Palác „bohyně popu“
Přepychový dům majitelů sedí jako v hnízdě mezi stromy, terasami a obklopen perfektně střiženým trávníkem shlíží na níže položený tenisový kurt.
Přepychový dům majitelů sedí jako v hnízdě mezi stromy, terasami a obklopen perfektně střiženým trávníkem shlíží na níže položený tenisový kurt.
Místo plné palem a zelených keřů, rámujících průhledy na lomená okna zasazená do bílých stěn, působí velmi exoticky.
Zavlažovací systém pokrývá celý pozemek, pokrytý jemným zeleným trávníkem, připomínající golfové hřiště.
Kamenná budova s detaily z pálených cihel a úzkými okny v marockém stylu kontrastuje s bíle natřenými stájemi.
V základním balíčku přepychového resortu nechybí ani obezděný tenisový kurt se zázemím.
Brána do privátního objektu stojí na konci Benedict Canyon Drive, pouhých pár minut autem od centra Beverly Hills.
O zahradu v jeden čas pečovalo až osm zahradníků. Jejich každodenní prací bylo udržovat trávníky pečlivě střižené a starat se o barevné exotické rostliny nejrůznějších tvarů a vůní.
Waltersovi přidali ke stávajícím budovám také několik dalších pro zaměstnance a hosty.
Dřevěné brány, stejně jako vstupní dveře do domů, jsou originální, ručně vyřezávané kousky.
Svažitý pozemek umožňuje rozčlenění plochy do několika úrovní, přičemž využívá vzniklé plochy jako terasy či prostor pro honosná schodiště, ústící ke vstupům.
K hlavnímu objektu přiléhá 500 m2 venkovních travertinových teras. Některé kryjí vzrostlé stromy, jiné mají výhled na nedaleké Los Ageles.
Obytný areál ve výsledku nabízí 11 ložnic a 17 koupelen a mimo jiné také bazén, spa a venkovní kuchyni.
Resort je protkán kamenými příjezdovými cestami pro vozidla, ale také jezdeckými trasami s měkkým písčitým povrchem.
Zahradu zdobí kromě různých okrasných rostlin také několik fontán a rybníčků s barevnými kapry koi.
Území, které v sedmdesátých letech koupila Cher, zaujímalo přibližně 4 ary, pod vedením nových majitelů, manželů Waltersových, expandovalo na více než 16 arů.
Stáje disponují pěti boxy pro koně. Z domu k nim ústí kamenná chodba s dřevěným krovem.
K výcviku koní slouží dvě bílé venkovní jízdárny. Větší z nich funguje jako místo pro tréninky parkuru.
Z obývací místnosti, ve které jsou uložena jezdecká sedla, lze dřevěnými vraty projít přímo ke stájovým boxům.
Luxusní jezdecká stodola zahrnuje obývací pokoj, dvě ložnice, dvě koupelny a takzvaný safe room, v dnešní době často se objevující místnost v domovech superbohatých.
Obývací pokoj s kamennou podlahou, dřevěným trámovým stropem a krbem je vyzdoben podle vkusu majitelů, inklinujícího k safari stylu.

Bývalé sídlo popové hvězdy Cher je k prodeji na vřejném trhu za 85 milionů dolarů.

Během své více než padesátileté kariéry prodala Cher přes 100 milionů alb a stala se tak jednou z nejvýraznějších ikon hudebního průmyslu všech dob.

Zpěvačka označovaná jako bohyně popu, herečka, tanečnice, producentka a módní symbol získala behěm svého působení cenu Grammy, Emmy, Oscara a tři Zlaté glóby.

Prestože ve svých nesmělých začátcích musel její manžel Sonny Bono stát poblíž stage během koncertů, aby mladá Cher nebyla nervozní z publika, vypracovala se z chudé dívky na absolutní světovou špičku.

Nemyslitelné se stalo skutečností a jednoho dne měla tolik prostředků, aby si mohla dovolit koupit luxusní pozemek 10 minut autem od centra Baverly Hills.

Zpevačka se aktivně angažovala v navrhování svého vysněného paláce, přičemž se inspirovala architekturou a estetikou starého Egypta. Po desetiletí stráveném ve své rezidenci se však v roce 1988 rozhodla objekt prodat za 5,9 milionu dolarů.

Kupcem se stal komik Eddie Murphy, který však dům už po dvou letech znovu uvedl na trh. Sídla se ujal až po pěti letech bohatý mexický podnikatel Roberto Trouyet, který na jeho posledním přeprodeji vydělal přes 2 miliony dolarů.

Konečným vlastníkem se stal podnikatel Raul Walters s manželkou Vicki, která vtipkuje o tom, že stěhování zapříčinila její nespokojenost se spektrem obchodů v blízkosti předchozího domova.

Walters začal skupovat přilehlé pozemky, až nakonec vybudoval resort o rozloze přibližně šestnácti akrů.

Soukromému tenisovému kurtu, jezdeckým stájím a pensionu v marockém stylu, který sám o sobě nabízí pět ložnic a pět koupelen, vévodí hlavní dům o rozloze více než 1850 m2 .

Komplex s přilehlými pozemky, jeden z posledních takto rozhlehlých v Baverly Hills, je nyní opět v prodeji za 48 milionů dolarů.

TEXT: Karolína Hausenblasová, FOTO: TopTenRealEstateDeals