Dovolenkový ráj hokejové legendy
Interiéry s doteky stylu osmdesátých let minulého století, kdy byla vila postavena, dokládají platnost pravidla, že v jednoduchosti je krása. Navíc svědčí o tom, že i bohatá hokejová legenda dbá na udržitelnost.
Interiéry se nesou ve znamení světlých tónů, převažující bílou, typickou pro plážová obydlí, doplňují nejčastěji doteky dřeva. Na vyznění obytného prostoru mají rozhodující vliv i výhledy na azurovou mořskou hladinu.
Chrisovo sídlo ve středomořském stylu v Malibu, kde trávil celá léta prázdniny na pláži, fungovalo jako rodinná kotva, i když se kvůli hokejové kariéře úspěšného obránce často stěhovali z města do města.
Tato prestižní oblast je známá svými významnými obyvateli včetně celebrit a obchodních magnátů, jako jsou David Geffen, Dr. Dre, Rob Reiner, Larry Ellison, bývalý generální ředitel Dodgers Jamie McCourt a mnozí další.
Střešní okna propouštějí do interiéru záplavu denního světla, v noci zase umožňují pozorovat oblohu plnou hvězd. Výhledy, jimž nestojí v cestě ani prosklené zábradlí venkovní terasy, hrají opět hlavní roli.
Interiéry s doteky stylu osmdesátých let minulého století, kdy byla vila postavena, dokládají platnost pravidla, že v jednoduchosti je krása. Navíc svědčí o tom, že i bohatá hokejová legenda dbá na udržitelnost.
Také v bungalovu pro hosty je k dispozici kuchyně, takže návštěvy si mohou uchovávat vlastní autonomii, pokud je to pro ně příjemnější.
Hlavní rezidence se samozřejmě neobejde bez multifunkčního prostoru, který spojuje společenskou zónu s kuchyní a jídelnou. Hlavními znaky celého prostoru jsou uživatelský komfort a pohoda, patrné z každého záběru. Schodiště odtud vede do klidové zóny se soukromými ložnicemi.
Hlavní rezidence se samozřejmě neobejde bez multifunkčního prostoru, který spojuje společenskou zónu s kuchyní a jídelnou. Hlavními znaky celého prostoru jsou uživatelský komfort a pohoda, patrné z každého záběru. Schodiště odtud vede do klidové zóny se soukromými ložnicemi.
Kuchyně s převahou dřevodekoru prozrazuje styl osmdesátek, kdy byl celý dům postaven, jen byla dovybavena novými spotřebiči s chytrými technologiemi. Díky nim a dostatku pracovních ploch umožňuje pořádat v prázdninovém sídle kulinářské hody.
Hlavní koupelna je přímo propojena s ložnicí rodičovského apartmá. Převaha bílé barvy a velký podíl prosklených stěn přispívají k čistotě a vzdušnosti celého prostoru.
Celá otevřená zóna působí velmi kompaktně a dýchá příjemnou atmosférou. K dispozici je tu řada intimních zákoutí, kde lze být součástí společnosti, ale zároveň posedět v určitém soukromí.
Z této části interiéru je scenérie, zahrnující zakřivenou zátoku a nádherné zabarvení vodní hladiny, lemované zlatou písečnou pláží, snad úplně nejkrásnější.
Hlavní ložnice je vybavená také posezením, slouží rovněž jako příležitostná pracovna. Posuvná prosklená stěna umožňuje široký vstup na navazující terasu, stíněnou širokým střešním přesahem.
Také ostatní ložnice, jež jsou součástí hlavní rezidence, disponují odpočinkovým nábytkem, pracovním stolem, a především navazující koupelnou.
