Bohémský interiér s pařížským šarmem
Ke klíčovým prvkům, podílejícím se na stylu jedinečného obývacího pokoje, patří rozhodně nádherný bílý klavír. Kompozici dotvářejí křesla Charla a konferenční stolek Empire Set I s mramorovým topem, vyrobeným na míru.
Chodbě navazující na vstupní halu vévodí smaragdová zeleň koberce i tapety s florálním motivem na stěně. Dekorativní konzolový stolek Scarp pod zrcadlem McQueen III dodávají prostoru zvláštní kouzlo.
Extravagantní nádech zádveří podtrhuje zejména stojací lampa Gala, představující mistrovské propojení konstrukce ze zlacené mosazi a prvků z křišťálového skla. Celek dotváří elegantní, sametem čalouněná lavice Nubian.
Sestavě před krbem s masivním portálem dominuje tvarově originální pohovka Senzu s působivě prošívaným čalouněním z kůže nejvyšší kvality. Stylové designové sofa je doslova esencí pohodlí a funkčnosti.
Dalším výrazným prvkem obývacího pokoje jsou vysoce dekorativní lustry z kolekce Mcqueen, jejichž design vychází ze stovek pozlacených ručně tepaných mosazných prvků, sesazených do masivních prstenců. Tvůrci modelové řady vsadili na současný luxus v kontextu se šperkařskou tradicí a řemeslným umem.
Centrem relaxační zóny je dvojice modulárních stolků Empire. Jejich základny z pozlacené mosazi nesou vrchní desky, na míru vyrobené pro tento byt ze zeleného mramoru, který ladí se zadní partií křesel a florálním motivem tapety na krbové stěně.
Moderní praktickou kuchyni s mramorovou podlahou dotváří jídelní stůl Darian, obklopený židlemi Charla II. Snídaňové zákoutí je umístěno do proskleného výklenku s efektním kruhovým stropním oknem.
Na společenskou zónu navazuje reprezentativní jídelna se starožitným nádechem. Prvky ve stylu od baroka po rokoko evokují především období Ludvíka XV. Řešení dodává celému prostoru výrazně francouzskou příchuť.
Výrazný jídelní stůl Beyond obklopují vysoce zdobné polstrované židle Nº11 od Boca do Lobo, jejichž design vychází z pozoruhodně dokonalého řemeslného zpracování kovů. Na další úroveň celek povyšuje kompozice čtyř lustrů Babel II s křišťálovými ověsky. Nepřehlédnutelná je rovněž efektní komoda Nubian, inspirovaná geometrií núbijských pyramid.
Stylové pařížské apartmá, určené pro dámu, se samozřejmě nemůže obejít bez luxusní šatny v glamour stylu. K zásadnímu vybavení tu patří sada toaletního stolku a lavice Empire, nabízející dokonalou souhru klasického a moderního designu.
Půvabná ložnice představuje esenci ženskosti a romantické atmosféry, k níž velkou měrou přispívá rovněž exotická tapeta s dekorem džungle. Na tomto pozadí ideálně vyniká velkolepé, efektně prošívané záhlaví postele z kolekce Charla.
Světlo do ložnice proniká prostřednictvím proskleného pásu otevíracích oken, díky nimž lze z pokoje vycházet na venkovní terasu. Mobiliář se neobejde bez němého sluhy, nechybí čtecí koutek s křeslem Ocadia a stolkem Darian.
Interiér klidového zázemí vhodně doplňuje zaoblená čalouněná pohovka Senzu v neutrální šedo-bílé barevné kombinaci. Elegantní design modelu opět umocňuje dekorativní prošívání.
Pokud jde o svítidla, designéři vsadili na osvědčenou kolekci McQueen. Tentokrát z ní vybrali dva závěsné modely, nahrazující noční lampičky nad stolky Empire, a jednu působivou nástěnnou variantu.
Chodbu, jejíž podélné stěny slouží jako svého typu galerie, osvětlují elegantní nástěnné lampy z kolekce Waterfall. Model tvoří konstrukce z pozlacené mosazi v kombinaci s ručně foukanými trubicemi z křišťálového skla.
Pro pracovnu zvolili designéři LUXXU tmavý rámec, daný dřevěnými obklady a další z tapet s rostlinnou tematikou. Prostor kromě stropních bodovek osvětlují stěnové modely Waterfall XL, stojací lampa Pharo a stolní lampička Gamma.
Dveře, vedoucí do intimního zázemí bytu, jsou zpracovány tak, že se svým stylem dokonale integrují do dané koncepce dlouhé chodby, a to jak z pohledu barevnosti, tak pokud jde o členění jednotlivých křídel.
Nepřehlédnutelným prvkem vstupních prostor je rozhodně okouzlující konzolový stolek Scarp, s nímž mistrně ladí zrcadlo McQueen III. Celkový šarm kompozice této části bytu doplňuje efektní puf Armor.
Kanceláři dominuje stůl Apotheosis v kombinaci se židlí Charla, potřebný úložný prostor poskytuje stylová knihovna Lloyd. Zaujme rovněž jak stylová barová skříňka Equator, tak „popraskané“ zrcadlo Glance od Boca do Lobo.

