Úžasné rekreační sídlo filmového Ramba
Sídlo pojal Stallone tak, aby nabízelo celou řadu možností vzájemného propojení vnitřních a venkovních prostor. Jednou z nich je jakési poloatrium s posezením a jezírkem, jež stejně jako ostatní vodní plochy na pozemku přispívá k osvěžující atmosféře.
Rezidence postavená v roce 2008 vykazuje nejen znaky středomořského stylu, ale rovněž karibské prvky. Na její finální podobě, ať už jde o exteriér či interiér, se významně podílel sám Sylvester Stallone.
Jedno z mnoha venkovních zákoutí, nabízejících klid k rozjímání, je přístupné prostřednictvím masivního dekorativního portálu se třemi gotickými oblouky a dvěma antickými sloupy.
Dekorativní dvoukřídlé vstupní dveře z masivního dřeva otevírají pohled do obývacího pokoje. Prostor s dvojitou výškou je přístupný přes efektní klenuté foyer s rustikální kamennou dlažbou na podlaze.
Obývací pokoj s klenutým trámovým stropem ve dvojité výšce si zachovává starosvětské kouzlo, aniž by to bylo na úkor moderního komfortu. Prostor doplňují plátna, jež jsou vlastnoručním dílem multitalentovaného umělce.
Klasická kuchyně s masivním středovým ostrůvkem těží z kombinace dřeva a žulových pracovních ploch. Tradiční vzhled prostoru nijak nenarušují nejmodernější nerezové spotřebiče, zajišťující dokonalý kulinářský servis.
Formální jídelna s klasickým dřevěným stolem, obklopeným osmi židlemi čalouněnými bílou kůží, je jenom jednou z možností, kde lze konzumovat pohoštění. Prostor se velkými dveřmi otevírá přímo na venkovní terasu.
Relaxační zóna na venkovní terase obložené kamennou dlažbou zahrnuje vše, co je k příjemnému odpočinku třeba, kromě zapuštěného bazénu také otevřené ohniště a nezbytnou vířivku, stejně jako pohodlný outdoorový nábytek.
Venkovní plavecký bazén je v kalifornském podnebí neodmyslitelnou součástí všech rezidencí. Nádrž s kamenným vstupním schodištěm ozvláštňují chrliče, instalované po obou jejích podélných stranách. Soukromí této zóně zajišťuje bariéra vzrostlé zeleně.
Celým pozemkem protéká potok s klikatým kamenným řečištěm, který tuto nemovitost odlišuje od ostatních rezidencí v celém golfovém areálu Resort & Club La Quinta.
Druhá obytná úroveň je otevřená do přiznaného trámového krovu, který ladí s vybavením ložnice nábytkem z dřevěného masivu. Postel má netradiční čelo s teleskopicky vyjíždějící televizní obrazovkou a zrcadlová „nebesa“.
Také v horní klidové zóně s ložnicemi a hlavním apartmá jsou k dispozici komfortní venkovní terasy, tentokrát lemované kovaným zábradlím. Nabízí se odtud úchvatný výhled na hornaté panorama, vystupující za hustým palmovým porostem.
Potok ústí do laguny, kam stéká přes malé skalnaté kaskády ve tvaru širokého U, evokující miniaturu Niagarských vodopádů. Toto zákoutí dává zahradě neskutečný půvab a okouzlující charisma.

Sylvester „Sly“ Stallone není jen světově známým hercem, ale také úspěšným malířem s svůj dobrý vkus, odhad a smysl pro obchod navíc osvědčil i v rámci realitního trhu.

Je majitelem celé řady úžasných nemovitostí, k nimž před časem patřil i víkendový dům, postavený v rámci areálu golfového klubu v La Quinta v Kalifornii.

Zatímco například pobřežní rezidenci v Los Angeles a Coconut Grove v Miami si nechal ve svém majetkovém portfoliu, golfové útočiště, situované na předměstí Los Angeles, dal před rokem k dispozici za 3,35 milionu dolarů.

