High Fashion v architektuře: Dům, kde bydlí

V jedné z nejluxusnějších čtvrtí kalifornského Los Angeles stojí rezidence, která má velice blízko k vysoké módě, tzv. haute couture, a k milánským módním přehlídkám.

Navrhla ji totiž slavná architektka Felicity Bell ve spolupráci s vizionářem, který vytvořil zázemí pro Fashion Week v Miláně a New Yorku.

Alessandro Cajrati Crivelli je designér, žijící dlouhodobě v americkém Los Angeles.

V roce 2015 tento nadšenec a developer vytvořil společně se známou architektkou návrh vily, která vyrostla v prestižní části luxusní losangeleské čtvrti Bel Air, jež hostí mnoho slavných a vlivných osobností.

Bel Air je jedním z platinových bodů losangeleského trojúhelníku slavných čtvrtí, k němuž patří ještě Beverly Hills a Holmby Hills.

Tyto části města jsou známé především svými drahými rezidencemi a slavnými obyvateli, jakými jsou Justin Bieber, Taylor Swift, Miley Cyrus, Kylie Jenner a Jennifer Lawrence.

Mimo rezidenční budovy v Bel Air najdeme také slavné nákupní středisko Rodeo Drive nebo bar Bel-Air Country Club.

Rezidence se rozkládá na pozemku o velikosti téměř pěti tisíc metrů čtverečních a poskytuje ultra soukromý a ultra luxusní prostor pro život. Velikost domu pak činí úctyhodných 1 140 metrů čtverečních. Interiér vily zahrnuje sedm ložnic a devět koupelen.

Soukromá příjezdová cesta k vile, zasazená mezi jinými moderními branami, je obklopená alejí vzrostlých stromů, která ji lemuje až k samotnému vchodu. Vstupní foyer je maximálně reprezentativní.

Vysoký strop, ukončený rozměrným světlíkem, ústí k otevřenému půdorysu přízemí, kde najdeme společenskou část s impozantním dvojitým krbem.

Obývací pokoj, jídelna i kuchyně jsou definovány vysokými stropy, kvalitními podlahami z dubového dřeva a množstvím oken, díky kterým je prostor moderní, svěží a plný světla.

Okna, jež spojují interiér se zahradou, mají výšku od podlahy až ke stropu a jsou pohodlně ovládána elektronicky. Rezidence je vůbec vybavena všemožnými špičkovými technologiemi, které podporují hladký chod domácnosti.

Vnější prostředí se proto může velice snadno a komfortně propojit s vnitřní společenskou částí. Luxusní zahrada nabízí rozměrné trávníkové plochy, spektakulární bazén, venkovní posezení a grilovací zónu. Mimo to zahrada také nabízí elegantní dům pro hosty.

Součástí vily jsou rovněž dvě kuchyně. První z nich je profesionálně vybavená a určená pro efektivní a pohodlnou přípravu luxusních pokrmů, druhá kuchyně je potom umístěna v reprezentativní části vily.

Kreativní typy jistě ocení prostornou domácí kancelář, v níž je implementované umělecké studio. Pro milovníky wellness pak perfektně poslouží vnitřní lázně, nabízející bazén a prostor pro relaxaci.

Hlavní apartmá, umístěné ve druhém patře, těží především z výhledů do okolí. Jeho součástí jsou kromě ložnice také dvě oddělené šatny a opulentní koupelna.

Luxusní kalifornská rezidence, navržená respektovaným designérem módních čtvrtí, nabízí minimalistickou architekturu, naplněnou světlem a obklopenou zelení. Je oázou klidu uprostřed pulzujícího Los Angeles.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Marc Angeles, www.compas.com