Příběh současného moderního designu
Vstupní hale dává ráz konzolový stolek Ardara z umělého mramoru Sahara Noir, nad nímž se vyjímá zrcadlo Helios s postranními svítidly Aurum XL. Celek doplňují židle Nanook a kruhový lustr Naicca.
V obývací části společenské zóny s krbem, vymezené kobercem White Garden od Rug’Society, zaujmou kromě čalouněných křesel Nai rovněž zaoblené pohovky, obklopující konferenční stolek Luray od Brabbu.
Jídelní stůl Agra III s působivou vrchní deskou ze zeleného mramoru obklopují židle Cayo čalouněné sametem v barvě lila. Prostor osvětlený závěsným lustrem Horus a nástěnnými lampami Cay doplňuje koberec Macushi.
Čtecímu koutku v knihovně, jež funguje zároveň jako kancelář, dodává potřebný komfort dvojice křesel Essex u stolku Koi od Brabbu. Policová sestava Baraka je od téže značky, stejně jako lampa z kolekce Vellum XL.
Atmosféru společenské části pařížského bytu dotvářejí také svítidla. Patří k nim efektní stolní lampy Amik, nástěnné modely ze série Vellum XL a kruhový lustr Naicca, inspirovaný nádherou velkolepé mexické křišťálové jeskyně.
Snídaňový kout zapadá do proskleného výklenku, definovaného kulatým plastickým ornamentem na štukovaném stropě. Tvarem mu odpovídá i půlkruhová pohovka Hera, čalouněná sametem Eden Green.
Nad stolkem Agra, jehož kulatý top je stejně jako podnož s leštěnými zlatými detaily vyrobený z mramoru Estremoz, se vznáší efektní lustr Horus, inspirovaný stejnojmenným egyptským bohem. Všechny jmenované prvky jsou z portfolia Brabbu.
Zajímavým prvkem obývacího pokoje je určitě konzolový stolek Brice II, jenž je poctou přírodnímu amfiteátru, vzniklému erozí náhorní plošiny Paunsaugnt. Model je vyrobený z efektního umělého mramoru Forest Green.
Stolní lampa Amik našla svoje jméno ve výrazu, který domorodí kanadští dřevorubci používají pro označení bobra. Svítidlo má totiž svým lakovaným podstavcem evokovat kus dřeva se stopami bobřích zubů.
Zelený mramor převládá rovněž v kuchyni, kde byl kromě masivního ostrůvku použit také na zadní stěnu a pracovní plochy linky. Celek doplňují skříňky s čelními dvířky z matně lesklého, ve výrobě zestařeného kovu.
V koupelně se na mramorové stěně vyjímá impozantní zrcadlo Kumi s masivním rámem z tepané mosazi, evokujícím část lastury ústřice. Odráží se v něm rovněž lustr Soleil, inspirovaný samotným Sluncem.
Do hygienické zóny designéři vybrali luxusní koupelnovou skříňku Nazca se strukturou z matné ořechové kořenové dýhy, základnou z matné mosazi a mramorovým umyvadlem.
Zálibu ve výrazných zrcadlech dokládá i model použitý ve vstupním prostoru. Inspirován řeckou mytologií opět zosobňuje Slunce, jehož paprsky jsou v této variantě tlumeny tmavým zabarvením rámu.

Při vybavování okouzlujícího bytu pro single mladou ženu spojily své síly Studio Home’Society a značka Brabbu. Rozlehlý obytný prostor s celkovou plochou přesahující čtyři sta čtverečních metrů překypuje glamur půvabem, hodným své majitelky.

Paleta přírodních tónů, použitých v interiéru prostřednictvím nábytku i souvisejících dekorativních předmětů, přispěla ke hřejivé dotykové i vizuální atmosféře obytného prostoru, jenž odráží osobnost mladé dámy i její aktivní způsob života.

Současná podoba bytu je živým důkazem toho, jak lze klasické a moderní kousky s vytříbeným vkusem citlivě propojit a vytvořit příjemné útočiště uprostřed pulzujícího velkoměsta.

Úmysl designérů vsadit na sofistikovanou jednoduchost, dosaženou pomocí pečlivě vybraných nábytkových modelů, je patrný hned ve vstupní partii bytu, situovaného v domě na jedné z nejprestižnějších pařížských adres, v ulici

Jiřího V. Navazující otevřená společenská zóna, ideální pro setkávání s rodinou a přáteli, zaujme kombinací různých odstínů, evokujících lesní slunce a stíny.

Rozmanitost barev, materiálů a textur, konkrétně lovecká zeleně, béžové bavlny a kartáčované mosazi vyvažuje několik grafik na stěnách a dotváří kromě monumentálních svítidel opravdu vydařený designový nábytek, ať už jde o sedačky, křesla či odkládací stolky.

Součástí multifunkčního prostoru je elegantní a dokonale funkční kuchyně s výrazným ostrůvkem ze zeleného mramoru a linkou s matnými kovovými dvířky.

Na tento prostor, definovaný parketovou podlahou, navazuje snídaňový kout, umístěný do půvabného výklenku, jehož zaoblení kopíruje glamur pohovka, čalouněná zeleným sametem, i stůl s kulatým topem.

Decentní zeleň dominuje i samotné jídelně prostřednictvím impozantního stolu s mramorovou vrchní deskou, obklopeného setem polstrovaných židlí v kontrastním a velice ženském lila odstínu.

Další sen mladé klientky splnili designéři Studia Home’Society realizací místnosti, do níž umístili kancelář s knihovnou.

Hřejivý, příjemný a vysokým oknem prosvětlený prostor s otevřeným policovým systémem, vyrobeným na míru, dává možnost snít a cestovat prostřednictvím uměleckých děl a celé spousty tematických publikací. Komfort přináší i útulný čtecí koutek se dvěma pohodlnými čalouněnými křesly.

Útočiště půvabné mladé dámy se samozřejmě neobejde bez elegantní koupelny, jež se díky souladu rozmanitých textur a barevných odstínů stala jedinečnou součástí okouzlujícího bytu, jehož rovnovážného schématu, daného filozofií zkušených návrhářů, se samozřejmě drží.

Výsledná podoba obytného prostoru těží především – ale nejen – z vybavení designové značky Brabbu, jež svým sortimentem odráží intenzivní způsob života a do hektického městského stylu přináší sílu a energii.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Brabbu

Kontakty

BRABBU (designový nábytek a interiérové doplňky), Earls Ct Exhibition Centre 2 Warwick Rd, Londýn, Velká Británie, tel.: (202) 738-1526, www.brabbu.com

STOPKA (prémiové značky nábytku), Klimentská 46, Praha 1, tel.: 221 851 045, www.stopka.cz

JV POHODA (luxusní nábytek a svítidla), Nádražní 14, Plzeň 3, tel.: 727 859 382

KRATOCHVÍL PARKET PROFI (podlahové krytiny), Bohunická cesta 1/328,

664 48, Moravany u Brna, tel.: 547 212 811