DiCapriova romantická hacienda

Soukromá vila Leonarda DiCapria, jehož osobu netřeba nijak představovat, se pyšní romantickou španělskou architekturou, navazující na styl tradičních haciend, které jsou známé cihlovými střechami a útulnými balkonky.

Nahlédněte do privátního světa herecké megahvězdy.

Herec se tak vydal cestou mnoha hollywoodských celebrit, které tápaly, kam v nejisté době vložit své těžce vydělané peníze, a zvolily jistotu investice do nemovitostí.

Některé hvězdy kupují domy mimo prosluněnou Kalifornii především kvůli vysokým daním, Leonardo DiCaprio ale vlastní většinu nemovitostí právě zde. Jedinou výjimku tvoří jeho byt v New Yorku a ostrov v Belize.

Dům, ve kterém slavný herec žije, se nachází na Sunset Strip, což je jen 30 minut jízdy autem od obou domů jeho rodičů v Los Feliz.

Vila patřící Leonardovi se řadí k nejpůvabnějším v okolí. Před ním ji vlastnila například zpěvačka Gwen Stefani anebo herec a zpěvák Jesse Tyler Ferguson.

Rezidence byla postavena ve španělském koloniálním stylu a rozkládá se na necelých 500 metrech čtverečních. Nedílnou součástí je také zahrada, plná tajemných a okouzlujících zákoutí.

Dům disponuje čtyřmi ložnicemi a šesti koupelnami, formální společenskou částí a jídelnou s vysokými stropy a romantickými balkony, z nichž každý nabízí úchvatný výhled do okolí.

Stavba zde vyrostla v roce 1928 a během let byla citlivě rekonstruována s ohledem na zachování všech původních detailů.

Architektura vily se honosí klenutými dveřmi, klasickou střechou pokrytou taškami z pálených cihel, cihelnými dlaždicemi na podlahách a dvojitými okny.

V interiéru je umístěno několik impozantních krbů, v koupelnách narazíte na převážně zabudované vany s ergonomickými tvary pro dokonalou relaxaci i očistu.

Široká schodiště nenásilně propojují obě patra a náročně vykládané vstupní dveře spolu s vykládanými dřevěnými stropy dýchají nenucenou okázalostí a luxusem.

Kuchyně umístěná v přízemí je velice velkorysá, vybavená typickými americkými masivními spotřebiči a kuchyňskou linkou v tlumené modré barvě, která místnosti dodává příjemnou atmosféru.

Velký bar umístěný uprostřed může zároveň sloužit jako příležitostný jídelní stůl. Soukromý obývací pokoj se stažením rozměrného plátna v mžiku promění v mediální místnost.

Téměř všechny pokoje vily se otevírají okolní krajině – barevným zahradám, roztomilým dvorkům, fontánám a výhledům na Griffith Observatory.

Na zahradě se nachází oddělená koupelna, umístěná v blízkosti bazénu a lázní, a samostatná zenová místnost, určená pro cvičení jógy a meditaci, která je pro hvězdu takového rozměru nepostradatelná.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: TopTenRealEstate.com