Luxusní design v arabském kontextu
Vyznění impozantního schodiště zvýrazňují mramorové stupně s integrovanými LED světelnými pásky. Pod sošným obloukovým prvkem vyniknou komfortní otočná křesla Otto, vyzařující atmosféru poloviny minulého století.
Nadčasovým designem okouzlí exkluzivní jídelní stůl Vertigo s kovovou podnoží a mramorovým topem. Čalouněná křesla Charla jsou zdrojem komfortu, celek dotvářejí avantgardní stojací lampy z kolekce svítidel Magna.
Nadčasová komoda Charla Dresser v klasickém stylu s moderním nádechem zaujme materiálově i zpracováním. Za jejím vyzněním stojí leštěná mosaz, černý lak, kořenové ořechové dřevo, kouřové sklo a přírodní kůže.
Ztělesněním luxusu a komfortu jsou elegantní vínová křesla Gladia, vyrobená z prémiových materiálů. Model použitý pro relaxační kout ložnice vyniká rovněž pečlivým řemeslným zpracováním.
Ve velkoryse koncipované ložnici se vyjímá kůží čalouněná postel Charla XL s masivním, ve střední partii prošívaným, čelem. V akordu s ní jsou nadčasové noční stolky ze stejné série, vyrobené z mosazi, dřeva, skla a přírodní kůže.
Zlatavá tapeta se stylizovaným dekorem listů přináší do ložnice dotek přírody, sametem čalouněná lavice Tenor je zase esencí komfortu a atraktivního designu. Opulentnost dodávají prostoru také svítidla Gala zavěšená nad nočním i stolky.
Výsledný efekt ložnice podtrhuje působivý lustr Guggenheim inspirovaný ikonickou architekturou stejnojmenného muzea v New Yorku. Pozlacené mosazné tělo svítidla doplňují krystaly Swarovski.
Lineární sametová pohovka v krémovém odstínu ctí typické klasické formy a geometrické rysy série Algerone. Elegancí za ní nezaostává konferenční stolek Vertigo, představující dokonalé souznění mramoru, leštěné mosazi a kouřového skla.
Sledování oblíbených závodů Velké ceny Formule 1, která proběhne v Abú Dhabí i letos v listopadu, zpříjemňují drinky z baru, jenž je integrovanou součástí komfortního domácího kina.
Domácí kino je vybaveno pohovkami a křesly ze série Opera, inspirované honosnými sedadly v operních sálech. Komfort umocňují odkládací stolky Crackle, jež svými geometrickými tvary a třpytivé mosazné siluetě evokují broušené drahokamy.
Jemně subtilní linie konzolového stolku Spear se zásuvkami jsou založeny na spojení rozmanitých materiálů od mosazi přes dřevo, kůži až po mramor. Luxusní model je inspirován nadčasovým designem starověkého Říma.
Za sofistikovaným půvabem jídelny stojí také stůl Bellagio, inspirovaný jedním z nejznámějších hotelů v Las Vegas. Jeho skleněný obdélníkový top nese konstrukce z mosazi, dřeva a mramoru. Celek dotvářejí čalouněné židle Galea II, jejichž předobrazem jsou helmy římských válečníků.
Sofistikovaný obytný prostor se neobejde bez uměleckých děl, což je pro arabskou metropoli, vyhlášenou širokým kulturním kontextem, více než typické.
Kancelářský stůl Apotheosis s mosaznými akcenty, vybavený USB portem, je ukázkou spojení sofistikovaného luxusu a funkčnosti. Barevný akcent obstará pracovní židle Ocadia, křesla Anguis přinášejí designový komfort.
Od vstupního foyer jsou prostřednictvím elegantních posuvných dveří ze zlacené mosazi přístupné navazující prostory – jídelna a schodišťová hala, otevřená do dvojité výšky.
Příborníku Darian dává potřebnou dynamiku jeho nepravidelný tvar. Výsledný efekt vycházející z precizní znalosti výrobních technik a materiálů, od kovovýroby po řezbářství, představuje směsici rafinované osobitosti.
NAHOŘE: Exkluzivní vyznění jídelny násobí odraz celého prostoru v zrcadlové ploše stropu. Zvolené řešení dodává celé místnosti další optický rozměr a zvyšuje výsledný pocit vzdušnosti.
Součástí jídelny je ikonická barová skříň Pixel s průkopnickým designem. Avantgardní hravý model je výsledkem použití řady tradičních výrobních technik a textur s materiály jako je kořenové ořechové dřevo, plátkové zlato a zelený a černý lak.
Díky posuvným proskleným stěnám je přímo z obývacího pokoje přístupná střešní terasa, nabízející impozantní panoramatický výhled na celou rozlehlou arabskou metropoli, patřící k nejlidnatějším městům Spojených arabských emirátů.
Při pohledu z horní galerie je patrná pečlivě vyvážená konfigurace všech prvků, včetně exkluzivních svítidel od Covet Lighting a křesel Otto. Spolu s půvabným obloukem schodiště působí celek jako promyšlená umělecká kompozice.
Impozantní polstrované vstupní dveře s umělecky zpracovanými madly jsou prošívané v modifikovaném arabském dekoru, který se opakuje i na ozdobných květináčích s palmami.
Odvážná atmosféra luxusního obytného prostoru plyne z výrazného estetického jazyka, vyjadřovaného každým použitým prvkem. Jeho vyznění těží z aplikace ušlechtilých materiálů se špičkovou povrchovou úpravou.
Kulatý stůl Littus se základnou, zdobenou pozlacenou mosazí, a topem z mramoru je ztělesněním řemeslného umu. Otočná křesla Saboteur v zelených tónech evokují éru Hollywoodu 40. let minulého století, inspiraci uplynulými časy nezapře ani konzolový stolek Spear.
Ve společenské zóně zaujmou reprezentativní obloukové pohovky Senzu. Romantický prostor osvětluje centrální lustr Majestic umístěný nad konferenčním stolkem Crackle, zadní stěnu s abstraktní tapetou zdobí trojice zrcadel Vertigo. Kompozici doplňuje sametové křeslo Mansfield od Essential Home a nástěnné svítidlo Tycho.
Centrem schodišťového oblouku splývají lustry z vytříbené série Trump, typické kostrou ze zlacené mosazi a křišťálovými ověsky kapkovitého tvaru. Efekt světelné instalace pramení i z různých délek úvazů. Zajímavým dekorativním prvkem prostoru jsou paravány z kouřového skla.
Vstupní hale s intarzovanou mramorovou podlahou dominuje vznešený lustr Trump. Jeho pozlacené mosazné struktury slouží jako základna pro opulentní křišťálové ověsky ve tvaru skleněných slz.

