Moderní industriální styl podle LUXXU
Rozlehlá střešní terasa doslova povznáší projekt do nadoblačných výšin a posunuje obytný komfort na další level. Do posledního detailu splňuje i nejnáročnější představy o dokonalém venkovním prostoru.
Luxusní apartmá by nebylo kompletní bez velkorysé stylové šatny. Designéři LUXXU se rozhodli pro působivou modulární kolekci Waltz s náznaky průmyslového designu a prvky Art Deco, vyrobenou z kořenového dřeva, černé kůže, mosazi a kouřových zrcadel.
Středobodem místnosti je centrální komoda, stojící na „hadím“ koberci Imperial od Rug’Society. Osvětlení zajišťují lustry Waterfall a stojací lampa ze stejné série. Vybavení doplňuje elegantní honosné křeslo Anguis.
Nedílnou součástí kanceláře je také vysoce efektní křišťálový lustr Waterfall Round. Svítidlo disponuje konstrukcí kruhového tvaru z pozlacené mosazi, nesoucí jemné žebrované trubicové prvky ze skla.
Sametové křeslo Otto XL ve výrazné barevnosti je optickým propojujícím prvkem mezi pracovnou a obývací částí bytu. Se svou konstrukcí a použitými materiály představuje maximální vyjádření pohodlí.
Pouze skleněnými posuvnými stěnami je od společenské zóny oddělena stylově vybavená domácí kancelář. Klasickou atmosféru solidnosti jí dodává především série impozantního pracovního stolu, židle a baru z kolekce Algerone.
Dvojitá výška dává prostoru vzdušnost, navíc umožňuje vyniknout stěně s integrovaným biokrbem a mramorovým obkladem. Harmonickou estetiku podtrhuje instalace vytvořená z několika osvětlovacích těles Harpia.
Čtvercový, ručně tkaný bambusový koberec Oya vymezuje odpočinkovou část multifunkční společenské zóny. V jejím centru zaujme sada rafinovaných modulárních stolků Empire Set III s podstavou z pozlacené mosazi a topem z mramoru Nero Marquina.
Petrolejové čalounění dává komfortní pohovce Otto, vyrobené z vysoce kvalitní mosazi, kůže a sametu, punc výjimečnosti. V pozadí rozhodně nestojí ani hvězdná křesla Gladia, jež jsou esencí elegance a uživatelského pohodlí.
Také v jídelně vsadili návrháři na prvky z exkluzivní kolekce Algerone. Zatímco šedá syntetická kůže dodává sofistikovaným židlím potřebný komfort, mosazné a dřevěné detaily se podílejí na její moderní nadčasovosti.
Elegantní svítidlo Waterfall Rectangular těží z kombinace konstrukce z pozlacené mosazi s jemnými žebrovanými trubkami z křišťálového skla. Zručný sklář dodal prvkům vzhled evokující pocit padající vody.
Pod oknem, nabízejícím panoramatický výhled na Manchester, stojí vysoce efektní příborník Nubian. Luxusní model je výsledkem kontrastu kvalitního dřevěného masivu s černým lakovaným povrchem a zlacené mosazi.
S tmavou kuchyňskou linkou ladí úchytky Quantum od PullCast. Ostrůvek s topem ze žilkovaného mramoru, vyrobený na zakázku, slouží i jako barový pult. Otočné židličky Otto čalouněné šedým sametem a kůží mají mosaznou základnu.
Prostoru pod schodištěm, vymezenému kulatým vlněným kobercem, dominuje prošívaná pohovka Senzu, jejíž zajímavou nadstavbou je navazující odkládací stolek. V prostoru se vznášejí lustry Watterfall Sputnik, jejichž efekt plyne z kombinace leštěné mosazi a prvků z křišťálového skla.
Další nepřehlédnutelný designový akcent vstupní haly představuje kolekce efektních konferenčních stolků Eden od Boca do Lobo, evokující řez stromem života. Nad konzolí Algerone se pak vyjímá zrcadlo Lumiere.
Jídelní stůl Vertigo, který představuje mistrnou kombinaci černě poniklované podnože z nerezové oceli a topu z mramoru Vertigo, obklopují čalouněné židle Charla, jež jsou symbiózou sametu, mosazi a lakovaného dřeva.
Modulární šedo-bílá pohovka okouzlí svou rozmanitou strukturou, designové stojací lampy Magna přinášejí exkluzivní estetiku inspirovanou horskými štíty. V chladných večerech se o teplo postará ohniště Grasberg od značky Brabbu.
Nadčasový celek, koncipovaný společností MYSA, zahrnuje relaxační posezení kolem ohniště, venkovní bar a jídelnu, vše v jednoduché barevnosti, umocněné poměrně bohatou zelení.
Náhodě neponechali designéři LUXXU ani vybavení velkorysé venkovní terasy, která navazuje na styl a komfort vnitřních prostor bytu. I vysoko v oblacích je tak k dispozici nádherná relaxační oáza.

