Eklektický loft v industriálním stylu
Součástí multifunkční obytné zóny je opulentní jídelna s nadčasovým centrálním stolem Pietra, jenž díky svým doslova sochařským parametrům dává vyznít vzácnému černému mramoru Nero Marquina.
Ručně vyrobené křeslo Marco, umístěné do čela jídelního stolu, je ztělesněním komfortu a stylu. Polstrovaný sedák s opěrákem nesou černé nohy, zdobené leštěnou mosazí, uživatelský komfort modelu zvyšují oválné područky.
Moderní jídelní židle Soleil představují syntézu stylu a smyslovosti. Model inspirovaný provokativním duchem a posláním slavného Cirque du Soleil je dokonale zvládnutou kombinací dřeva, leštěné lité mosazi a zeleného sametu.
Mimořádný lustr Botti, zavěšený nad jídelním stolem, evokuje kompozici sestavenou z hudebních nástrojů. Monumentální model vyrobený z pozlacené mosazi dokládá schopnosti zručných řemeslníků Delightfull.
Knihovna Minelli osloví především každého milovníka období, datovaného do poloviny minulého století. Elegantní model zaujme konstrukcí z leštěné mosazi a policemi z ořechového dřeva a kouřového skla.
Ve vstupní hale zaujme okázalý lustr Supernova, jenž patří k nejžádanějším kouskům z nabídky Boca do Lobo. Prostor doplňuje výrazný koberec Disruption od Rug’Society a efektní komoda Monocles.
Jedním z nepřehlédnutelných prvků obývacího pokoje je rozhodně moderní, ručně vyrobený koberec s jednoduchým geometrickým vzorem, představující dokonalou kombinaci přírodní vlny se stoprocentním hedvábím.
Konzole ze syntetického mramoru svým designem ladí s výjimečně řemeslně zpracovaným oválným konferenčním stolkem Lapiaz. Kompozici dotváří efektní čalouněné křeslo Marco, plující na vlně padesátých let minulého století.
Pohovka Odette od Boca do Lobo vypráví příběh princezny, kterou zlý čaroděj proměnil v labuť. Širokou siluetu modelu, inspirovaného Čajkovského baletem Labutí jezero, zvýrazňuje struktura z leštěné mosazi a asymetrická zadní strana.
V pracovně se v roli ústředního prostorového prvku vyjímá elegantní psací stůl Empire z mramoru s detaily z leštěné mosazi. Tímto ručně tepaným kovem jsou rovněž vyplněny vyřezávané „praskliny“ v ploše.
Mezi efektní nástěnná svítidla, přispívající k celkové harmonii prostoru, patří rovněž elegantní trubicový model Coltrane, jehož vzhled prozrazuje inspiraci náustkem saxofonu.
Odkládací stolek Stonehenge, inspirovaný stejnojmenným monumentem, má základnu ve tvaru kvádru z carrarského mramoru, zakončenou asymetricky umístěným topem s pokoveným povrchem. Model vzdává hold neolitu a době bronzové.
Pozoruhodný řemeslně dokonalý a svůdný konzolový stolek Monochrome zaujme originálním tvarem svých odvážných křivek. Tvoří ho tři samostatné moduly ze skleněných vláken s povrchovou úpravou vysoce lesklým lakem.
Řemeslně precizně ztvárněná barová židlička Nº11 se svými bohatými křivkami a emblematickými liniemi odkazuje k ikonickým postavám surrealistického hnutí, jako jsou Salvador Dalí a René Magritte.
Kuchyňský ostrůvek, který hraje roli varného centra, představuje vyváženou kombinaci černého mramoru základny a bílého materiálu topu, jehož přesah slouží k příležitostnému stolování.
Kuchyně je nedílnou součástí otevřeného multifunkčního prostoru. Zatímco ve spodní polovině těží z luxusního designu, v horní části s přiznanými technickými rozvody se beze studu hlásí k industriálnímu charakteru loftu.
Prošívané záhlaví postele, sahající až do stropu, dává ložnici nezaměnitelný styl. Hřejivý feng shui komfort klidové zóny dotváří dekorativní, ručně všívaný koberec Lucy, vyrobený z pravého hedvábí a přírodní vlny.
Mramor, který je zásadním materiálem celého otevřeného loftu, má hojné zastoupení zejména v koupelně, kde byl použit na stěnách i na podlaze. Korunovační klenot hygienické zóny představuje ikonická vana Black Diamond od Maison Valentina.
Samostatně stojící emotivní umyvadla Symphony, dechberoucí prvky vyrobené ručně z leštěné mosazi a mramoru Nero Marquina, dodávají koupelně další rozměr luxusu.
Na nočním stolku Symphony od Boca do Lobo se základnou ze syntetického mramoru stojí exkluzivní stolní lampa Feel s hedvábným stínidlem, jejíž podstavec je kromě černé k dispozici i v řadě dalších barev.
Vlněný koberec v koupelně je z nejnovější kolekce Urban od Rug’Society, inspirované každodenním městským životem. Předobrazem jedinečných modelů s fantastickými vzory jsou inspirativní pouliční graffiti.

