Působivá scéna pro královský pár
Od příjezdové cesty se rezidence jeví poměrně nenápadně. Její luxusní středomořský charakter vychází z použitých materiálů, k nimž patří štukové fasády porostlé popínavými rostlinami a typické tašky na střechách.
Nemovitost, situovaná tři míle od Upper Montecito Village, kde jsou obchody, luxusní butiky a restaurace, a čtyři míle od pláže je také blízko golfového klubu Birnam Wood a Valley Club of Montecito. Dotek slávy neposlušného královského páru vyšponoval její cenu až na 33,5 milionu dolarů.
Zrekonstruovaná kuchyně je vybavena klasickým dřevěným nábytkem a pracovními deskami z travertinu a carrarského mramoru. Uživatelský komfort zajistí nové spotřebiče Miele, Bertazzoni a Viking.
Koupelny jsou uspořádány podle jednotného klíče, liší se pouze barevností a dekory materiálů použitých k obkladu stěn a podlahy. Armatury jsou typově stejné, jen s jiným povrchem.
Prostorný dětský pokoj, vybavený mimo jiné závěsnou houpačkou, poskytuje spoustu místa jak pro odpočinek, tak pro práci a kreativní aktivity. Díky velkým francouzským oknům je k dispozici i přímý vstup na venkovní terasu.
Koupelny v retro stylu, potvrzeném i vybranými umyvadlovými bateriemi, těží z cílené jednoduchosti a dokonalé funkčnosti. S bílým nábytkem je v kontrastu tmavý dřevodekor podlahy.
Luxusní materiály s pečlivou povrchovou úpravou jsou typické pro každou jednotlivou část promyšleného obytného prostoru. Jsou zdrojem výsledného estetického efektu a funkčnosti.
Bytelná kancelář s vestavěnou knihovnou a centrálním pracovním stolem je celá realizovaná z masivního dřeva. K atmosféře solidního luxusu přispívá rovněž krb se zdobným portálem. Sedací prvky jsou převážně z přírodní kůže.
Kromě řady prostor určených pro zábavu jsou v rezidenci i uklidňující zákoutí, vyhrazená pro tiché rozjímání, jako je například tato malá místnost.
Doslova královskými parametry se může pochlubit formální obývací pokoj, v němž vznikla velká část šestidílného dokumentu Harry & Meghan, vysílaného za velkého diváckého zájmu na Netflixu.
Od příjezdové cesty se rezidence jeví poměrně nenápadně. Její luxusní středomořský charakter vychází z použitých materiálů, k nimž patří štukové fasády porostlé popínavými rostlinami a typické tašky na střechách.
Pocitovou tíhu stropu obloženého tmavým dřevem odlehčuje světlé ladění celého obytného prostoru, počínaje stěnami přes podlahovou plochu až po čalounění nábytku. Místnost pomáhají prozářit rovněž velká okna, otevíratelná na venkovní terasu.
Reprezentativní interiér s krbem a dřevěným kazetovým stropem, z něhož se do prostoru snáší opulentní křišťálový lustr, nabízí prostřednictvím vysokých obloukových oken nádherné výhledy do okolní krajiny.
Součástí moderní kuchyně je i ostrůvek, který funguje nejen jako mycí a úložná zóna, ale také jako snídaňový bar, tvořený přesahující pracovní deskou z přírodního mramoru. V bezprostřední blízkosti je i jídelní stůl s koženými židlemi.
Herní místnost vychází vstříc jak milovníkům stolního tenisu, tak také vyznavačům deskových her. Místnost s pohodlnou pohovkou, prošívanou ve stylu Chesterfield, nabízí přímý výstup do zahrady.
Vstupní prostor, evokující zámecký styl, má podobu ambitu s křížovými stropy z lomených oblouků, chodba je po obou stranách lemována arkádami. Finální efekt násobí mramorová podlaha.
Neformální rodinný pokoj má styl, daný přiznanými trámy střešní konstrukce, které se podílejí na vytvoření příjemné atmosféry prostoru. Snadný přístup na venkovní terasu umožňuje interiéru profitovat z úžasného kalifornského slunce.
Už tak velkorysou dispozici profesionálně vybavené domácí posilovny zdvojnásobuje zrcadlová stěna. Prostor navazuje na venkovní terasu s bazénem, přístupnou francouzskými okny.
Dům se nachází v lokalitě proslulé svými odlehlými usedlostmi, nabízející dokonalé soukromí. Není divu že zákal řadu celebrit, a to včetně Johna a Jacqueline Kennedyových, kteří tu v roce 1953 strávili líbánky, nebo Oprah Winfrey či Toma Cruise.
Náznakově oddělené hlavní jídelně, ideální pro pořádání slavnostních večeří, dodává optické vznosnosti klenutý strop s reflexním efektem. Luxusní vyznění prostoru umocňuje mramorová podlaha, pokrytá ručně vázaným kobercem.
Přístup na venkovní terasu se zapuštěným bazénem mohou využívat i hosté ze samostatného domku, v němž je tato krásná stylová ložnice. Jejím zajímavým doplňkem je určitě truhla zdobená ornamenty z kamínků a mušlí.
Prostorný dětský pokoj, vybavený mimo jiné závěsnou houpačkou, poskytuje spoustu místa jak pro odpočinek, tak pro práci a kreativní aktivity. Díky velkým francouzským oknům je k dispozici i přímý vstup na venkovní terasu.
Další komfortní koupelna ve světlém provedení nabízí kromě dvojumyvadla a vany rovněž sprchový kout. Stěny s keramickým obkladem ozvláštňuje široká kamínková bordura.
Bližší pohled odhaluje konkrétní podobu baru s vinotékou, navazujícího přímo na domácí kino. Nápoje lze konzumovat přímo u pultu, nebo se s nimi usadit do některého z pohodlných polstrovaných křesel naproti plátnu.
Nezbytnou součástí luxusních rezidencí je také soukromé kino, vybavené pohodlnými čalouněnými křesly a lehátky. Při promítání jsou okna zatemněna těžkými závěsy, prostor lze francouzskými dveřmi otevřít na terasu.
V soukromém kině s vestavěným 4K projektorem lze nejen sledovat oblíbené pořady a filmy, ale rovněž se občerstvit v přilehlém baru, zásobeném nápoji z bohatě zásobené vinotéky.
Krásné výhledy nabízejí jak jednotlivé obytné zóny, tak především venkovní terasa, lemující v podstatě celé horní patro. Je řešená formou arkád, přičemž přesah střechy nesou masivní sloupy propojené dekorativním kovaným zábradlím.
Kdyby Harry a Meghan v této rezidenci opravdu žili, příjemná dětská herna by určitě byla oblíbeným a hojně využívaným prostorem pro jejich potomky – syna Archieho a dcerku Lilibet.
Světelný komfort místnosti se soukromou terasou zajišťují ve dne velká okna, večer se na něm podílejí bodové zdroje integrované do stropu, doplněné působivým lustrem.
V ložnicích je nejdůležitějším kritériem spánkový komfort, vycházející z kvalitní, ergonomicky vyvážené postele. Součástí hlavní klidové zóny je však rovněž čalouněná pohovka se základnou zdobenou efektní leštěnou mosazí.

