre. Je vyrobena z kovu, karbonového vlákna a vysoká 230 cm. Disponuje stmívatelnými světly.
Křeslo a pohovku designéři vybrali od Poltrona Frau. Multifunkční model Cassiopea, dostupný v různých modifikacích, je dílem známého tria designérů: Lievore, Altherr a Molina.
Kuchyňská linka, úložné skříňky, jídelní stůl a obal digestoře jsou vyrobené také na zakázku, jelikož bylo třeba sladit vzhled se zařízením obývacího pokoje, který od kuchyně odděluje pouze prosklená příčka.
S jídelním stolem nadčasově ladí jídelní židle Rolf Benz 7800, které nabízejí nápadný design a ergonomickou konstrukci, podporující zdravé sezení. Sedák i opěradlo jsou čalouněné, spodní část chromovaná.
Bílý stolek Dent od Arketipo je zajímavý funkčním, geometricky tvarovaným otvorem, díky němuž přesně zapadá do celkové koncepce interiéru. Od stejné firmy jsou i další příruční stolky.
Do kuchyně se vešel také ostrůvek, do něhož je integrováno varné centrum. Plášť digestoře nad varnou deskou byl vyroben na zakázku. Podlaha je z litého betonu, který je prakticky bezúdržbový.
Nad jídelním stolem je umístěno závěsné svítidlo Mouette Symmetrica od Wilmotte & Industries z lisovaného průsvitného polypropylenu, které vyrábí Artemide. Na první pohled zaujme designem ve tvaru symetrického křídla.
Pro dokonalé pohodlí a zdravé spaní je v ložnici umístěna postel Malo od německé značky Interlübke se širokým zadním čelem, která se pyšní moderním designovým vzhledem. Celek doplňuje podlaha v designu dřeva.
V pracovně na první pohled zaujme stůl i-Con od společnosti Arco, který navrhl designer Michiel van der Kley. Tvoří ho dvě desky z corianu, zásuvka přes celou šíři desky a kovové nohy.
Chodbu osvětlují svítidla od rakouského výrobce XAL, která je známá svou inovativní technologií zejména na poli LED osvětlení. Police, vestavěná do úložných skříní vyrobených na míru, je od firmy Poliform.
V podhledu ložnice je zabudován stereo systém. Za zajímavě osvětlenou stěnou z mléčného skla, kterou designéři zvolili pro zachování soukromí obyvatel bytu, se nachází chodba. Stůl a úložné prostory byly vyrobeny na zakázku podle zadání Geometrix Design.
Kromě kuchyně je v celém bytě položena podlaha z masivního dřeva. Designéři zvolili praktický tmavý odstín, na kterém nejsou tolik vidět případné nečistoty.
Vstupní chodba je od vlastních obytných prostor oddělená posunovací příčkou z mléčného skla. Designové osvětlení je od rakouské firmy Xal. Za lesklými bílými panely se skrývají důmyslné úložné systémy.
Do impozantní koupelny se vešla masážní vana od Teuco a špičkový masážní panel. Ostatní sanitární vybavení je od italské firmy Hidra Ceramica. Koupelnový nábytek nese značku Antonio Lupi.
Do impozantní koupelny se vešla masážní vana od Teuco a špičkový masážní panel. Ostatní sanitární vybavení je od italské firmy Hidra Ceramica. Koupelnový nábytek nese značku Antonio Lupi.

Studio Geometrix Design je známé svým jasně definovaným přístupem k interiérům. Jeden z mnoha projektů se ovšem od geometrie posunul spíš k robotice.

Designéři Michael a Elen Miroškinovi, majitelé studia Geometrix Design, rozehráli své černo-bílé dobrodružství na ploše sto třiceti metrů čtverečních.

Když zjistili název bytového komplexu – Axioma – a zeptali se na přání a preference klienta, téměř okamžitě si představili obrázek ideálního interiéru: monochromatický, bez zbytečných doplňků a prvků, ale současně s osobitou atmosférou.

Zkrátka stručný a jasný obsah, který je naplánovaný do nejmenších detailů tak, aby byl uvěřitelný sám o sobě, bez jakéhokoli důkazu, tedy axiom.

Když otevřete dveře bytu, jako byste vstoupili do budoucnosti. Takovou atmosféru vytvářejí lesklé nástěnné panely s výraznou strukturou, jejichž prvotním úkolem je ovšem zakrytí prostorného úložného systému.

Ve vstupní hale tvoří výrazný prvek žaluzie, tedy čela skříní určených pro svrchní oděvy, boty a další drobnosti. Panely jsou protažené až do obývacího pokoje, kde kromě zakrytého úložného systému ponechávají prostor pro domácí kino.

Kuchyně byla kompletně vyrobena podle návrhu odborníků z designérského studia. Díky tomu představuje logické prodloužení obecné koncepce. Kuchyňský ostrůvek s napojeným jídelním stolem a konstrukce s odsávací jednotkou jsou vyrobeny z Corianu.

Skleněné posuvné příčky pak slouží k uzavření kuchyňské části od zbývající obytné zóny.

Stejné příčky, ale vyrobené z matného skla, logicky oddělují obytnou zónu od soukromé části, kam patří ložnice, dětský pokoj, malá pracovna a hlavní koupelna.

Designéři měli za úkol zajistit pro pracovnu samostatný prostor. Ve vybrané místnosti ovšem počet oken neumožňoval kompletní osvětlení pouze přirozeným světlem. Našli ale skvělé řešení: panely z matného skla, za které instalovali LED pásky.

Výsledné „osvětlené okno“ místnost oživilo a provzdušnilo. Optikou si pomohli i v ložnici, kterou zvětšili pomocí velkého zrcadla a šikovného osvětlení.

Geometrický design obytné části je patrný také v hlavní koupelně s toaletou, v níž převládá přírodní kámen a aglomerát. Zde zrcadla architektonicky narušují obsah a nabízejí jakousi vizuální hádanku. Futuristický interiér je promyšlený do každé jednotlivé křivky.

TEXT: Lucie Hanzlová, FOTO: Zinur Razutdinov

KONTAKT: Geometrix Design (tým architektů: Michael a Elen Miroshkinovi), Novatorov street 7A korp. 2, 119421 Moskva, www.geometrix.ru