Designový gejzír pod vlajkou Visionnaire

Interiér dvoupodlažní vily v exkluzivním rezidenčním komplexu s celkovou plochou téměř osmi set čtverečních metrů, kterou doplňuje úžasná střešní zahrada, doslova přetéká špičkovým italským stylem.

Otevření rezidence, kompletně vybavené ikonickými kousky i novinkami z portfolia světoznámé značky, jež v podstatě hraje roli exkluzivního ambasadora Visionnaire, doprovázelo tak významnou událost, jakou rozhodně byla výstava Expo 2020 v Dubaji.

Nemovitost se tak přiřadila k seznamu vlajkových akvizic, rozesetých po celém světě – v Miláně, Londýně, Miami, Los Angeles a Hong Kongu. „Visionnaire v metropoli jednoho ze států Spojených arabských emirátů je zvláštní prostor, kde se ihned cítíte být doma.

Díky blízkosti moře a rozlehlé multifunkční dispozici rezidence je možné užít si vnitřní i venkovní prostředí v dokonalé harmonii a kontinuitě.

V dialogu s bestsellery některých značek obchod představuje úplně nejnovější kolekci, která byla odhalena současně ve všech našich hlavních showroomech napříč světem,“ objasňuje Eleonore Cavalli, spoluzakladatelka a umělecká ředitelka Visionnaire.

„Krása není jen o estetice, ale vychází z osobnosti předmětů, výtvorů, situací. Nabízí přidanou hodnotu významného obsahu a rozumného pocitu,“ vysvětluje.

Jejím slovům stoprocentně odpovídá vybavení bělostné přímořské vily, jejíž místnosti jsou uspořádány kolem centrální haly.

Zásadní roli tu hrají novinkové produkty a kolekce pro rok 2021, k nimž patří například všestranná řada Caprice, navržená společností m2atelier pro interiérové i venkovní použití, nebo pohovka Babylon Rack z dílny designéra Alessandra La Spady, umístěná v jedné z hlavních obytných zón.

Vybavení doplňují ikonické kousky značky, jako jsou jídelní stoly – Kerwan od stejného autora a model Raidho, pod jehož návrhem je podepsán Steve Leung.

Obdivu se dočká určitě i na první pohled komfortní sofa Illario, stejně jako zahradní lůžko Siesta se zaoblenými liniemi a sluneční clonou.

V horním patře, přístupném po spirálovitém schodišti, zaujmou návštěvníky nejen křesla a „trůn“ Pavone, navržená Marcem Angeem, ale i ložnicové sestavy s postelemi Emotion od studia La Conca a Beloved a Ca‘ Foscari, navrženými Alessandrem La Spadou.

Celkový dojem rezidence umocňují pečlivě vybraná umělecká díla Michele Astolfi a dokonalé artefakty, vyrobené týmem z kolektivní autorské dílny CaCO3 starodávnou technikou ravennské mozaiky.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Visionnaire