Vyznění hlavní koupelny vychází z volby jemné barevnosti a použitých materiálů. Navzdory své intimní povaze je také tento prostor bohatě prosklený, zvenčí totiž nehrozí žádné zvědavé pohledy kolemjdoucích.
Prostorovou velkorysost hygienické zóny umocňuje celoprosklený sprchový kout, punc luxusu jí dodává křišťálový lustr, zavěšený nad velkou vanou se vzduchovými tryskami a perličkovou masáží.
Samostatný bungalov, umístěný téměř na úrovni pláže, mohou využít nejen hosté. V případě, že rodinu v tomto dovolenkovém ráji navštívili, našli v něm své soukromé útočiště rovněž prarodiče.
Dovolenkový ráj je určen především k odpočinku a relaxaci, proto jsou interiéry rezidence v Malibu vybaveny zejména komfortním čalouněným nábytkem, pohovkami a křesly se spoustou polštářů.
Hřejivost výsledné atmosféry pramení z určité prostoty klasického vybavení, z nastoleného barevného ladění, měkkých materiálů použitých pro čalounění a bytelného nábytku z přírodního masivního dřeva.
Pro hokejistu, třebaže „ve výslužbě“, byla a je stále důležitá fyzická kondice, kterou potřebuje i pro oblíbené surfování na vlnách Pacifiku. Tu si Chris Chelios utužoval v malé, ale špičkově vybavené posilovně.
Modrá pohovka v hostinském objektu reflektuje barvu Tichého oceánu, která je díky umístění pozemku doslova všudypřítomná. Odstín, především v kombinaci s bílou, je obecně symbolem přímořského stylu.
V koupelně, náležející k hlavní ložnici, jsou nejen dvě umyvadla, sprchový kout a masážní vana, ale rovněž toaletní stolek pro dámské členy rodiny. „Budoár“ doplňuje velkoformátové zrcadlo.
Převážně bílé ladění této ložnice dobře doplňují přírodní prvky. Jedním z nich je vodní hyacint, použitý k výpletu kostry kontinentální postele, dalším pak dekorativní kazeta z intarzovaného dřeva.
Ložnice v plážovém hostinském domku je sice menších rozměrů, přesto díky kvalitnímu lůžku poskytuje dostatek potřebného komfortu, který je pro relaxaci během prázdnin a dovolených podstatný.
Koupelny byly to, co během času Chris s manželkou Trace spolu s koupelnami ve vile přistavovali a modernizovali. Podstatou úprav bylo dodat hygienickým zónám maximum moderních technologií.
Často využívaným benefitem komfortní venkovní zóny je určitě whirlpool, vybavený masážními a vzduchovými tryskami. Bonusem je pak vizuální propojení s pláží a mořskou hladinou.
Na jedné z několika venkovních teras našel místo nejen masivní krb. V dosahu zóny s outdoorovým nábytkem je rovněž sudová sauna, u jídelního stolu s lavicemi pak komfortní plynový gril.
Pro fanoušky Chrise Cheliose a ty, kdo hledají opulentní plážové útočiště, představuje tato nemovitost jedinečnou příležitost vlastnit kus historie NHL, a zároveň si užívat to nejlepší z luxusního života v Malibu.
Rezidence se nachází v oblasti zvané 'Billionaire's Bluff', která začala svůj věhlas v 50. letech 20. století jako místo ideální pro surfaře a rybáře. Dnes je vyhlášená svou uvolněnou, ale mimořádně soukromou atmosférou.
Sídlo se aktuálně prodává za 75 milionů dolarů, což je více než dvanáctinásobek ceny, kterou za ně Chris zaplatil před dvaceti lety. Nabídka odráží exkluzivitu a prestiž destinace, známé nemovitostmi nejvyšší třídy.

