Nutričně bohaté jídlo začíná přípravou
ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36 cameraFNumber (float): 4 cameraFarClip (float): 1e+30 cameraFarRange (float): 1e+18 cameraFocalLength (float): 48.27 cameraFov (float): 39.5978 cameraNearClip (float): 0 cameraNearRange (float): 0 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 139.516 cameraTransform (m44f): [{0.739344, -0.626122, -0.247673, -76.6959}, {0...
ProEXR File Description ++Part 1++ =Attributes= applied_color_corrections (int): 1 cameraAperture (float): 36 cameraFNumber (float): 16 cameraFarClip (float): 10000 cameraFarRange (float): 1e+18 cameraFocalLength (float): 49.9437 cameraFov (float): 39.5975 cameraNearClip (float): 1 cameraNearRange (float): 0 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 4405.69 cameraTransform (m44f...

V rytmu moderního života se kuchyně často mění v kulisu spěchu. Rychlá rozhodnutí, instantní řešení, objednávky na pár kliknutí – pohodlí vítězí nad kvalitou. To má ale svou cenu: nadbytek rafinovaných cukrů, nezdravých tuků a přemíry soli.

Inspirujte se vařením, které se přizpůsobí vašemu tempu a zároveň usnadní přípravu zdravých jídel z kvalitních surovin.

I když je objednávání jídla v Česku stále populárnější, nadpoloviční většina lidí stále dává přednost domácí přípravě pokrmů . Klíčovou roli přitom hraje pohodlí a kontrola nad kvalitou surovin.

Češi už ale od vaření očekávají více než dříve – chtějí, aby bylo nejen zdravé a chutné, ale zároveň rychlé, efektivní a co nejjednodušší.

„Trendy v oblasti kuchyňského vybavení směřují k co nejjednodušší a nejrychlejší přípravě pokrmů.

Whirlpool na toto reaguje také indukčními varnými deskami, která nabízí speciální funkce řízené technologií 6. SMYSL, jako je rychlé uvedení do varu, udržení v teple, nebo novinka Heat Control, díky níž lze nastavit přesnou teplotu.,“ říká Jan Krejčíř, marketingový ředitel značky Whirlpool.

Ráno dělá den

Snídaně je základ dne, ale ranní shon často nedává prostoru na zdlouhavou přípravu. Chytré varné desky s přesným zobrazením teploty zajistí, že omeleta nebo lívance budou dokonale propečené, nepřipálí se a zachovají si důležité živiny.

Díky precizní regulaci teploty můžete vařit s minimem tuku a zároveň předejít přepalování, které zatěžuje trávení. Nastartujte svou ranní rutinu rychle, bez starostí a s dávkou zdravé energie, která vás povzbudí na celý den.

Jak na nadýchané lívance?

● Střední teplota (cca 160–180 °C) – Lívance se propečou rovnoměrně a budou krásně nadýchané. a zlatavé.Nízká teplota (pod 150 °C) – Budou se dělat příliš dlouho a mohou být gumové.

● Vysoká teplota (nad 190 °C) – Povrch se rychle připálí, ale uvnitř zůstanou syrové.

Vše na jedné plotně

Oběd v krabičce už dávno není jen nouzovým řešením. Příprava jídla dopředu vám umožní mít plnou kontrolu nad složením pokrmu, poměrem makroživin i celkovým kalorickým příjmem.

Chytré plánování zajistí, že váš oběd bude obsahovat vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a zdravých tuků.

Při přípravě vám pomůže varná zóna FlexiZone, kterou lze podle potřeby rozdělit na menší plochy, nebo naopak využít jako jednu větší – ideální například pro objemnější nádoby.

Jak připravit 5 různých jídel najednou?

● Vaření vývaru nebo dušení omáčky na těstoviny

● Restování kuřecího masa nebo tofu na pánvi pro hlavní chod.

● Pomalu dušená rýže nebo quinoa jako příloha.

● Jemné vaření zeleniny v páře

Večeře pro tělo i mysl

Večer je ideální čas na lehké, ale výživné jídlo, které nezatíží organismus a zároveň dodá tělu potřebné živiny. Skvělou volbou jsou ryby – obsahují kvalitní bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny, které podporují zdraví srdce, mozku i regeneraci.

Přípravou v páře nebo šetrným dušením si navíc uchovají své nutriční hodnoty. Chytré varné desky s technologií Heat Control zajistí, že teplota při vaření nepřekročí stanovený limit a tuky se zbytečně nepřepálí.

Dokonalý losos

● Opékat nejdříve kůží dolů 4–5 min 180 – 200 °C

● Otočit a snížit na 140–160 °C na 2–3 min

● Vnitřní teplota lososa by měla být 50–55 °C.

● Pro rovnoměrné rozložení šťávy nechat odpočinout