Značka LUXXU je zastáncem vytváření prostor, kde se kreativita může volně a bez zábran projevit.

Platí to i pro jednu z dalších firemních realizací, pro niž tvůrci vybírali z nadčasového portfolia tak, aby výsledný vzhled penthouse odpovídal kontextu s uměleckým prostředím a naturelem dané destinace.

Styl okázale přitažlivého kosmopolitního města Abú Dhabí plyne ze směsice tradiční a moderní architektury, ovlivněné silnými arabskými kořeny.

V rámci jeho krásných avantgardních budov, zahalených do orientální tradice, se tvůrcům z LUXXU podařilo Le Grand Penthouse vybavit nejuznávanějšími klasickými kousky i značkovými novinkami.

Orientální povahu exkluzivního dvoupodlažního střešního bytu ideálně vystihuje rozlehlá vstupní hala, v níž lze ale zřetelně rozeznat rovněž doteky středomoří a moderny.

Všechny zmíněné styly se odrážejí zejména v detailech, představovaných extravagantními doplňky, polstrovanými dveřmi, nástěnnými sloupy a hojnou aplikací zlata v celém prostoru.

Podobné atributy hrají důležitou roli i v multifunkční společenské zóně – klasické proporce obývacího pokoje jsou definované sloupovými prvky, mramorovými akcenty a geometrickými dekory.

Roli jeho dominanty svěřili návrháři dvěma moderním koženým pohovkám Senzu s integrovanými odkládacími stolky s deskou z černého keňského mramoru a podnoží z nerezové oceli. Odvážnou romantiku pak prezentuje centrální lustr Majestic.

Mezi další výrazné prvky patří trojice zrcadel Vertigo, jež vyniknou na pozadí abstraktní tapety, přehlédnout nelze ani středový a odkládací stolek ze série Crackle, dodávající celku umělecký šmrnc.

Zelené retro křeslo Mansfield od Essential Home prezentuje styl poloviny minulého století. Za pozornost rozhodně stojí i nástěnné svítidlo Tycho od LUXXU a dveřní madlo Spear od PullCast.

Efekt okouzlující černo-zelené scenérie jídelny se stolem Bellagio a židlemi Galea II, zvýrazněné zlatými liniemi, násobí zrcadlový strop s elipsovitým stropním svítidlem Babel.

Celek pak citlivě doplňuje extravagantní skříň Pixel od Boca do Lobo a královsky vznešený příborník Darian.

S klidovou zónou propojuje nižší úroveň bytu bohatě zdobené palácové schodiště.

Velkorysé hlavní ložnici dominuje impozantní postel Charla XL s masivním ručně vyšívaným čelem, nadčasový charakter a vznešené linie prostoru doplňuje kromě nočních stolků a komody ze stejné série ještě exkluzivní polstrovaná lavice Tenor.

S vínovými tóny, použitými v této místnosti, dokonale ladí tapeta s florálním motivem.

Skvělými designovými modely disponuje i domácí kancelář s úžasným výhledem na pulzující Abú Dhabí. Patří k nim například psací stůl Apotheosis a kancelářské křeslo Ocadia, kreativní komfort pro obchodní jednání pak poskytují křesla Anguis.

O světelný komfort se kromě velkorysého fasádního okna starají výjimečné prvky v podobě lustru Majestic II, stojací lampy Pharo a stolní lampy Nebo.

Luxusní bydlení, jaké penthouse v Abú Dhabí bezesporu představuje, je nemyslitelné bez soukromého kina, a to nejen kvůli možnosti sledování světové filmové tvorby.

V pohodlných pohovkách Opera se totiž i skvěle fandí při přímých přenosech Grand Prix F1, jichž hlavní město Spojených arabských emirátů hostilo už celou řadu.

Třešničkou na dortu superluxusního bydlení je střešní terasa s impozantním výhledem na panorama celého města – součástí venkovního ráje v moderním stylu je intimní jídelní kout s kovovým stolem Vertigo obklopeným židlemi Charla.

Pohádkovou orientální atmosféru dotvářejí stojací lampy Magna.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: LUXXU