Není to tak dávno, co se prostředí opulentního sídla Montecito stalo tichým svědkem a luxusním rámcem dokumentu Harry & Meghan, jehož velkou část princ a jeho kontroverzní manželka natáčeli pro Netflix právě tady.

Usedlost z roku 2006, několik minut jízdy vzdálenou od jejich vlastního domu ve stejné lokalitě, navrhli architekti JF Brennan a Don Nulty, výstavbou byl pověřen ho Jay Hanseth.

Interiér, z něhož televizní diváci viděli v podstatě pouze sluncem zalitý obývák s ohromujícím křišťálovým lustrem, je pak dílem designérky Natashy Baradaranové.

Celý objekt sází na architektonické a designové detaily, představované dvojitými klenutými okny, kazetovými stropy, francouzskými dveřmi, mahagonovými rámy oken a dveří, prvky z bílého dubu, travertinu a mramoru.

Vysoký uživatelský komfort plyne i z řady moderních technologií, k nimž patří například centrální vysavač a vlastní generátor.

Vnitřní dominantou sídla se šesti ložnicemi je multifunkční obytná zóna, zahrnující už zmíněný obývací pokoj s navazující kuchyní a zrekonstruovanou formální jídelnou.

V přízemí se nachází i hlavní apartmá s ložnicí, jež má přístupe na vlastní terasu, koupelnou s proskleným sprchovým koutem a kamennou vanou. Přilehlá kancelář má zvukotěsnou stěnu, skrytý úložný prostor a tajné dveře do klidového zázemí.

Areál poskytuje řadu příležitostí k relaxu – k dispozici jsou bazén a wellness, posilovna se saunou, luxusní domácí kino se 4K projektorem, bar a dvě herny.

Na oploceném pozemku s trávníkem ve wimbledonské kvalitě je rovněž penzion pro hosty a garáž pro pět aut. Nemovitost s rozsáhlými venkovními terasami disponuje i hospodářským zázemím pro chov drůbeže a včel i organickou zeleninovou zahradou a ovocným sadem.

Ostře sledovaný pár, vévoda Harry a vévodkyně Meghan ze Sussexu, sice britskou monarchii v nepříliš dobrém fakticky opustili, stále však dokážou „pozlatit“ vše, na co sáhnou, počínaje více či méně skandálními rozhovory a stanovisky přes knihy a další obchodní aktivity až po dům, kde pro Netflix natáčeli dokument, který se dočkal rekordní sledovanosti.

V roce 2020 se přestěhovali do Montecita, kde žili několik měsíců v domě Tylera Perryho, než si za 14,7 milionu dolarů koupili vlastní sídlo, vzdálené pouze šest kilometrů od zpopularizované nemovitosti.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Jim Bartsh