Exkluzivita v přímém přenosu
Společenskou zónu v jemných barevných odstínech béžové a smetanové ozvláštňují velké panely z efektního zlatavého onyxu, jehož vysoce dekorativní kresba vynikne zejména při podsvětlení.
Podlahová plocha z vysoce leštěného mramoru násobí efekty, jejichž zdrojem jsou nejen exkluzivní křišťálové lustry, ale také denní světlo přicházející dovnitř velkými okny.
Na venkovní terase zaujmou křesla Nemo od značky Driade. Autorem jejich designu je Fabio Novembre, jehož návrhy často vycházejí z částí lidského těla. V tomto případě využil motiv tváře s klasickými rysy, masky, která svého obyvatele zároveň ukrývá i odhaluje.
Ve vstupní hale uvítá příchozí mimo jiné dvojice křesel Namib od Brabbu. Zvláštně zakřivené křivky elegantního modelu evokují viktoriánský styl, zdůrazněný černým lakovaným rámem ze dřeva.
Díky matné mosazné struktuře podnože, vycházející ze tvaru hexagonů, prozrazuje odkládací stolek Manuka nezpochybnitelnou inspiraci medovými plástvemi. Se svou křehkou konstrukcí je protikladem masivního červeného křesla.
Dlouhý jídelní stůl s vrchní deskou z leštěného mramoru obklopuje dvanáct nepřehlédnutelných židlí Cerva z portfolia Fendi Casa s dřevěnou konstrukcí a koženým polstrováním. Jejich majestátnost plyne z elegantní zakřivené linie vysokých zadních opěrek.
Ve vstupní hale, před stěnou potaženou orientální tapetou s motivem slavné japonské třešně, se díky svému futuristickému designu skvěle vyjímá originální konzolový stolek Newton od Boca do Lobo.
Masivní zlaté rámování stropních partií zvýrazňují světelné lišty po obvodu nik. Dokonalá harmonie různých textur nábytku, svítidel a doplňků vynikne v kontextu nejen čistých linií a zvýrazněných úhlů vnitřní konstrukce, ale i výhledu na moře velkorysým oknem.
V hlavní ložnici je k dispozici komfortní postel s rámem a vysokým masivním čelem čalouněným kůží prošívanou ve stylu Chesterfield. Koberec je z nabídky Rug Society.
Ani dětský pokoj není přeplněn nábytkem. K efektním prvkům patří kromě zajímavých postelí především křeslo z kolekce Up 2000, jež navrhl designér Gaetano Pesce. Jeho součástí je podnožka ve tvaru míče, připoutaná řetízkem.
Sofistikovaný design byl zvolen také pro hostinský pokoj, jemuž dominuje luxusní postel potažená sametem. Doplňuje ji nezbytná pohovka s úložným prostorem, čalouněná látkou se zvířecím vzorem.
V jedné z koupelen zaujme umyvadlo nesené skutečně netradičním sloupem v podobě stříbrné hlavy. Její styl připomíná práce Fabia Novembre, ovšem lze v ní vidět i určitou paralelu s pohyblivou sochou France Kafky v Praze.

Boca Do Lobo, Delightfull, Brabbu, Koket, Maison Valentina, Circu, Luxxu, Essential Home, Rug Society, Pullcast, Foogo… Těžko si představit reprezentativnější výčet značek, představujících na poli interiérového designu skutečně „créme de la créme“.

Se všemi světově proslulými výrobci spolupracuje Covet House, firma, jež stojí za vznikem luxusního bytu, který vám představujeme.

K ohromujícímu výsledku samozřejmě přispěli i designéři ze ZZ Architects, kteří se na společných exkluzivních realizacích podílejí už deset let.

Za sebou tak mají návrhy luxusních soukromých rezidencí a bytů, firemní projekty, portfolio obsahuje také výškové obytné budovy, interiéry pro restaurace, hotely či obchody.

Jejich spolupráce zahrnuje různé styly od elegantních a konzervativních až po odvážné a extravagantní. Jsou totiž schopni přizpůsobit se širokému spektru rozličných potřeb a konkrétních prostředí.

Během několika posledních let se renomovaná společnost ZZ Architects dostala na špici luxusní architektury a interiérového designu, a to napříč klíčovými městy v Indii.

ZZA věří, že dobrý design je vytvářen pečlivým studiem a výzkumem v kombinaci s technickými znalostmi a uměleckým úsudkem.

