Slavná vila z kamene
: Kromě strohé barevné kombinace bílé, černé a krémových odstínů se v interiéru vyskytují i akcenty světle modré či šedomodré barvy, například v podobě sofa v obývací části.
Vila, kterou nyní obývá slavná hollywoodská komička se svou manželkou, byla postavena ve 30. letech 20. století ve stylu italských barokních vil. Ručně vyráběná železná okna poskytují výhled na kalifornskou přírodu.
Dům v sobě rafinovaně kombinuje dojem luxusu a přepychu se skromností a jednoduchostí. Jednopodlažní řešení navíc umožňuje průhled do dřevěných krovů, což vytváří unikátní charakter prostoru.
Hlavní společenský prostor je přímo propojen s terasou a se zahradou a také s dalšími pavilony vily
: Kromě strohé barevné kombinace bílé, černé a krémových odstínů se v interiéru vyskytují i akcenty světle modré či šedomodré barvy, například v podobě sofa v obývací části.
Vila v sobě nezapře klasický americký jižanský styl. Ten se odráží především v dřevěném obložení stěn a masivních krbů.
Rozlehlá vila má šest ložnic, osm koupelen, devět krbů a několik formálních místností.
Výše zmíněná materiálová kombinace utváří jednoduchý, ale velice efektní a přepychový nádech.
V domě nechybí herna se stylovým krbem a kulečníkovým stolem, který je, v duchu designu interiéru, potažen nikoli zeleným, ale tlumeně modrým karambolovým plátnem.
: Bazén je přímo propojený s vnitřním prostorem jedné ze společenských místností a je obklopen pohodlným venkovním mobiliářem.
Rezidence se rozkládá na pozadí kalifornských hor. Její architekturu tvoří několik vzájemně propojených přízemních pavilonů, vytvářejících uzavřenou vnitřní zahradu.

Na slunných kalifornských kopcích poblíž oceánu se rozléhá úctyhodná vila, jejíž architektura se

inspirovala v Evropě 17. století. Stavba v sobě neobvykle kombinuje luxus se skromností, a i přes svůj rozsah tak neztrácí nic z útulnosti a domácké atmosféry.

Rezidenci ležící na svazích kalifornského Montecita zde ve 30. letech minulého navrhl a postavil Wallace Frost. Americký architekt se při návrhu nechal inspirovat na svých cestách po Itálii.

Nejvíce ho zaujaly italské venkovské barokní vily ze sedmnáctého století. Jejich podobu proto částečně otiskl také do podoby domu, který nechal postavit pro sebe a svou rodinu.

Poté dům odkoupil designér John Saladino, který velmi obdivoval úchvatnou architektonickou kompozici, organicky spojující vznešenost a skromnost dohromady. Dům známý jako „Vila“ nechal také rekonstruovat pro své vlastní využití.

Po něm dům zakoupila slavná hollywoodská komička Ellen DeGeneres spolu se svou manželkou, australsko-americkou herečkou Portiou de Rossi, v roce 2013. Komička je světově známou celebritou, na vrcholu své kariéry vyhrála spousty ocenění.

V roce 2016 dokonce obdržela významnou medaili od tehdejšího amerického prezidenta Barracka Obamy. Když manželky dům kupovaly, přikoupily k němu také okolní pozemky v celkové rozloze necelých sedmi hektarů. Samotnou vilu nechaly zrekonstruovat a zmodernizovat.

Vila je pomyslně „složena“ z několika bungalovů na ploše úctyhodných 980 metrů čtverečních. Kromě hlavních společenských a formálních prostor její útroby ukrývají také šest ložnic, osm koupelen, devět krbů a několik knihoven.

Součástí obývacího pokoje a jídelny je také luxusní kuchyně, obložená mramorovými deskami. Uvnitř domu i v exteriéru lze ostatně vidět četné kamenné obklady, pocházející přímo z okolních pozemků.

Vila se pyšní také rozměrnými, ručně vyrobenými železnými okny, která interiér propojují se zahradou a nabízejí obyvatelům krásné výhledy na kalifornské kopce a na oceán.

Pár nechal při rekonstrukci staré stavby přistavět v dnešní době již  nezbytný venkovní bazén. Mimo něj se na pozemcích nachází i polozapuštěný tenisový kurt.

V exteriéru byl instalován nejmodernější zavlažovací systém, zatímco uvnitř domu jsou integrovány spolehlivé mechanické, elektronické a bezpečnostní systémy.

Podoba interiérového designu vychází z horizontálního architektonického rozvržení. Nízké stropy disponují průhledy do sedlových dřevěných krovů. Dřevo dominuje také na podlahách a jako obložení stěn.

Samozřejmostí je zachování jednoho druhu dřeva, opakujícího se v celém interiéru. V koupelnách

pak přírodní materiál doplňují různorodě zbarvené mramory a kovové akcenty v podobě klik a dalších detailů na nábytku. Krby a stěny vstupní haly jsou kontrastně obloženy místním kamenem, což ve zdejším horkém létě vytváří chladivou atmosféru uvnitř domu.

TEXT: Nikol Vlčková, FOTO: Jim Bartsch pro TopTenRealEstate.com