Epický domov Johna Legenda a Chrissy Teigen

Minimalistická rezidence, kterou věhlasná dvojice koupila v roce 2016 od Rihanny, neméně slavné kolegyně ze showbusinessu, se znovu ocitla na realitním trhu.

Rodina muzikanta a kulinářské šamanky se totiž opět rozrůstá, takže se pár musel poohlédnout po nějaké větší nemovitosti.

Ostatně, stejně jako mnohé další americké celebrity, umějí Chrissy Teigen a John Legend dobře obchodovat s nemovitostmi, a rozšiřovat tak své společné jmění, jehož výše se odhaduje na 75 milionů dolarů.

Není tak divu, že si v roce 2020, zachváceni realitní nákupní horečkou, pořídili hned několik domů v Kalifornii a New Yorku. Tuto charismatickou vilu, postavenou v sedmdesátých letech v ryze současném stylu, se však rozhodli naopak vrátit do oběhu.

Ten, kdo rezidenci v jedné z nejžádanějších lokalit v LA, jen kousek od hotelu The Beverly Hills a slavné Rodeo Drive, nedávno za téměř sedmnáct milionů dolarů koupil, získal nejen špičkový obytný komfort se solární energií, ale také domov s neuvěřitelným uměleckým charismatem, jímž je dům za uplynulá léta doslova prosycen.

Právě tady totiž vznikaly nejen recepty pro Chrissyiny populární kuchařky, ale také Johnovy písně, které získaly Grammy, Oscary a další významná ocenění na poli hudby.

Část působivého interiéru, v němž manželé se dvěma dětmi žili do chvíle, než se přestěhovali na novou adresu ve stejné části okresu Los Angeles, měli její fanoušci možnost vídat v rámci četných Chrissyiných příspěvků na sociálních sítích.

Před jejich pozornými zraky totiž bývalá modelka, nyní podnikatelka a známá televizní osobnost, nejen vařila a tvořila už zmíněné lahodné pokrmy.

Svým sledujícím na Instagramu často nabízela i on-line účast na čajových dýcháncích s dětmi, či jim odtud sdělovala pikantní informace ze světa showbusinessu a objasňovala osobní politické názory a postoje.

Než však dala veřejnosti nahlédnout do luxusního uživatelského komfortu této rezidence, podrobila celé její vnitřní vybavení razantní proměně.

Původní, převážně bílý interiér po Rihanně totiž připadal tehdy páru příliš strohý a nadmíru minimalistický, proto se – jako už mnohokrát předtím – obrátili na svého osvědčeného spolupracovníka, designového tvůrce Dona Stewarta, aby ho upravil podle jejich potřeb.

Výsledkem je obytný prostor s mnohem hřejivějším vyzněním, prozrazující vytříbený cit pro estetiku.

Dispozice impozantního sídla zahrnuje společenskou zónu, dva obývací pokoje, obrovskou kuchyni, jídelnu, sedm ložnic, devět koupelen, dámský budoár, šatnu, hernu s kulečníkem, bar, domácí kino, posilovnu, saunu…

to vše na třech obytných podlažích a chráněné špičkovým bezpečnostním systémem.

Velkoformátová okna od podlahy ke stropu nabízejí kromě obrovského přílivu denního světla také výhled jak na přilehlou zahradu plnou zeleně, tak i dál, na okolní vrcholky Beverly Hills a do navazujícího kaňonu, který svým stylem připomíná Toskánsko.

Rezidence, zaujímající celkovou plochu 766 čtverečních metrů, se příchozímu otevírá svou členitou a vzdušnou společenskou částí, jejíž dramatické vyznění umocňuje výška přes deset metrů.

Dominuje jí velkolepý oboustranný krb s působivým komínovým tělesem, krytým měděným oplechováním, nepřehlédnutelným výrazovým prvkem je rovněž obloukové schodiště zakončené lávkou, která vede do intimního zázemí v horním podlaží.

Tam je kromě ostatních ložnic situováno také opulentní hlavní apartmá s velkým balkonem a krbem v kombinaci betonu a mosazi. Jeho součástí je rovněž úchvatný dámský budoár a prostorná šatna.

V přilehlé koupelně zaujme samostatně stojící kamenná vana, umyvadlové desky a sprchové zástěny jsou z tence řezaného italského mramoru.

Hlavní společenské prostory s podlahou z ebonizovaného dubu ozvláštňují detaily z teakového dřeva, jež stejně jako ručně vyřezávaný strop s mandalovým dekorem, dovezený z Thajska, odkazují na orientální původ Chrissy Teigen.

Součástí této zóny je i špičkově vybavená kuchyně s velkým ostrůvkem, přecházejícím v barové posezení, doplněným nižší plochou pro snídaňové stolování.

V rezidencích celebrit, jež se jako vosy slétají do destinace kolem Beverly Hills, vyhlášeným svým příjemným počasím, nesmí samozřejmě chybět ani venkovní obytný prostor. Je totiž jakousi prodlouženou rukou interiérů, na něž obvykle přímo navazuje.

V tomto případě jde nejen o klasickou terasu se zapuštěným vyhřívaným bazénem se slanou vodou a s vířivkou.

Další nezbytnou a nadmíru příjemnou součástí exteriérů je zákoutí s romantickou pergolou, porostlou vinnou révou, v jejímž blahodárném stínu se báječně griluje a konzumuje občerstvení.

Vzduch zvlhčuje a lehce členitý pozemek kolem domu osvěžuje spousta zeleně v podobě trávníku, keřů a několika vzrostlých stromů.

Loučení s touto nádhernou nemovitostí určitě nebylo nijak smutné, John Legend a Chrissy Teigen totiž mají neméně luxusní nový domov nedaleko odtud.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Anthony Barcelo, marshallpeck.elliman.com