Ikonický přepych na dohled od Eiffelovy věže
Jeden ze tří salonů, jež jsou součástí Královského apartmá, je laděn do působivé zlato-červené. Ty vypadá na bílém pozadí stěn skvěle, navíc obecně představují nejmocnější a nejpříznivější kombinaci. Tyto dvě barvy totiž dohromady podporují úspěch a harmonii.
Jeden ze tří salonů, jež jsou součástí Královského apartmá, je laděn do působivé zlato-červené. Ty vypadá na bílém pozadí stěn skvěle, navíc obecně představují nejmocnější a nejpříznivější kombinaci. Tyto dvě barvy totiž dohromady podporují úspěch a harmonii.
Z balkonu Royal Suite, jenž se topí v záplavě červených muškátů, se nabízí kromě jiného výhled na dominantu Paříže, „starou dámu“ Eiffelovu věž.
Mystická fialová je mimo jiné symbolem spirituality, originality a rafinovanosti. Je barvou vznešenosti a odvahy, ale také povýšenosti a důstojnosti, proto je také označována za královskou. Je tedy nemyslitelné, aby v Royal Suite chyběla.
Impozantní koupelny si vzhledem nezadají s antickými lázněmi. Zdobí je mohutné sloupy a masivní obklady z výrazně dekorativního mramoru Rosso Verona, který byl vytěžen poblíž italského města proslulého příběhem slavných milenců Romea a Julie.
Jednu ze dvou vstupních hal odděluje od ostatní prostor apartmánu přístupného pouze prostřednictvím čtečky otisků prstů půvabná prosklená stěna ve stylu art deco.
Osobitý styl každé ze čtyř ložnic podtrhuje barevné řešení. Se zlatem na rámech obrazů, svítidlech a na nábytkových intarziích skvěle ladí textilie laděné do převažující oranžové, opět protkávané a vyšívané zlatými nitěmi.
Vzácný mramor se dostal v podobě dekorativního obkladu stěny a dvou sloupů s bohatě zdobenými hlavicemi také do dalšího ze tří salonů. Jeho barevné ladění a tvarosloví nábytku jsou sice uměřenější, nic to však neubírá na výsledné vznešenosti interiéru.
Hlavní ložnice je plná luxusního historického nábytku se zlacenými konstrukcemi a zlatem protkávaným čalouněním. Veškeré textilie použité v interiéru pocházejí z dílen nejstarších francouzských rodinných firem.
Dokonalost, eleganci a rafinovanost lze nekonečně kombinovat různými způsoby. Například prostřednictvím spojení dvou osvědčených značek, Dior a Plaza Athénée, jež jsou zosobněním typického pařížského ducha.
V nadčasovém prostředí kosmetického Dior Institutu, který vznikl v hotelu Plaza Athénée, jsou doma výjimečné inovace, elegance a smyslové emoce. Hosté tu mohou využít exkluzivního holistického přístupu, jehož cílem je navracet mládí.
Komunikačním centrem životadárné relaxační oázy Dior je jezírko s působivou ornamentální mozaikou, nad nímž visí zajímavé svítidlo ve tvaru dlouhé skleněné kapky. Za ním je bylinná čajovna, kde lze odpočívat po procedurách.
Jedna z pěti vyhlášených hotelových restaurací patří světově proslulému michelinskému kuchaři, který tu hostům nabízí moderní francouzskou kuchyni v té nejlepší podobě. Alain Ducasse navíc dohlíží i na menu a nápojové lístky ostatních zdejších kuchyní.
Jedna z pěti vyhlášených hotelových restaurací patří světově proslulému michelinskému kuchaři, který tu hostům nabízí moderní francouzskou kuchyni v té nejlepší podobě. Alain Ducasse navíc dohlíží i na menu a nápojové lístky ostatních zdejších kuchyní.
Ryze moderní prostory zdejšího Dior Institutu jsou oázou klidu a odpočinku, kde poskytují hostům hotelu ty nejexkluzivnější kosmetické a lázeňské procedury.
V létě je vnitřní trakt hotelu ideálním místem pro sezonní zahradní restauraci. Atmosféru stolování pod širým nebem v La Cour Jardin dotváří bohatá osvěžující zeleň psího vína pnoucího se po fasádě hotelu, protkaná červenými muškáty a markýzami.
Bohatě zásobený vinný sklep je dostatečně připraven na vytříbený vkus nejen hotelových hostů, ale i těch, kdo zavítají do kterékoli ze zdejších restaurací, či do baru dobře známého svými koktejly a večerním programem.
Impozantní vstup do pětihvězdičkového pařížského hotelu Plaza Athénée je krytý zajímavým baldachýnem ve stylu art deco. Okna a balkony hotelu, směřující do uliční fronty Avenue Montaigne, která je osázená kaštany, zdobí v letních měsících bohatě kvetoucí muškáty.

