Jezdecký ranč brazilské tomodelky
1/ Společenská zóna rezidence, zaujímající první obytnou úroveň, částečně otevřenou do dvojité výšky stropu, je skutečně velkolepým propojením několika funkčních celků. Kromě kuchyně zahrnuje také jídelnu a obývací pokoj.
1/ Společenská zóna rezidence, zaujímající první obytnou úroveň, částečně otevřenou do dvojité výšky stropu, je skutečně velkolepým propojením několika funkčních celků. Kromě kuchyně zahrnuje také jídelnu a obývací pokoj.
Dominantním výrazovým prvkem multifunkční dispozice je samonosné lomené schodiště s industriální konstrukcí a zábradlím z transparentního skla, jež nebrání průhledům do všech směrů.
Vzdušný prostor, sjednocený tmavou velkoformátovou dlažbou, prosvětlují velká okna, denní svit dovnitř prochází rovněž prosklenými vstupními dveřmi rezidence, vedoucími přímo do stylového interiéru.
Obklopená tmavou šedí stěn, na níž se vyjímají svěží obrazy, vyniká jídelna s dlouhým stolem a židlemi, odlišujícími se nikoliv tvarem, ale zajímavým barevným pojetím zádových opěrek.
Relaxační části společenského prostoru vévodí stěna s kamenným obkladem, do níž je integrován plynový krb. Posloužila i k instalaci audio a videotechniky. Nepřehlédnutelným designovým kouskem je pak nápaditý konferenční stolek
Na vnitřní obytné prostory navazují dvě venkovní zpevněné plochy, zastřešené dřevěnými pergolami. Komfort pobytu pod nimi zvětšují variabilní boční prvky, jež dokážou odclonit slunce, vítr i déšť.
Velkorysé koupelně dává jednotný vzhled realizace stěn a podlah s pomocí velkoformátových prvků v šedém tónování. Na jejich pozadí vyniknou kromě bílé sanity i konstrukční prvky sprchového koutu s dekorem betonu.
Bazén s přelivnými hranami a nekonečnou hladinou doplňuje tradiční vířivka, efekt i zážitky přidávají vodotrysky podél delší strany minimalisticky pojaté nádrže. Okolní trávník je zaplněn křesly, pohovkami a lehátky.
Pergola, zastřešující venkovní jídelnu a kuchyň se dvěma grily, pecí na pizzu a vinotékou, zaujme neobvyklými vertikálními a horizontálními prvky z materiálu perforovaného do zvířecího vzoru.
Hlavní obytný objekt s cihlovou fasádou je opravdu nenápadný, nic nenasvědčuje tomu, že uvnitř skrývá skutečně impozantní interiéry. Dům s devíti ložnicemi byl před prodejem modelce nákladně zrekonstruován.
V areálu ranče Southwest je také několik bungalovů, které slouží pro ubytování hostů. Ke každému z nich patří i soukromá terasa, vybavená komfortním otudoorovým nábytkem.
Charismatickou atmosféru v zóně u venkovního bazénu podtrhuje efektní nasvětlení pod hladinou i nad ní. Reflektory jsou namířeny rovněž do korun vzrostlých palem, jež patří k původní subtropické flóře Floridy.
Bodová svítidla jsou použita i k zajištění bezpečného pohybu po členitém pozemku poté, co se setmí. Kromě toho se samozřejmě podílejí na vytvoření až mystické výsledné atmosféry na ranči.
Všechny budovy v areálu ranče jsou obklopeny pečlivě vypěstovanými a udržovanými zatravněnými plochami. Komunikace z betonových prvků lemují efektní nízké juky.
Kromě palem je rozlehlý pozemek jezdeckého ranče stíněn i rozložitými korunami mnoha listnatých stromů. Podílejí se na produkci kyslíku: jeden vzrostlý strom je schopen vyprodukovat ho dostatečné množství pro 50 lidí.
Prodejci původem z Mexika ranč v roce 2013 získali za pouhých 1,65 milionu dolarů, dalších několik šesticiferných částek však vložili do jeho náročné rekonstrukce.

Nemovitost koupila Gisele Bündchen kvůli své mladší dceři, nadšené „koňařce“.

Areál totiž kromě čerstvě zrekonstruovaného domu s devíti ložnicemi, fotbalového hřiště, tenisových kurtů, bazénu s nekonečnou hladinou a vodními prvky, vířivkou a fontánkami, zahrnuje především dva jezdecké okruhy a desítku stání pro koně.

Southwest Ranches, který se nachází poblíž Everglades, zhruba na půl cesty mezi Miami a Fort Lauderdale, je venkovská čtvrť s velkými statky včetně několika jezdeckých rančů.