Byla to právě jejich pozornost věnovaná detailům, proporcím a technologickému vývoji, uplatňovaným ve spojení se zdravým rozumem, kterými designéři oslovili Covet House natolik, že jim nabídla účast na svých nejluxusnějších a stylových projektech.

„Nesoustředíme se moc na trendy,“ vysvětlují zakladatelé a zároveň profesní i životní partneři Krupa Zubin a Zubin Zainuddinovi svou filozofii a přístup k zakázkám, jež jim přinesly vizitku kreativity a špičkové kvality jako základ jejich práce.

„Prostory mají být nadčasové a v ideálním případě tak nepodléhat měnícím se stylům. Chceme být součástí nového vnímání Indie jako tvůrčího a globálního centra pro kvalitní projekty a design“.

Čemu se však rozhodně nebrání, je rostoucí zájem klientů o využívání aplikace současného umění a sochařských děl, což se odráží i v aktuálních projektech návrhářské dvojice.

Všechny charakteristické znaky jejich rukopisu lze samozřejmě rozeznat také v okouzlujícím apartmá s obytnou plochou o rozloze 464,5 čtverečních metrů.

A protože se nachází ve Walkeshwaru, jedné z nejbohatších oblastí jižní části indické metropole Bombaj, vyhlášené řadou hinduistických chrámů, po jednom z nich získalo i svůj název Jain.

Pro popis výsledné podoby bytu se určitě hodí výrazy jako hřejivý, plnohodnotný či extravagantní. Jeho transcendentní luxusní přitažlivost, stejně jako celkově drahá a vydařená estetika jsou výsledkem mistrného výběru použitých materiálů včetně tkanin.

Zejména však vypovídá o vysoce profesionální práci s jejich texturami a barevností.

„Nahé“ odstíny béžové a smetanové, zdůrazněné masivními zlatými lištami pod stropy a stěnami z vysoce dekorativního prosvětleného onyxu jsou perfektní scénou pro protagonisty tohoto úchvatného a esteticky nenapodobitelného představení, a sice nábytek, svítidla a doplňky od ikonických světových návrhářů a umělců.

Eklektická směsice prvků, aranžovaných čistě a s rozmyslem, podtržená výraznými doteky červené, se tu rozeznívá v dokonalé blyštivé harmonii celého obytného prostoru s nepřehlédnutelným nádechem okázalé nádhery.

Vyznění některých částí dispozice umocňují rozměrově velkorysá okna, směřující k moři, což umožňuje vyniknout především vysokému lesku mramorových podlah, násobících vliv světla přicházejícího do vnitřního prostoru.

K dalším prostředkům, jež významnou měrou ovlivňují konečný dojem z realizace, je aplikace sametu. Jemný a měkký, na dotek příjemný materiál v bílých, stříbrných nebo nahnědlých tónech, vyzařuje doslova královskou auru.

Výsledný vzhled interiéru pramení současně i z důsledného použití čistých linií a obratného zvýraznění pravých úhlů. Ani tento zhmotněný sen bohatého investora ovšem není pro dvojici designérů důvodem k uspokojení.

„Je to neustále se vyvíjející vize, kterou je nutné stále znovu a znovu definovat. To, že se v současnosti podílíme na podobě nejluxusnějších domů a bytů v zemi, neznamená, že si můžeme dovolit polevit ve svém úsilí dál rozšiřovat naše bohaté firemní portfolio.

Díky těmto milníkům se naše práce proměňuje a vede nás novými směry. Primárně chceme pořád stát na straně vysoké kvality služeb a věřit našim designovým citům.

Jen tak se můžeme podílet na bouřlivém vývoji indické designérské scény,“ shodují se partneři, jejichž kariéra začala velmi skromně. Prosadili se vlastně díky tomu, že schodiště, které navrhli pro vlastní dům, získalo prestižní ocenění IIID Avard.

Na základě tohoto úspěchu je pak oslovilo několik soukromých klientů, poté už poměrně rychle následovalo založení vlastního studia.

V jeho rámci nejen spolupracují s řadou mezinárodních značek s podobným smýšlením, ale dnes také navrhují a vyrábějí i vlastní produkty. V současné době Krupa Zubin přichází například s vlastní kolekcí látek a tapet.

TEXT Alena Müllerová, FOTO: COVET HOUSE, www.covethouse.eu