S dotekem lodního designu
Hlavní obytný prostor, podtržený symetricky umístěnými komodami a obrazy na stěnách, evokuje řešení interiéru jachet. Atmosféru umocňuje nábytek z leštěného dubu ve stylu art deco.
Podlaha v předsíni je zhotovena ze vzácného onyxu, který je orámovaný leštěnými plochami z exotického dřeva. Obložkové zárubně zdobí dřevěná intarzie připomínající mozaiku.
Hlavní obytný prostor, podtržený symetricky umístěnými komodami a obrazy na stěnách, evokuje řešení interiéru jachet. Atmosféru umocňuje nábytek z leštěného dubu ve stylu art deco.
Policová stěna se sbírkou křišťálového skla odděluje jídelnu od obývacího pokoje, zároveň nechává oběma místnostem splynout v jeden světlý a vzdušný prostor.
Koberec z hovězí usně ve stylu patchworku v sobě spojuje dvě základní barvy interiéru – tmavě hnědou a smetanovou. Rozjasňující akcenty vnášejí do místnosti lesklé kovové stojany lamp a drobné skulptury.
Konzolové stolky z leštěného dubu nesou lampy ve stylu art deco. Luxus dekoru potrhuje střídání lesku a matu textilií převážně v jemných smetanových tónech.
Prvky symetrie lodního designu prostupují celým apartmánem. Stěna s velkoplošnou televizí kopíruje členění polic umístěných na opačné straně místnosti.
Kuchyně vybavená špičkovými vestavnými spotřebiči má čelní plochy linky ze vzácného modrého akátu. Obklad stěny za pracovní linkou je z prosvíceného obkladu z polodrahokamů.
Apartmán obestupuje ze dvou světových stran lodžie s podlahou z velkoplošných keramických desek. Nábytek vypletený z odolného vlákna Hullaro je moderní a oproti klasickému interiéru působí moderně a neokázale.
Strop ve dvou výškových úrovních s nasvícenou obvodovou římsou evokuje stejně jako symetrické prvky lodní design.
Orámování leštěným dubovým dřevem se opakuje na zárubních, vstupu do jídelny i na vestavných skříních. Vzbuzuje pocit stability a pohody.
Obraz sestavený jakoby z motýlích křídel dominuje pohledu z obytné zóny do haly. Průhledy místnostmi jsou zacíleny vždy na některý z uměleckých artefaktů.
Šatnu s ložnicí rodičů spojuje opakující se geometrický design vlněného koberce. Police nasvícené LED pásky působí efektně, zároveň poskytují světelný komfort nutný pro výběr oblečení.
Skleněné police u manželských postelí vynikají na stěně se zlatavým povrchem. Kovové odlesky jsou ojedinělými efekty, které oživují umírněnou barevnost dekoru.
Pokoj pro hosty je vybavený luxusní postelí s vysokým čalouněným čelem. Matrace typu boxspring umožňují správné rozložení váhy těla a tím pádem dokonalý odpočinek.
Ložnici majitele apartmánu zdobí kaskádovitý křišťálový lustr. Čalounění a textilie ve světlých tónech rozehrávají doteky hnědé barvy a kovových odlesků na stěnách a polštářích.

Když jsme vstoupili do přepychového varšavského apartmánu, měli jsme pocit, jako bychom se ocitli na palubě luxusní jachty.

Ultraluxusní a prostorný apartmán je situován v nejvyšším patře multifunkčního domu v luxusní čtvrti polské metropole. Nechal si ho vybudovat významný podnikatel v lodní dopravě.

Ne náhodou proto návrh interiéru a jeho konečnou realizaci svěřil jednomu z nejznámějších studií specializujících se na návrhy zařízení luxusních jachet, kterým je Andrew Winch Designs, sídlící v Londýně.

Autoři tvořící pod touto uznávanou značkou se zaměřili na interiéry jachet, letadel, ale také na architekturu a interiérový design. Každý z projektů je naprosto jedinečný a odráží vkus a životní styl klientů. Základem práce studia je důraz na detail a vybrané, netradiční materiály.

Ať už jde o jachty, soukromá trysková letadla nebo soukromé rezidence, studio Andrew Winch Designs vždy řeší pokud možno interiér i exteriér.

Ze jmenovaných komodit přece jenom převažují jachty, a proto, když jsme vstoupili do přepychového varšavského apartmánu, měli jsme pocit, jako bychom se ocitli na palubě jedné ze superjachet, které jsme představovali v předminulém ročníku REZIDENCE.

„Smysl pro detail je životně důležitý pro celkové vyznění návrhu a jeho úspěch,“ řekl pro Architectural Digest Andrew Winch. Proto jeho tým specialistů navrhuje také doplňky, příbory, sklo, porcelán, aby bylo možné umocnit individualitu interiéru.

„Vytváříme totální image,“ pokračuje londýnský designér, jehož vize lodí, letadel a vil mají mnoho podob – od art deco přes atmosféru bondovek až po hýřivý luxus doby Ludvíka XVI. „Žádná forma nám není cizí.

Jsme jako krejčí nebo módní tvůrci, vytváříme životní styl,“ dodává Andrew Winch.

Varšavský apartmán je nadčasový a velmi exkluzivní. Jeho 286 m2 obytné plochy poskytuje dostatek místa pro praktický rodinný život i pro zábavu. Prostorná ložnice majitele je propojená s komfortní koupelnou a vlastní šatnou.

Další tři pokoje s příslušenstvím jsou určeny pro dvě děti a případnou návštěvu. Obývací pokoj a jídelna jsou odděleny policovou stěnou, oba prostory jsou zároveň vizuálně propojeny v jeden světlý a vzdušný moderní domov.

Nejhezčí je, když ho zalévá podvečerní slunce, které posiluje teplo dekoru a přidává drama do už tak dokonale barevně vyladěného prostoru.

Základ okázalému interiéru poskytuje leštěná podlaha z tmavého exotického dřeva, v chodbách a předsíni kombinovaná s onyxovými plochami. Vzácné dřeviny ostatně udávají tón celému interiéru.

V otevřené společenské části křesla, sofa a komody z leštěného dubu harmonizují vedle podlahy také se zárubněmi a rámy zrcadel. Světlé čalounění vyniká ve spojení s dřevěnými konstrukcemi nábytku.

Barevný akord tmavě hnědé a smetanové barvy umocňují kontrasty matu a lesku vybraných textilních materiálů.

Kuchyňská linka je tmavá, její čelní plochy jsou zhotoveny ze vzácného modrého akátu. Obklad nad pracovní linkou je z broušených polodrahokamů jasných modrých a tyrkysových tónů, které zvýrazňuje nasvícení.

Dokonalost barevného řešení navazující jídelny završuje koberec sešitý ze čtverců hovězí usně. Rozjasňující akcenty vnáší do interiéru leštěné kovové lampy a barevné skleněné plastiky.

Apartmán, nabízený na realitním trhu za 3,7 milionu EUR, je dokonale zabezpečený nejnovějšími technologiemi.

Kamerový systém a další zabezpečovací prvky jsou prostřednictvím centrálního počítače propojeny s obrazovkami v interiéru i s mobilními telefony majitelů. Přístup do budovy je omezen pouze na její obyvatele a jejich nejbližší přátele.

Také ostatní funkce v bytě – audio-video systém, vytápění, stínění a větrání – lze ovládat prostřednictvím řídicího panelu nebo na dálku telefonem.

TEXT: Alena Kodlová, FOTO: Modern Home Worlwide