Inspirativní Resort & Club La Quinta byl v průběhu své existence hostitelským místem řady prestižních golfových turnajů včetně každoročního The American Express, dříve známého jako Bob Hope Desert Classic.

Také proto je tato destinace oblíbená mezi celebritami a přilákala sem obyvatele, jako jsou Kanye a Kim Kardashian-Westovi, Tom Brady a Kylie Jenner. Mimochodem, Frank Capra tu v roce 1937 napsal při povalování se u bazénu scénář k filmu Lost Horizons.

Není divu, že si areál získal také srdce Stalloneho, který si tady v roce 2008 nechal postavit jedno ze svých reprezentativních sídel v podobě středomořské rezidence se čtyřmi ložnicemi a pěti koupelnami.

Na jejím finálním charakteru se podle spekulací realitních expertů podepsaly zejména hercovy italské kořeny, objekt však disponuje rovněž určitými karibskými prvky, ať už jde o vstupní dveře z dřevěného masivu, klenuté stropy a prostupy mezi jednotlivými místnostmi, trámové krovy, kamenné a dřevěné podlahy a obklady stěn či například průnik interiérů s venkovním prostředím, vstřícný k vychutnávání benefitů kalifornského podnebí.

Otevřené vnitřní uspořádání a vybavení rezidence, na nichž jsou patrné sofistikované zásahy a významný vliv hvězdného investora, nabízejí variabilní možnosti komunikace a vysoký uživatelský komfort, vstřícný k bohatému společenskému životu, jenž k celebritě typu Sylvestra Stalloneho bezesporu patří.

Například občerstvení je možné si vychutnávat nejen ve formálnější jídelně, která se otevírá na zadní terasu, ale také na mnoha dalších místech, velkou ostrůvkovou kuchyní počínaje po venkovní prostory včetně zákoutí, připomínajícího atrium.

Atraktivitu multifunkčního společenského podlaží v přízemí zvyšuje například také soukromá vinárna.

Klidová zóna s hlavním apartmá ve druhé obytné úrovni disponuje kromě ložnic, koupelen a nezbytných šaten také rozlehlými terasami, jež nabízejí nádherné výhledy do hustého porostu palem, ustupujícího hornatému horizontu.

Dům obklopuje rozlehlý pozemek, dostatečně velký na to, aby se na něj vešel bazén s vířivkou, venkovní kuchyně a jídelna, stejně jako otevřené ohniště.

Osvěžující bohatou zeleň, zastoupenou trávníkem, keři a vzrostlými stromy, doplňuje přírodní potok, přetínající zahradu půvabným kamenitým korytem.

To vše tvoří ucelený, promyšlený živý ekosystém, jímž se tato luxusní rezidence významně liší od ostatních zdejších nemovitostí.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Doyle Terry pro realitní kancelář Douglas Elliman

Americký herec, scenárista a režisér s italskými kořeny Sylvester Stallone, známý také pod přezdívkou Sly, získal věhlas především díky rolím boxera Rockyho Balboy a Johna Ramba, veterána vietnamské války.

Na plátně ovšem začínal v poněkud lechtivějším snímku The Party at Kitty and Stud’s.

Jeho první významnější hereckou příležitostí byla vedlejší postava svérázného závodníka v béčkovém filmu Cesta gladiátorů z roku 1975. Život mu však zcela změnil vlastní scénář k filmu Rocky, inspirovaný zápasem mezi Muhammadem Alim a Chuckem Wepnerem.

Se snímkem, natočeným za pouhý milion dolarů, jehož se stal také protagonistou, prorazil na celém světě a vydělal mu 225 milionů. Navíc získal deset nominací na Oscara, z nichž tři také proměnil.

Stallone je ovšem i plodným malířem, jehož práce byly vystaveny v uměleckých muzeích a galeriích ve Spojených státech, Francii, Rusku a Švýcarsku. Byl několikrát ženatý a má pět dětí.