Interiér s kouzlem mužské přitažlivosti
Impozantní vstupní hala, otevřená do horní galerie, je celá dílem Celie. Efektní zrcadlový nábytek byl vyroben podle jejích návrhů tak, aby dokonale zapadl do navrhovaného schématu.
Pro vyznění společenské části moderní minimalistické vily je základem barevná paleta, zahrnující škálu šedých, modrých až černých tónů. Při výběru a navrhování nábytku se Celia řídila především čistotou linií.
Komfortní společenskou zónu bylo nutné vybavit mnoha typy sedacího nábytku. Většina z pohovek je čalouněná luxusně vyhlížejícím sametem, řadu modelů zvýrazňují dekorativní švy ve formě paspulí.
Velkou pozornost věnovala Celia samozřejmě osvětlení, které považuje pro vyznění interiéru za klíčové. „Ani sebelépe vybraný nábytek a promyšleně umístěné doplňky nemohou vyznít v celé své kráse, pokud jim chybí adekvátní světelný rámec,“ říká.
Řada nábytkových modelů byla vyrobena na zakázku, jako například speciální zrcadlové prvky v podobě skříněk, komod, soklů nebo konferenčního stolku s úctyhodnou horní plochou 160 centimetrů čtverečních.
Řada nábytkových modelů byla vyrobena na zakázku, jako například speciální zrcadlové prvky v podobě skříněk, komod, soklů nebo konferenčního stolku s úctyhodnou horní plochou 160 centimetrů čtverečních.
Kuchyň díky hned dvěma funkčním ostrůvkům poskytuje dostatek prostoru jak pro varnou, tak pro mycí zónu. Jeden z nich plní i funkci barového pultu s celočalouněnými vysokými židlemi, dokonalými v každém detailu, a to včetně švů ručně zdobených kovovými cvočky.
Společenská část bytu plní své poslání i díky několika místům, určeným ke stolování. Celoskleněný stůl pochází z nabídky Nicolas John Interiors.
Také většinu uměleckých děl designérka volila tak, aby odpovídal vkusu klienta. Jde například o obraz lebky od Phila Davisona, jehož tvorbu preferují také další přední světoví designéři luxusních interiérů.
Celiiny interiéry jsou nadčasové, nenechá se totiž svazovat aktuálně panujícími módními barevnými schématy a styly. Výsledný obytný prostor pak je sice moderní, ale hrdě nese znaky léta prověřené klasiky.
V koupelně, přináležející k hlavní ložnici, mají majitelé rezidence k dispozici komfortní kruhovou vanu s podlahovou sprchovou baterií. Na přání klienta ji vyrobili v osvědčené londýnské firmě Stoneforce, zaměřené mimo jiné na luxusní rezidenční projekty.
V koupelně, přináležející k hlavní ložnici, mají majitelé rezidence k dispozici komfortní kruhovou vanu s podlahovou sprchovou baterií. Na přání klienta ji vyrobili v osvědčené londýnské firmě Stoneforce, zaměřené mimo jiné na luxusní rezidenční projekty.
Také v hlavní ložnici, stejně jako v obývacím pokoji, vsadila Celie u nábytku na čisté linie a na půlnoční tmavomodrou barvu čalounění. Postel zdobí polštáře se stylizovaným logem, tvořeným návrhářčiným monogramem.
Také v hlavní ložnici, stejně jako v obývacím pokoji, vsadila Celie u nábytku na čisté linie a na půlnoční tmavomodrou barvu čalounění. Postel zdobí polštáře se stylizovaným logem, tvořeným návrhářčiným monogramem.
Kontinentální postel s vysokým čelem, prošívaným ve stylu Chesterfield, je čalouněná stejným materiálem, jako sedací nábytek. Ten navíc zdobí efektní paspule ve švech v kontrastní bílé barvě.
Žádná luxusní rezidence se v současné době neobejde bez soukromého kina. Také do tohoto prostoru designérka navrhla pohodlnou pohovku čalouněnou sametem.
Speciálně vyrobené zrcadlové konzolové stolky ve vstupní hale zdobí motiv bronzových větví. Celia jejich vytvořením pověřila řemeslníky z Phillip Watts Design, kteří se specializují na ruční kovovýrobu nejen dekorativních předmětů.
Dvoupodlažní rezidence v centru Londýna nese všechny znaky moderní minimalistické architektury. Samozřejmě včetně geometrických linií a velkých prosklených ploch.
Na parametrech a provedení haly s vnitřním bazénem je více než patrné, že majitelem rezidence je sportovně zaměřený investor. Udržovat si kondici plaváním ve velkorysé vodní nádrži s odstupňovaným dnem je určitě příjemné.