Bezkonkurenční úroveň luxusu a modernosti, jedinečnost, oslovující svým stylem a zvoleným konceptem, tvoří přitažlivý byt, jehož výrazná podoba a vybavení jsou dílem návrhářského týmu Boca do Lobo. Jde o lahůdkové sousto pro každého znalce designu.

Portfolio, tvořené produkty více než dvou stovek hvězdných značek italské provenience, představuje rozsáhlou nabídku nábytku, osvětlení, kuchyní, kancelářských systémů, koupelen, sanity a podlahovin, stejně jako dekorací, vyrobených z nejluxusnějších materiálů.

Není tedy problém vybavit jimi jakýkoliv konkrétní projekt od návrhu až po realizaci, vše v časové návaznosti a tak, jak architekti a designéři potřebují.

Se stejnou pečlivostí a precizností se odborníci Boca do Lobo pustili do zařizování originálního loftu v Hongkongu.

Obchodně a ekonomicky významná oblast, dýchající zářivou energií, město, kde se kulturně střetává Východ se Západem, jiskří jedinečným espritem, který se propisuje i do výsledné podoby otevřeného obytného prostoru, zaujímajícího skutečně velkorysou dispozici.

Umístěný ve světoznámé ikonické budově Hongkong Skyline, charakteristickou svojí eklektickou a současnou architekturou, poskytuje byt svému majiteli rozlehlou dispozici, sdílející soudržnou estetiku designu, a přesto má každá z místností jedinečný a osobitý půvab.

Působivost této prestižní realizace plyne především z propastného rozdílu mezi původním chladným a nevyumělkovaným prostředím a špičkovou, designově i materiálově propracovanou estetikou a kvalitou veškerého vybavení.

Představu o tom, v jaké míře toto vzájemné napětí funguje, dává hned vstupní zóna – na první pohled je jasné, jak dokonalým rámcem pro ikonické kousky Boca do Lobo industrální loft s betonovými stěnami a stropy vlastně je.

V původně syrovém, do výšky otevřeném interiéru ryze technicistních geometrických linií skvěle vynikají především osvětlovací tělesa, jež jsou jedním z jeho zásadních výrazových prvků.

Ať už jde o nádherné lustry, stojací lampy či nástěnné zdroje, všechny těží jak z možnosti vyniknout v celé kráse svých tvarů a materiálů, tak ze schopnosti přispět k celkovému světelnému komfortu bytu, plynoucímu ve dne z benefitů obrovských fasádních oken.

Ta navíc umožňují, aby se nedílnou součástí interiéru staly i nádherné výhledy na panorama pulzujícího města.

Dalším z nezanedbatelných prostředků, intenzivně ovlivňujících výsledný efekt obytného prostoru, jsou designově nápadité vlněné koberce od značky Rug’Society.

Produkty, které vedle své měkkosti a hebkosti bodují především barevným pojetím a rozmanitými dekory, jsou zdrojem hřejivé krásy interiéru.

Zásadní jsou rovněž pro finální uživatelský komfort, navíc dokonale souzní s luxusními mramorovými obklady podlahových ploch. A konečně je tu pečlivě vybraný a citlivě rozmístěný nábytek, okouzlující jak svým tvaroslovím, tak ušlechtilými povrchovými úpravami.

Mosaz, dřevo, přírodní kámen, mramor, sklo, kov, samet a další luxusní, profesionálně zpracované materiály se rovným dílem podílejí na vytvoření svěžího multifunkčního prostoru s pohodlným osobitým designem, ušitého na míru velmi zámožnému klientovi.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Boca do Lobo