Nadoblačný byt hvězdy Přátel
Na kulečníkový sál navazuje velkolepá společenská zóna, vybavená především komfortními pohovkami a křesly. Plyš použitý k čalounění koresponduje s velkoplošným kobercem na podlaze.
Komfortní domácí kino s velkoplošnou obrazovkou vybavené pohodlnými, sametem čalouněnými pohovkami a křesly, se prostřednictvím doplňků nese rovněž ve znamení Batmana, hercova oblíbeného hrdiny.
Zářivě bělostná kuchyně s masivním ostrůvkem a jídelnou, doplněnou sedacím nábytkem v kontrastní černé, se barevně poněkud vymyká pojetí ostatních interiérů.
Noví majitelé rozlehlého apartmá budou mít k dispozici například hernu s kulečníkovým stolem, který se dobře vyjímá před krbem integrovaným do stěny.
Kinosál je – stejně jako ostatní prostory – propojen s okolím prostřednictvím velkorysých prosklených ploch, takže nabízí velkolepé výhledy na panorama Los Angeles.
Na kulečníkový sál navazuje velkolepá společenská zóna, vybavená především komfortními pohovkami a křesly. Plyš použitý k čalounění koresponduje s velkoplošným kobercem na podlaze.
V každou denní dobu prostupuje do interiérů úchvatná atmosféra pulzujícího LA, po New Yorku druhého nejlidnatějšího města USA, jež je zároveň významným světovým centrem kultury, vědy, technologií, mezinárodního obchodu a vzdělání.
Hlavní ložnice má rovněž obývací část s pohovkou, oddělenou od postele pouze výrazným čelem. V prostoru zaujmou i závěsná křesla Bubble Chair, která v roce 1968 navrhl designér Eero Aarnio.
Půdorys, jehož vnější oblouk je vyplněn velkoformátovými okny, umožňuje přímo z postele panoramatický výhled na město. V úhlu 180 stupňů obsáhne výseč od slavného nápisu Hollywood až po Tichý oceán s hladinou křižovanou rychlými loděmi.
Poněkud chladnou barevnou paletu protepluje podlaha z masivních dřevěných vlysů s lakovaným povrchem, upraveným do vysokého lesku.
Z této terasy je dobře vidět na komplex City National Plaza, tvořený dvěma stejnými mrakodrapy, City National Tower a Paul Hastings Tower. Obě budovy mají 52 pater a jsou vysoké přes 213 metrů. Rok jim patřil post nejvyšších věžáků ve městě, než je překonala stavba Aon Center.
Na všech čtyřech venkovních terasách, krytých střešním přesahem, se skvěle odpočívá, snídá i večeří, nebo jenom tak lenoší se šálkem kávy či sklenkou dobrého vína.
Matthew Langford Perry, americko-kanadský herec, nominovaný na cenu Emmy, Golden Globe a SAG za hlavní roli v příběhu TNT The Ron Clark Story, se proslavil zejména rolí Chandlea Binga v sitkomu Přátelé. Hrál v obou dílech filmu Můj soused zabiják, dalšího úspěchu dosáhl jako Matt Albie v novém seriálu NBC Studio 60 on the Sunset Strip. Vyrůstal s matkou v Ottawě, v patnácti se kvůli profi tenis...

Superstar ikonického amerického seriálu je na trhu nemovitostí jako doma: kupuje byty a domy nejen pro svoje potřeby, ale především „na kšeft“. Po renovaci je pak vrací do oběhu, samozřejmě s notným ziskem.

Luxusní apartmá, které herec aktuálně nabízí k prodeji, se od toho, které v populárním sitkomu Chandler sdílel s Joeyem, diametrálně liší. Zaujímá totiž celé čtyřicáté patro jednoho z věžáků ve Městě andělů.

Když ho Matthew Perry před pouhými dvěma lety za dvacet milionů dolarů koupil, vypadalo prý jako sterilně nudná krabice.

Se souhlasem architekta Scotta Joyce a interiérového studia LM Paganae se pustil do jeho přeměny v okouzlující komfortní obytný prostor s nepřehlédnutelnými atributy luxusu, který aktuálně nabízí k prodeji za pětatřicet milionů, což v současnosti představuje nejdražší nemovitost na zdejším realitním trhu.

Se svou rozlohou 864 metrů čtverečních obytné plochy by tedy rozhodně poskytl dost místa pro legendární seriálové domácí mazlíčky Joeyho a Chandlera, kuřátko a kachničku.

Patří k němu čtyři ložnice, osm koupelen, impozantní obývací pokoj se dvěma krby, herna s kulečníkovým stolem a domácí kino s obrovskou obrazovkou.

Špičkově vybavená kuchyně v oslnivě bílé barvě se poněkud vymyká z jinak převažující šedozelené palety, použité v celém bytě, jehož jednoduchou elegantní atmosféru umocňuje efektní náladové osvětlení.

Třešničkou na dortu jsou pak výhledy na pulzující LA, ohromující za dne i v noci, ať už se na město díváte z kterékoli ze čtyř teras.

Apartmá West Century Drive, nacházející se v budově The Century, dvaadvacáté nejvyšší stavbě v Los Angeles, bývá kvůli své poloze nazýváno „Mansion in the Sky“ (zámek v oblacích), ale dnes se mu říká spíše „Bat Cave“, tedy netopýří jeskyně.

Celým bytem se totiž line téma, odkazující na Mathewova oblíbeného superhrdinu – Batmana.

Interiér je plný plyšového sedacího nábytku a koberců, vyjímajících se na leštěné dřevěné podlaze, s nimiž příjemně kontrastují designová svítidla i akcenty z bílého mramoru.

Díky promyšleným detailům je výsledkem citlivých úprav dokonalé souznění klasiky s moderními prvky, podtržené zvolenými barvami a texturami, stejně jako záplavou světla, proudícího dovnitř obrovskými okenními plochami.

Úpravy byly samozřejmě finančně náročné, investice do koupi a renovace tohoto apartmá však pro Mathewa rozhodně nebyla žádný problém. Nejen že má nezanedbatelné příjmy jako herec, ale umí se otáčet i na poli nemovitostí.

Kupuje byty a domy v Kalifornii jako na běžícím pásu, aby je proměnil k obrazu svému a posléze prodal za mnohem více, než kolik stály původně. Že se tedy rozhodl pro projekt, který v roce 2009 navrhla firma Robert A. M. Stern Architects, rozhodně nebylo náhodu.

Nejen z hlediska genia loci, ale i kvůli sousedům:

celá dvě patra nad ním patří vdově po americkém filmovém a televizním producentovi Aaronu Spellingovi, v domě bydlí rovněž Paula Abdul, Elizabeth Berkley či Rihanna, stejně jako celá plejáda dalších elit filmového a zábavního průmyslu.

Samotná budova s certifikací LEED Silver, tyčící se nad čtyřmi akry svěží soukromé zahrady, nabízí kromě lukrativního bydlení také 75 metrů dlouhý bazén, kino, studia jógy a pilates, stylové restaurace a vinotéku, kde si slavní mohou archivovat své tekuté poklady.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Michael MacNamara a Jason Speth