Koně se tu vyskytují téměř stejně běžně jako lidé, krajinu protkávají kilometry parků a stezek, na nichž lze provozovat amatérský i profi koňský sport.

Město je domovem řady národních a místních celebrit včetně Dwayna „The Rocka“ Johnsona, hvězd Chicago Bears Devina Hestera a Brandona Marshalla či hvězdy Miami Heat Udonise Johneala Haslema.

Aktuálně se k nim zařadila i světoznámá hvězda modelingu se svou rodinou, která si tu za 9,1 milionu dolarů pořídila skutečně impozantní zázemí.

Rezidence, jež je jeho součástí, však na svých téměř pěti stovkách obytné plochy rozhodně nenabízí tradiční koňácký styl, jak by bylo možné si představovat podle fasády z cihelných prvků.

Vnitřní prostory totiž ještě předtím, než se majitelkou nemovitosti stala Gisele Bündchen, prošly skutečně náročnou, a především finančně nákladnou rekonstrukcí, na níž původní majitelé domu ze 70. let rozhodně nešetřili.

Jejím výsledkem je aktuální podoba opravdu impozantních interiérů, jež jsou ryze moderní, charakteristické exkluzivními materiály umně proměněnými ve vybavení se skvělým luxusním designem.

Dokonale se vyjímají především v rámci vzdušné otevřené dispozice spodní obytné úrovně, jež má – jak je v současnosti u takových honosných rezidencí zvykem – podobu multifunkční společenské zóny.

Její dominantou je skutečně impozantní samonosné lomené schodiště v industriálním stylu, lemované skleněným zábradlím, fungující v podstatě jako sochařský prvek, který levituje ve velkorysém prostoru.

Plocha je sjednocená tmavou velkoformátovou dlažbou, na jejímž podkladu vyniknou veškeré použité zařizovací prvky.

Jedním z nich je určitě podlouhlá plynová krbová vložka, integrovaná do stěny s obkladem z drobných kamenných prvků, další pak komfortní sedací nábytek se světlým čalouněním.

Součástí této obytné úrovně je samozřejmě rovněž moderní kuchyň, kombinující výrazný dřevodekor skříněk s pracovními plochami z bílého mramoru Calacatta.

Rodina, tvořená po rozvodu Gisele s jejím bývalým manželem Tomem Bradym jen modelkou a jejími dvěma dospívajícími dětmi, určitě ocení rovněž komfortní venkovní zónu.

Vedle už zmíněného bazénu a dalších vodních prvků včetně umělého jezírka s rybami mohou v úzkém kruhu nebo ve společnosti svých přátel využívat nejen špičkově vybavené prostory pro vaření a stolování pod širým nebem či pergolami, ale také relaxovat na několika terasách.

K dispozici mají rovněž různá sportoviště, například dva jezdecké okruhy, tenisové kurty a fotbalové hřiště.

Velmi důležití jsou pro ně koně, jež jsou stěžejním zájmem mladší modelčiny dcery, rodina však plánuje chovat i slepice a další hospodářská zvířata, která se budou po vyhrazeném pozemku relativně volně pohybovat.

Zmínit je určitě nutné i fakt, že destinace, v níž se nově zabydleli, je vstřícná i k potřebám vzdělávání dětí. Southwest Ranches se totiž nachází poblíž několika nejlépe hodnocených soukromých škol na Floridě.

Skvělý ranč, který se stal novým domovem čtyřicetileté modelingové matadorky, ovšem není její první zkušeností s nemovitostmi. Gisele vlastnila několik nemovitostí v New Yorku, Massachusetts či Montaně, její současná akvizice je však skutečným „majstrštykem“.

Cena prestižního jezdeckého ráje Southwest Rranches, nacházející se necelých padesát kilometrů od rušného srdce Miami, od doby, kdy se v roce 2021 objevila v nabídce, několikrát klesla, což modelce umožnilo získat ji za velmi příznivou částku.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Eric Igualada/ONE Sotheby’s International Realty

Kontakty

DESIGN BATH (luxusní koupelny pro náročné), Komunardů 894/32, Praha 7 – Holešovice, tel.: 734 515 544, www.designbath.cz

JV POHODA (luxusní nábytek), Nádražní 14, Plzeň 3, tel.: 606 354 934, www.jvpohoda.cz

MIELE (špičkové domácí spotřebiče), Spielberk Office Centre, Holandská 4, Brno, tel.: 543 553 111-3, www.miele.cz

DECEUNINCK (okenní profily, posuvné dveře), Tuřanka 1519/115a, Slatina, tel.: 547 427 777, www.deceuninck.cz

ALBIXON (luxusní bazény a zastřešení), Bazénové centrum Zbraslavská 55/5a, Praha 5 – Malá Chuchle, tel.: 777 113 311, www.albixon.cz