Úchvatná estetika od Joãa Campinase
Pro doplnění stylové jídelny vybral Campinas příborník Darian, představující skvělou kombinaci jednoduchosti a luxusu. Model zaujme dynamikou nepravidelných tvarů, zdůrazněnou akcenty z pozlacené mosazi.
Jídelně dominuje impozantní obdélníkový stůl Algerone, inspirovaný elegantními architektonickými prvky. Tento klasický kousek těží z mramoru Statuario, umocněného pečlivě umístěnými intarziemi z leštěné mosazi. Obklopují ho židle Galea II.
Kuchyňské skříňky se světlým dekorem dřeva se esteticky snoubí s luxusními detaily, jako je mramorový ostrůvek, který slouží i k příležitostnému stolování. Celek doplňují otočné barové židle Galea a závěsná svítidla z rodiny Liberty.
Tomuto prostoru vládne krémové barevné schéma s dřevěnými stěnami a mramorovou podlahou. Vstupní hala je vybavena nadčasovým konzolovým stolkem Algerone, jehož mramorovou desku nese základna zdobená syntetickou kůží a mosaznými detaily. Nad ním je zavěšeno jednoduché, ale velmi elegantní zrcadlo Vertigo s pozlacenými mosaznými detaily. Provedení dává tomuto doplňku noblesní charakter a přitažli...
Vyvážené barevné ladění propojeného multifunkčního prostoru pracuje s béžovými a šedými odstíny v bílém rámci. Punc luxusu pak dávají celé kulinářské zóně citlivě rozmístěné zlaté doteky.
Koupelnu s dominujícími mramorovými obklady stěn a podlahy zdobí obdélníkové kosmopolitní zrcadlo Orbis s dekorativním mosazným rámem. Design umyvadlové skříňky dotahují k dokonalosti na zakázku vyrobené úchytky PullCast’s Quantum.
Tomuto prostoru vládne krémové barevné schéma s dřevěnými stěnami a mramorovou podlahou. Vstupní hala je vybavena nadčasovým konzolovým stolkem Algerone, jehož mramorovou desku nese základna zdobená syntetickou kůží a mosaznými detaily. Nad ním je zavěšeno jednoduché, ale velmi elegantní zrcadlo Vertigo s pozlacenými mosaznými detaily. Provedení dává tomuto doplňku noblesní charakter a přitažli...
Uklidňující paleta béžové, šedé a bílé vytváří rámec, tvořený i mramorem a dřevem na stěnách. Zajímavým prvkem ložnice je masivní kožené záhlaví designové postele Algerone, doplněné nočními stolky a lavicí ze stejné série.
Na jedinečné atmosféře ložnice se podílejí závěsná svítidla Magna, tvořená prvky s lesklým mosazným rámem a alabastrovou výplní. Štukovaný strop dokládá, jakou pozornost Campinas při realizaci interiéru tohoto mimořádného bytu věnoval řemeslnému zpracování a designu.
Jídelně dominuje impozantní obdélníkový stůl Algerone, inspirovaný elegantními architektonickými prvky. Tento klasický kousek těží z mramoru Statuario, umocněného pečlivě umístěnými intarziemi z leštěné mosazi. Obklopují ho židle Galea II.
Velkolepý obývací pokoj tohoto úžasného bytu zaujme vysokým stropem, jenž umožňuje vyniknout fantastickému lustru Magna od LUXXU. Živý olivovník v místnosti je symbolem růstu a prosperity.
Středový kruhový stůl Algerone okouzlí nápaditým propojením mramoru, skla, leštěné mosazi a kůže, jež posouvá interiérový design na novou úroveň. Komfort umocňuje vlněný, krátce střižený koberec v krémové barvě.
Komfortní pohovka a otočná křesla, potažená sametem, jsou z kolekce Otto. Půvab nadčasových elegantních kousků plyne z precizních tvarů a dokonalého řemeslného zpracování zejména zadního zaobleného panelu s prošíváním.
Architektonicky inspirovanou knihovnu z kolekce Algerone lemují v harmonizující symetrii dvě elegantní nástěnná svítidla Draycott I, která kombinují leštěnou mosaz a trubice z křišťálového skla.
Jemně tónovaná jídelna těží z dostatku přirozeného světla, jež přispívá k její útulné a přívětivé atmosféře. Výsledný luxus se projevuje i v krémově neutrálních odstínech, na nichž se velkou měrou podílí také dekor dřeva na stěně.
Design impozantního lustru z kolekce Liberty sází na soulad konstrukce z mosazi a prvků z křišťálového skla. Inspirací této série byla socha Svobody, jež je symbolem nejen New Yorku, ale celé Severní Ameriky. Zaujme také ikonické zrcadlo Glance Mirror od Boca do Lobo.