Asi pětačtyřicet minut jízdy od Los Angeles po malebné Pacific Coast Highway leží Malibu, destinace báječných rekreačních sídel bohatých a slavných.

Na jedné z jejích nejlepších pláží se před lety usadila s rodinou i někdejší dlouholetá hvězda americké NHL, Chris Chelios.

Chelly, jak ho s láskou nazývají jeho kolegové, když komentuje NHL pro EPSN, trojnásobný vítěz Stanley Cupu, který hrál za Blackhawks i Montreal Canadiens, Detroit Red Wings a Atlanta Thrashers, začal svůj „milostný vztah“ s Malibu už v polovině 90. let.

Po zápase proti Los Angeles Kings mu byl tehdy představen herec Tony Danza, který mu krásy a radosti plážového života líčil tak barvitě, až si se ženou našli v Malibu první dům.

Na začátku druhého tisíciletí se doslechli, že na trh přichází rozlehlá nemovitost v Paradise Cove, kousek od Billionaire’s Beach s bílým pískem, tyrkysovou vodou a výhledem na pohoří Santa Monica.

Destinace je oblíbeným místem pro opalování, surfování, rybaření a plavby na lodi, navíc jde o televizní a filmovou hvězdu číslo jedna – posloužila jako exkluzivní prostředí pro natáčení snímků a seriálů jako Beach Blanket Bingo, Rockford Files, Gidget, Baywatch a mnoha dalších.

Pláž je k vidění také v hudebních videích Madonny, Fergie a Coldplay a byla kulisou pro slavné fotografie Marilyn Monroe. Ukázalo se, že prodávající byl „přítelem přítele“ a nabídl hokejistovi „kupní smlouvu století“, kterou nešlo odmítnout.

Vyvýšení pozemek s ohromující hlavní rezidencí a komfortním hostinským domem tehdy se svou ženou Trace koupili za šest milionů dolarů. Postupem času majetek zvelebili, vylepšili a zmodernizovali, předělali okna a ložnice.

Dnes je tato velkolepá nemovitost, situovaná pár desítek metrů od pláže, skutečným klenotem. Dům o užitné ploše přes 350 m2 je plný světla a má kromě velkorysých společenských prostor intimní zónu se čtyřmi ložnicemi a koupelnami.

Střešní okna zaplavují interiéry sluncem a nabízejí i výhled na noční oblohu, plnou hvězd.

Na multifunkční centrální prostor, kombinující obývací a jídelní část, navazuje kuchyně ve stylu poloviny století s vestavěným snídaňovým koutem, díky špičkovým technologiím a dostatečným plochám pro přípravné práce je zde pořádání stylových hostin doslova hračkou.

Výhledy na oceán jsou tu všudypřítomné jak z přízemních prostor, tak zejména z loftového horního apartmá s krbem, šatnou a spa koupelnou, z níž je přístupná soukromá terasa.

Venkovní vybavení si s vnitřním v komfortu a luxusu rozhodně nezadá, jsou tu vířivka, sauna, bazén, vestavěný gril a bar, vlastní jamkoviště pro golfové nadšence… Zkrátka celá řada zákoutí, doslova lákajících k lenošení, to všechno rámováno půvabnou zelení.

Třešničkou na dortu je pak okouzlující výhled na Queen’s Necklace s řetězem světel, třpytících se mezi městy Malibu a San Pedro.

Soukromým schodištěm se k hlavní budově připojuje bungalov pro hosty s obývákem, ložnicí a kuchyní, na jehož střeše je dostatek místa pro zábavu, stolování a pozorování hvězd. Není divu, že si zdejší krásy celá rodina hokejového veterána doslova zamilovala.

Při pobytech v Malibu trávili většinu času venku, zejména na surfech ve vlnách oceánu na výběžku Point Dume. Sám Chris také podlehl kouzlu východů slunce, které vždy ráno rozzáří okolní útesy jasnou červení.

Aktuálně však Cheliosovi nemovitost prodávají, protože jako prarodiče chtějí být blíže svým vnukům. Podle dostupných informací uvažují o koupi srovnatelné nemovitosti poblíž jezera Michigan.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Mike Helfrich

Chris Chelios byl útočníkem, ale především specialistou na obranu. Drží například ligový rekord v zápasech play off své kariéry, byl dvakrát na olympiádě.

Jeho šestadvacetiletá sportovní kariéra ho přivedla do Montreal Canadians, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings a Atlanta Thrashers.

Do hokejového důchodu Chris odešel v roce 2010 jako trojnásobný vítěz Stanley Cupu, jedenáctkrát byl jmenován do All-Star týmu NHL. Zabýval se i obchodem, jako herec se objevil v několika filmech a televizních pořadech.

Aktuálně pracuje jako hokejový analytik ESPN.

Kontakty

RENSON OUTDOOR (průkopník venkovního bydlení), Pod pramenem, Praha 4 – Nusle, tel.: 605 250 285, www.renson-outdoor.com/cs-czn

ALBIXON (plergoly, venkovní bazény a příslušenství), Zbraslavská 55/5a, Praha Malá Chuchle, tel.: 777 113 311, www.albixon.cz

LUXURY SLEEPING (luxusní postele), Korunní 108b, 101 00 Praha 10 –Vinohrady, tel.:775 431 469, www.postele-ls.cz

KALDEWEI (stylové vybavení koupelen), Na Pankráci 322, Praha 4 – Nusle, tel.: 226 218 590, www.kaldewei.cz