Moderní klasicismus v přepychovém hávu

Král antiky – mramor, blyštivá mosaz, sametové odstíny barev a působivé detaily společně vytvářejí jedinečný interiér, který hýří neskonalou elegancí a rafinovaností.

Rezidence, která se nachází v „Hollywoodu severu“, spektakulárním kanadském Torontu, překvapí svým okouzlujícím šarmem.

Designový koncept celku se snoubí s detaily v dokonale sehraném rytmu, díky němuž je každá místnost příjemně klidná a oku lahodící. Designér Valery Zhabruk docílil čisté estetiky, vycházející z historické architektury bytu.

Klasické prvky, jako je štukové táflování stěn a stropů, rozviřuje eklektická vibrace současného designu. Základem interiéru je rafinovaná hra s kombinací tmavých tónů barev se světlými odstíny, které rozzařují jiskry kovových detailů.

Krémová barevná škála pak podtrhuje oslnivost a velkolepost použitých materiálů.

Velkorysé foyer vítá návštěvníky bílými táflovanými zdmi a nábytkem v krémových tónech od Caffe Latte.

Odkládací stolky Luxxu sem vnášejí svůdně diskrétní vzhled, kterému kontrastuje nástěnná lampa Pharo, jejíž vzhled byl inspirován bájným majákem na ostrově Pharos ve starověké Alexandrii.

I zde funguje lampa jako maják světla, který svým pozlaceným tělem, ozdobeným křišťálovým sklem, naviguje směrem ke společenské části bytu. Ta slučuje obývací pokoj, jídelnu i kuchyni v jeden celek.

Srdcem obývací části je sametově šedá sedací souprava Casia Modulas od Caffe Latte. Lehký skořicový podtón jejího potahu zvýrazňují tmavé tóny zadní stěny. Před její temně zelenou částí je jídelní prostor.

Zlaté detaily černého stolu od Luxxu září v místnosti také díky lustru Dorsey Suspension od Delightful, a především pak díky jídelním židlím Nº 11 Chair od Boca do Lobo, jejichž leštěný povrch z pozlacené mosazi skýtá silný vizuální vjem.

Část společenské zóny, v níž se nachází kuchyň, naopak dýchá světlostí a čistotou. Ostrůvek s mramorovou deskou je navržen jako stůl pro rychlou snídani či odpolední kávu.

Mistrovsky zařízená hlavní ložnice je na první pohled luxusním prostorem.

Tmavé stěny osvětlují zlaté svícny Cay Wall Light od Brabbu, jemné sametové křeslo Andes od Brabbu se skvěle doplňuje s postelí, jedinečným kulatým zrcadlem Robin Mirror z Boca do Lobo a okázalou bílo-zlatou skříňkou Lapiaz.

Na hlavní ložnici navazuje soukromá koupelna, již osvětluje exkluzivní svítidlo Empire Suspension od Luxxu. Ikonická a jedinečná vana Diamond Bathtub od Maison Valentina dodává moderní atmosféru jinak velmi klasické místnosti.

Teenagerský pokoj je díky bílým stěnám a pastelovým odstínům čalounění poklidným útočištěm pro svého obyvatele. Měkkost postele Sophia od Essential Home unáší do světa spánku s pomocí éterické lampy Circu’s Cloud Lamp.

Čtenářský koutek, vybavený sametovým křeslem a kobercem Oslo Rug od Rug’Society, je ideálním místem pro nedělní odpoledne s knihou.

Místnost pro hosty, harmonizující různé materiály, látky i vzory, ukrývá paraván Giulietta od Essential Home. Paraván poutá pozornost hořčicově žlutou barvou, která vyniká na pozadí červené stěny.

V domácí kanceláři je umístěn emblematický stůl Apotheosis od Luxxu. Na druhé straně tlumenou modrou barvou vymalované místnosti spočívá zelené sametové křeslo Bourbon Armchair od Brabbu, které ladí s lampou Blakey Suspension od Delighftull.

Torontská rezidence je interiérem se silným charismatem a unikátní atmosférou, v níž probleskují zlaté odlesky skrze dekadentní výmalbu a sofistikovaný luxusní nábytek.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: Covet House, www.covethouse.eu