Moderní rezidenci navrhla designérka celebrit Celia Sawyer pro klienta ze sportovního prostředí. Interiéry, plné jedinečného vybavení v čistých liniích, zdůrazňují sice mužský princip, jsou ale zároveň prosty jakéhokoli chladu.

Když Celia do projektu vstupovala, disponoval rozlehlý dům nejen pěti velkorysými ložnicemi a vhodnou velikostí kuchyně i společenské zóny s výhledem do zahrady, ale rovněž komfortní posilovnou a bazénem s krásným osvětlením a mramorovým obkladem stěn.

Rezidence doslova zářila velmi moderním stylem, stejného efektu se proto návrhářka snažila docílit při zařizování jejích vnitřních prostor.

Vzhledem k tomu, že dlouhodobě spolupracuje s firmou Covet House, zastřešující řadu věhlasných značek jako Brabbu, Boca do Lobo, Circu, Koket, Luxxu, Essencial Home a další, bylo jasné, kterým směrem se bude při výběru nábytku a doplňků ubírat.

Přesto velké množství vybavovacích předmětů nechala vyrobit na zakázku podle svých návrhů, aby zcela odpovídaly náročným požadavkům jejího movitého klienta. Klíčem přitom byla čistota linií a finální „wow efekt“.

Pro Celii nejsou luxusní zakázky ničím neobvyklým, a to nejen pokud jde o rezidenční projekty. Daří se jí totiž bodovat i na poli jachtingu, navrhuje rovněž vybavení soukromých letadel, s jistotou se pohybuje také v dalších odvětvích komerčního světa.

Jako členka Společnosti britského a mezinárodního designu interiérů se stala celosvětově uznávanou autoritou.

Svému poslání se věnuje velmi vášnivě, její urputné odhodlání je patrné v každé z realizací, jež díky ní získávají ohromující rozměr estetického temperamentu.

Obzvláště miluje elegantní kouzlo art deco, luxusních tkanin a materiálů, které lze vidět i v její vlastní kolekci COOL 10. Nejdůležitější je podle ní najít svůj vlastní styl a držet se ho, proto je také otázka na to, co je zrovna „in“, rozhodně šlápnutím vedle.

„Nejsem typický designér,“ přiznává. „Chodím sice na spoustu veletrhů, ale nesdílím nadšení pro masové trendy – myslím si, že lidé mě právě proto mají rádi.“

Přitom zpočátku vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že se z ní stane multimilionářka, která zbohatne na zařizování interiérů. Školní docházku totiž hodila za hlavu už v patnácti letech, takže kvalifikaci má v podstatě nulovou.

Než se dostala k designu, pracovala například jako asistentka v zubní ordinaci, má za sebou i dráhu modelky, pohybovala se také ve světě fotografie.

Všechny své zkušenosti pak ale dokázala proměnit ve zlatou hřivnu, ceněnou financemi i uznáním, především díky své neutuchající touze po životě, která je klíčovým motorem jejího úspěchu, stejně jako zdánlivě nekonečná energie, neústupnost, ochota tvrdě pracovat a neustále zkoušet nové věci.

Vše se pak odráží v nezaměnitelné podobě jejích projektů, což samozřejmě platí rovněž o tomto odvážném interiéru minimalistické vily v centru Londýna.

Text: Alena Müllerová, FOTO: Celia Sawyer

Kontakt: CELIA SAWYER (návrh a realizace interiéru), 52 Brook Street, Mayfair, London, W1K 5DS, UK, tel.:+44 (0)20 7129 1425, www.celiasawyer.com