Portugalský designér se při navrhování podoby luxusního bytu v srdci Lisabonu rozhodl pro spojení současných a klasických detailů. Inspiraci našel v architektonické tradici, a především v síle a rozmanitosti zdejší přírody.

Cíle se mu podařilo dosáhnout s pomocí úžasného portfolia LUXXU, autenticitu portugalského stylu a řemeslného umu dodávají honosnému, ale dokonale vyváženému a působivě jemnému interiéru rovněž kousky od dalších značek, jako jsou PullCast nebo Boca do Lobo.

Pokud jde o celkový dojem, citlivě vybavené mezonetové apartmá dýchá vzdušností a vytříbenou estetikou.

Přesně odráží to, čím se portugalský designér João Campinas ve své profesní kariéře úspěšně vyprofiloval a kvůli čemu se stal vyhledávaným tvůrcem v oblasti nejen luxusní interiérové tvorby.

Jeho výjimečný talent pro virtuální realitu, pozornost k detailu a zvládnutí vizuální kompozice se postupně přetavil ve vytváření úchvatných obytných prostor s esencí luxusu a elegance, a to jak v novostavbách, tak pokud jde o rekonstrukce a přestavby bytů a domů.

Dokazuje to ostatně i zbrusu nový projekt Seven Hills, realizovaný za pomoci úsporné barevné palety s převažující bílou, béžovou a hnědou, s doteky dekoru dřeva, citlivě doplněné zlatými akcenty.

Uměřený rámec dvoupodlažního bytu pak dává ideální možnost dokonale vyniknout ikonickým kouskům z nabídky LUXXU a ostatních značek, představovaných především nádhernými svítidly z leštěné mosazi a křišťálového skla i dekoracemi.

Ať už jsou to například nápaditá zrcadla, konzolové i konferenční stolky, příborník, půvabný jídelní set, postel či propracovaný sedací nábytek, vždy jde nejen o špičkový design a efektní spojení materiálů, počínaje ušlechtilými kovy přes prémiové dřeviny až po luxusní kameny a špičkové textilie, ale rovněž o vrcholný uživatelský komfort a výslednou přívětivou atmosféru obytného prostoru.

Celý svůj koncept João Campinas, vždy pozorný i k sebemenším detailům, založil na souladu všech vybraných prvků, jež ve vzájemné koexistenci vytvářejí silné spojení mezi současným designem a tradicí.

Zmínit lze určitě například revoluční kolekci Algerone, jejíž jednotlivé prvky se prolínají téměř všemi zónami bytu, počínaje vstupní halou až po ložnici. Kolekce je ovlivněna architektonickými motivy a vyzařuje z ní pocit současné opulentnosti.

Většina prvků je vyrobena z mramoru Statuario, který jim dodává pevnost a odolnost, zatímco šedá barva z nich činí perfektní součásti jakéhokoliv současného interiérového designu.

Ostatně podíl přírodního mramoru je v tomto apartmá velkorysý, objevuje se i na podlahách a stěnách a byl použit rovněž pro realizaci elegantního kuchyňského ostrůvku.

Součástí vyznění celého luxusního bytu je samozřejmě rovněž minimalistické prosklené schodiště, propojující obě obytné úrovně.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: LUXXU