Už reprezentativní vstupní hala exkluzivního bytu nenechá návštěvníka na pochybách nejnovější akvizice věhlasné značky se pyšní všemi atributy, jež od ní milovníci luxusního designu právem očekávají.

Prostor nejen doslova hýří řadou klasických i inovativních modelů LUXXU a designéři sáhli i po několika překvapeních, jež nemovitosti dodávají mnohovrstevný charakter a zároveň vzdávají hold její poloze.

Nachází se totiž v přímo v centru anglického Manchesteru, spojeného s historií textilního průmyslu. Právě ta nakonec posloužila jako hlavní inspirace pro konečnou podobu příjemného, esteticky vyváženého a dokonale funkčního obytného interiéru.

Vstupní atrium se nese v duchu barevné palety bílé, hnědé, zlaté a šedé. Definuje ho zaoblená modulární pohovka Senzu, sestava konferenčních stolků Eden, konzole Alegerone, kulaté zrcadlo Lumiere a nástěnná i závěsná svítidla Waterfall.

Jako odraz biofilních trendů celou kompozici doplňuje a osvěžuje bohatá rostlinná zeleň, umístěná pod lomeným schodištěm.

Prosklenými skládacími dveřmi je odtud přístupná multifunkční společenská zóna, otevřená do dvojité výšky stropu, zaplavená díky velkoformátovým oknům přílivem přirozeného světla.

Tento prostor – zcela v duchu klasického členění, typického pro současné trendy zahrnuje nejen obývací pokoj, ale také jídelnu a kuchyni.

Tady všude dostaly příležitost další bezchybné kousky z portfolia LUXXU: Jde například o efektní otočné barové stoličky Otto, korespondující s pohovkou ze stejné série, komfortní set stolu a židlí Algerone či příborník Nubia.

Zaujmou rovněž křesla Gladia, stejně jako centrální modulární stůl Empire III, zvolený styl dokonale podtrhuje koberec Oya a efektní kompozice ze závěsných svítidel Harpia.

Estetické vyznění a hřejivou atmosféru této zóny umocňuje rovněž krbové těleso s policovou knihovnou v nikách po obou stranách mohutné obestavby s mramorovým obkladem.

Další úchvatné designové prvky nabízí reprezentativní pracovna, která těží z už osvědčených kolekcí Otto, Waterfall a Algerone, jež se prolínají celým vydařeným projektem.

Výsledný přepychový interiér klidového zázemí v neutrálních tónech a zlatých akcentech dosáhli návrháři díky rodině prvků Charla, Empire a Darian.

Na kosmopolitní ložnici, vybavenou i řadou luxusních na míru vyrobených modelů, navazuje vlastní koupelna s mosaznými a skleněnými dveřmi.

Hlavní apartmá doplňuje rovněž honosná komfortní šatna tvořená modulárními prvky z kolekce Waltz, charakteristické průmyslovým designem s náznaky Art Deco, křeslem Anguis a kobercem Imperial Snake od Rug’Society.

Samostatnou kapitolou je pak venkovní střešní terasa – tým designérů tu vsadil na stylovou nadčasovou kombinaci jídelního stolu Imponent Vertigo Grey a čalouněných židlí Charla.

Charakteristickým znakem modulární pohovky je vysoký komfort, stojací lampy Magna pak dokonale ladí s úžasnými výhledy na panorama Manchesteru. Za chladných nocí je zdrojem hřejivé atmosféry ohniště Grasberg od Brabbu.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: LUXXU