Zcela nový projekt, vybavený odborníky na design z LUXXU, byl promyšlen do nejmenších detailů a evokuje francouzskou klasiku s dotekem historie.

Exkluzivní realizace je tak ztělesněním pronikavého kouzla a elegance půvabné metropole země galského kohouta a jejího životního stylu.

Hned po vstupu do nitra charismatického bytu je téměř hmatatelně cítit vůni panujícího avantgardního stylu – opuletní obývací pokoj by mohl bez uzardění fungovat nejen jako umělecká galerie, ale zároveň i jako výkladní skříň módního obchodu na Champs-Élysées.

Tvůrci zvolená estetika dělá čest ikonickému městu na Seině, jež lze nejen z pohledu architektury považovat za následováníhodnou referenci pro celý svět.

Díky originálnímu uspořádání a výběru okouzlujících detailů je daný styl charakteristický dokonalým vkusem.

Koneckonců, Paříž je přece hlavním městem luxusu, designu a módy, je tedy logické, že se její charisma citelně propisuje i do podoby tohoto úchvatného obytného prostoru.

Ten je doslova splněným snem pro movité bohémské duše, které žijí především kulturou a uměním.

Celý interiér, jehož rámec tvoří převážně opulentní parketová podlaha s dřevěnými vlysy, pokládanými do vzoru rybí kosti, a elegantní bílé stěny oživené tapetami s florálními motivy, citlivě dotvářejí doteky zlata a smaragdové zeleně, jež se prolínají celým luxusně vybaveným bytem.

Prostor je doslova napěchovaným osvědčenými designovými prvky z nabídky LUXXU. Ať už jde o sedací nábytek, komody, stoly, stolky či postele, vše koexistuje v neuvěřitelném vzájemném souladu tvarů, materiálů a barev.

Ohromující součástí výsledného celku jsou pak rozhodně opulentní svítidla, vybraná tak, aby navazovala na bohatou tradici Paříže, celosvětově známé jako město světel. Stačí se nechat okouzlit podívanou, kterou la Ville Lumière nabízí každou noc.

V metropoli je více než 296 úchvatně nasvětlených míst, a to včetně třiatřiceti mostů, jež po každém západu slunce září do temných nocí. Pro projekt Vivant Parisian Apartment zkrátka nebylo možné najít lepší lokalitu.

Velkoryse propojená dispozice nabízí tolik vysoce estetických zákoutí, že návštěvník neví, kam se dříve podívat.

Plynule na sebe navazující a vzájemně se prolínající funkční zóny doslova hýří nadčasovými kousky s typicky dokonalým zpracováním a tvaroslovím, jimiž luxusní značka s rafinovanou elegancí a smyslem pro identitu dlouhá léta udává interiérové trendy.

Estetika klasicismu, chytře kombinovaná s umnou dekorativností a profesionálním řemeslným zpracováním veškerých použitých prvků, dodává okouzlujícímu domovu poklidnou příjemnou atmosféru.

Za úžasným výsledkem stojí pochopitelně také odvážná klientka, která dala návrhářům volnou ruku, a oni tak mohli uplatnit maximum své pověstné invence.

Umožnili tím vznik další z dlouhé řady zdařilých realizací věhlasné značky s jejím typickým stylem, směřujícím k umělecké dokonalosti.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: LUXXU