Chateau de la rapp

Losangeleskou vilu, v níž žil Sean „Diddy“ Combs, americký rapper, herec, tanečník, hudební producent a zakladatel módní značky Sean John, najdeme na kopci, kde se rozkládá jedna z nejslavnějších čtvrtí prosluněné americké kalifornské metropole Los Angeles.

Stavba velikosti skutečného paláce byla dokončena v roce 2004. Slavná rapová hvězda zde žila od roku 2008 do roku 2013. Vila je umístěná ve čtvrti Beverly Crest, která je známá jako luxusní bydliště velkého množství hollywoodských celebrit.

Ve třech podlažích rezidence je umístěno pět ložnic a šest koupelen. Zvláštností interiéru domu, i když příhodnou pro zábavu a noční svačinky, je výborně vybavená kuchyně, která je namísto přízemí umístěna v prostředním podlaží.

Kromě dostatku místa a luxusu v interiéru nabízí dům také mnoho vyžití vně sněhově bílých zdí, především pak na visuté zahradě, oplývající perfektně střiženým trávníkem a úžasnými výhledy do okolí. Neopakovatelné výhledy jsou snad největším přepychem, jaký může dům nabídnout.

Téměř vše, co se odehrává uvnitř Diddyho mládenecké vily, je nějakým způsobem propojeno právě s dramatickými výhledy na město a do krajiny.

Díky svému umístění ve svahu kopce totiž vila nabízí dechberoucí scenérii kalifornské metropole a jejího bezprostředního okolí včetně oceánu. Impozantní foyer, jímž se do rezidence vstupuje, se netradičně nachází v horním podlaží.

Místnost je vyzdobená luxusními materiály a povrchy a pyšní se dramatickým lustrem, který dohlíží na neuvěřitelně krásné výhledy z rozměrných oken, rozkládající se od „hranice“ centra Los Angeles až po Tichý oceán.

Foyer potom ústí do soukromé části, která je rovněž umístěna v horním podlaží. Zahrnuje hlavní apartmá s ložnicí, lounge prostorem, rozměrným krbem a balkonem.

Samozřejmostí je také královská koupelna, navazující na velkorysou ložnici, která je vybavena vanou ponořenou do bílého mramoru, dvojitými umyvadly, vířivkou a dalšími neméně impozantními výhledy na kalifornskou krajinu a Město andělů.

Prostřední patro rezidence je pak definováno jako formální společenská část domu. K velkorysé kuchyni je připojena stejně prostorově rozhlehlá jídelní část.

Oddělená obývací část, či chcete-li obývací pokoj, nabízí zároveň kancelář a koktejlový bar jako stvořený pro pořádání jedinečných večírků.

V přízemí domu se nachází další tři ložnice a obývací pokoj s krbem a prosklenou stěnou, která se přímo otevírá do zahrady.

Ta je z jedné strany efektně ukončená nezvykle tvarovaným venkovním bazénem s přepadem, díky kterému mají plavci pocit, že se vznášejí nad samotným Los Angeles.

Zahrada rovněž nabízí lázně, sametové trávníky opatřené pohodlnými venkovními lehátky na opalování a další úchvatné výhledy.

Beverly Crest, v níž je raperova vila umístěna, je nejlepší losangeleská čtvrť.

Žije v ní nejvíce celebrit, jejichž domovy mají ty nejlepší výhledy a slavné poštovní směrovací číslo 90210. Luxusní čtvrť leží hned vedle její stejně slavné sestry Beverly Hills a Bel Air, které jsou rovněž prodchnuty luxusními domy a jejich slavnými obyvateli, například Rockem Hudsonem, Markem Wahlburgem či Denzelem Washingtonem nebo Sylvestrem Stalonem.

Sean „Diddy“ se narodil a vyrostl na východě země v New Yorku. Do show businessu vstoupil na počátku devadesátých let, kdy začal spolupracovat s takovými jmény, jako jsou Usher anebo Mary J. Blidge.

V roce 1993 si pak založil vlastní nahrávací společnost Bad Boy Entertainment. Na konci devadesátek již z něj byla světově známá hudební celebrita ověnčená několika Grammy, cenami MTV a BET Awards.

Jeho píseň I’ll be Missing You (v překladu Bude se mi po tobě stýskat) se stala vůbec první rapovou písní, která se umístila jako číslo jedna v americkém hudebním žebříčku Billboard.

Jeho přepychová vila v Beverly Crest se pak jistojistě dostala na přední místa pomyslných žebříčků nejluxusnějších, či minimálně „nejrapovějších“ rezidencí v Kalifornii.

TEXT: Nikol Galé, FOTO: TopTenRealEstate.com, www.compass.com