Hydromasážní panely pro dokonalo relaxaci

Dovedou toho mnohem více než obyčejná sprcha. Doplňují ji totiž o masážní

trysky, jejichž úkolem je poskytnout dokonalý požitek z vodních proudů.

Víme, že hydroterapie dokáže odplavit veškerý stres a vrátit člověku duševní i fyzickou rovnováhu a pohodu. Proto je dobře, že soudobé koupelny se dnes už nezaměřují pouze na rychlou očistu těla, nýbrž usilují o mnohem komplexnější efekt.

Díky novodobým technologiím dávají možnost nechat se především rozmazlovat a hýčkat, užívat si příjemného odpočinku i účinné regenerace těla.

Velký podíl na tom mají samozřejmě také speciální zařízení v podobě prostorově nenáročných, ale

designově i funkčně promyšlených hydromasážních panelů.

Ti, kdo je užívají, mohou potvrdit, že takový produkt dokonale nahradí i psychoterapii. Na první pohled sice může působit poněkud futuristicky a složitě, jeho ovládání ovšem není nic náročného. K jeho vybavení patří kromě klasické, obvykle výškově nastavitelné hlavové a nezbytné ruční sprchy rovněž velmi oblíbený vodopád, a samozřejmě také boční masážní trysky v různém počtu.

Bývají nasměrovány na nejvíce zatěžované rizikové oblasti – ramena, střední část zad a hýždě –, tedy zóny těla, jimž nejvíce prospívají účinky procedury.

Samozřejmostí je termostatická baterie, která se postará o snadné nastavení teploty vody, regulátor pak dokáže snížit spotřebu vody oproti koupání ve vaně až o polovinu. Automaticky jsou panely vybaveny zařízením pro nasávání vzduchu, který proud obohacuje a zvyšuje jeho objem. Jednotlivé funkce panelu je možné nezávisle na sobě zapínat či vypínat. Úrovni vybavení odpovídá také způsob ovládání, a to ruční

nebo digitální. Dokonalou funkčnost doplňuje skvělý vzhled panelů, jenž těží z elegantního designu a luxusních materiálů používaných k jejich výrobě. Jde především o nerezovou ocel v různé povrchové úpravě, k oblíbeným patří i efektní skleněné prvky.

Text: Alena Müllerová, Foto: archiv firem