Síla tradic a kouzlo přírody
Golfové kluby a resorty dávno již nejsou jenom o hře jako takové. Ty exkluzivní nabízejí perfektní servis a zajištění pro své členy, hosty a jejich přátele. Rozlehlý areál Golf Sea Isand přivítá hosty nebývalým komfortem.
Klasická budova bývalého kláštera je postavená ve zdobném a vzdušném středomořském stylu, díky své členitosti nabízí mnoho prostor a zákoutí, která mohou hosté volně využívat. Budova je obklopená zelení a množstvím vodních prvků.
Golfové kluby a resorty dávno již nejsou jenom o hře jako takové. Ty exkluzivní nabízejí perfektní servis a zajištění pro své členy, hosty a jejich přátele. Rozlehlý areál Golf Sea Isand přivítá hosty nebývalým komfortem.
Nádvoří s příjezdovou cestou a krytým vchodem je místem prvního setkání s tímto resortem, který je učiněným rájem pro milovníky tradičního stylu.
Velkolepá, přesto elegantní hlavní budova je obklopená vzrostlou vegetací. Při příjezdu nemají návštěvníci představu o rozlehlosti areálu, který je právě vítá.
Celý areál Sea Island Golf Resort nabízí tři mistrovská 18jamková hřiště, prezentující unikátně dramatické úseky, stejně jako mokřiny a zalesněná místa.
Skvělé hřiště nabízí ještě jeden úžasný benefit – výhled na majestátní plochu oceánu. Spojení živlů činí toto místo právě tak unikátním.
Sea Island je jediný resort na světě, který získal od čtyř forbes hodnotitelů plných pět hvězdiček, a to v sedmi po sobě jdoucích letech. Golf Club je zkrátka tím nejlepším útočištěm nejenom pro milovníky golfové hry.
Areál nabízí kromě hlavní budovy ještě několik dalších objektů skýtajících hostům větší soukromí.
Ušlechtilí koně a vyjížďky po okolí, to je další z mnoha odpočinkových aktivit, které mohou hosté využívat.
Ti nejnáročnější klienti mají možnost pronájmu jedné z několika samostatných rezidencí. Dokonalé soukromí a komfort veškerých služeb je zde naprostou samozřejmostí.
Apartmány jsou zařízené v exkluzivním a tradičním stylu. Vysoká dekorativnost ale není na úkor útulnosti. Hosté se zde zkrátka cítí jako doma.
Relaxaci přináší skvěle vybavené wellness centrum, jehož součástí je také tento kouzelný plavecký bazén.
Voda, jako všudypřítomný živel nesmí scházet ani v hale hlavní budovy. Jedna z bezpočtu fontán zde oživuje prostor.
S úžasnou domáckou atmosférou se hosté setkávají na každém kroku. Vnitřní atrium hlavní budovy působí jako příjemný klub.
Interiér některých místností se utápí ve slunečních paprscích. Promyšleně řešené prostory jsou navrhovány tak, aby ve dne byly co nejvíce přístupné světlu.
Veškeré veřejné prostory jsou navrhovány tak, aby poskytovaly zázemí pro neformální setkávání.
Oproti tomu klubové prostory s tradičním koženým nábytkem doslova dýchají solidností a prosperitou.
Jídelna v jednom ze soukromých apartmánů. Pokud se hosté rozhodnou nevyužívat služeb restaurací, mají možnost obsluhy přímo ve svých prostorách.
V areálu resortu není nouze o nejrůznější romantická zákoutí.
Při procházkách stinnou zahradou můžete dojít třeba až k tomuto půvabnému altánku a strávit tady příjemný podvečer.
Bezpočet zahrad s otevřenými i krytými korzy uspokojí každého, kdo touží po rozjímání v klidu a soukromí.

Výjimečná místa mívají svou historii, kterou píší nejen lidé, ale i události, které zde prožívají. I když svět kolem nás se mění, je skvělé, že některé body zůstávají jako jistota stále na svém pevném místě.

Golfové resorty a s tím spojená turistika lákají čím dál tím víc zájemců, kteří pomalu, ale jistě objevují tento úžasný sport. Golf ale není jenom o procházkách po greenu a nezávazné konverzaci mezi odpaly. Golf je životní filozofie a hlavně tvrdá dřina.

Ti, kteří to s tímto sportem myslí vážně, dokážou také ocenit luxus zázemí, které jim, jejich přátelům a rodinám nabízejí exkluzivní resorty.

Tím asi nejúžasnějším a zároveň nejvýš oceňovaným je Sea Island Golf Club – původní klášter, který v roce 1928 nechali na „přátelský a malý hotel“ přestavět první majitelé Bill Jones a jeho partner, automobilový magnát Howard Coffin.

Od té doby už hodně vody odteklo do vln Tichého oceánu, ale původní myšlenka zůstala zachována. I když se resort v průběhu času významně rozrostl, budovy prošly velkými rekonstrukcemi, tak stále zůstává zachován ráz rodinné atmosféry a propojení s přírodou.

Výhodou budov s tradicí a pamětí je, že si tak nějak mimochodem vychovávají nové generace svých hostů. Děti, které kdysi v Sea Island prožily báječné prázdniny, se sem jako dospělí hosté a hráči vracejí a přivážejí s sebou zase své potomky.

A tak zde najdeme už několik generací hostů, kteří zde slaví své zasnoubení, svatby, ba i zlaté svatby.

Legendární Sea Island se nachází na jihovýchodním pobřeží státu Georgie – nabízí pět kilometrů soukromých pláží, plážový klub, yacht klub, střelecký klub, a hlavně překrásný ubytovací areál.

Je známý jako rodinné středisko, které si zakládá na své výtečné golfové tradici, je domovem tří golfových hřišť včetně Seaside Course, místa konání PGA Tour McGladrey Classic.

Hlavní budova, bývalý klášter, i další dva objekty, Beach club a Ocean Rezidence, jsou definovány maximální elegancí a komfortem. Na dvě stovky nejúžasnějších hotelových pokojů, apartmánů i rezidencí je připraveno potěšit i ty nejnáročnější hosty.

Centrální budova, sídlo vystavěné v oblíbeném středomořském stylu, oslňuje příchozí svými bělostnými věžičkami i kontrastními cihlově červenými střechami.

Rozlehlý objekt, s komplikovanou dispozicí plnou výklenků, podloubí křídel a arkýřů, prostupuje do kouzelné zahrady plné vzrostlé zeleně.

Zde může zvídavý návštěvník objevit několik půvabných zákoutí ukrytých ve stínu a jako stvořených pro romantická dostaveníčka při padajícím soumraku.

Unikátní je řešení pokojů i apartmánů. I když je jich zde dvě stě, ani jeden není zařízen identicky. Každý pokoj je originální, převládá dekorativní dřevěný nábytek v historizujícím stylu a pohovky i židle čalouněné drahými textiliemi.

Nacházejí se zde stropy s přiznanými trámy, dřevěné masivní podlahy a na nich pestrobarevné orientální koberce, většinou hedvábné. Z oken vidíme hladinu nedalekého oceánu nebo rozvlněné plochy golfových hřišť. Některé apartmány jsou směrované naopak do tiché krásné zahrady.

Text: Jana Špatzová, Foto: Sea Island Golf Club