Pětihvězdičkový hotel Plaza Athénée je historický skvost zasazený do charizmatického prostředí v samém srdci francouzské metropole. Na slavné Avenue Montaigne, jen pár kroků od Champs-Élysées a Théâtre des Champs-Élysées.

Symbol tradičního pařížského stylu byl otevřen v dubnu 1913 a od té doby stále patří mezi movitými návštěvníky okouzlujícího města na Seině k prestižním ubytovacím adresám.

Ti nejbohatší, kteří touží po maximálním luxusu, samozřejmě mají zájem zejména o Královské apartmá situované v pátém patře hotelu.

Royal Suite, který je se svými 450 čtverečními metry největším čtyřlůžkovým apartmánem v Paříži, totiž hostům nabízí nejen nesrovnatelnou eleganci a exkluzivitu, ale také úchvatné výhledy na okolí.

Na celou délku proslulé Avenue Montaigne lemované kaštany i na nezaměnitelné panorama, jemuž vévodí štíhlá „Eiffelovka“, a přes pařížské střechy i na proslulý vyvýšený Montmartre.

Hotel navíc leží doslova v centru módy, obchodu a cestovního ruchu, je obklopen nejdražšími butiky světoznámých značek, k nimž patří Christian Dior, Chanel, Max Mara, Louis Vuitton, Prada, Celine Valentino, Calvin Klein a Hermès.

Uprostřed mezi Arc de Triomphe a Place de la Concorde je Hotel Plaza Athénée ideálním místem nejen pro nákupy, v jeho blízkosti je totiž rovněž několik pařížských muzeí a galerií, včetně Louvru, Musée d’Orsay či Grand Palais.

Přitažlivý je i program nedalekého Théâtre des Champs Élysées, který pravidelně hostí zahraniční orchestry, operní a baletní mistry, stejně jako programy slavného Théâtre de Marigny či Théâtre du Rond-Point.

Jsou to obrovská lákadla, naprosto srovnatelná s prostředím, jež mají k dispozici hosté královského apartmá, kde stojí jediná noc v přepočtu 665 000 korun.

Mohou si tu užívat všech soudobých vymožeností moderního světa, ovšem zakomponovaných v atmosféře extrémního pařížského luxusu 18. století, dokreslené autentickým stylovým vybavením starožitným nábytkem.

Hedvábí, damašky a ostatní textilie, nejčastěji vyšívané pravým zlatem, pocházejí z nejstarších rodinných podniků ve Francii.

Vysoký podíl zlata je tu patrný na každém kroku a zvlášť působivě vypadá na křišťálových lustrech a dekorativních štukových ornamentech na stěnách.

Vzácný dekorativní mramor použitý ve čtyřech zdejších koupelnách, jejichž součástí je rovněž sauna a parní lázeň, byl vytěžen ve veronských lomech.

Současná podoba apartmá je stejně jako vzhled celého hotelu i jeho interiérů výsledkem nedávno dokončené rekonstrukce, která proběhla pod taktovkou architekta Jeana-Jacquese Oryho v letech 2013–2014. Investice ve výši 200 milionů EUR stačila na renovaci nejen samotné hlavní budovy, ale také tří přilehlých domů (včetně toho, v jehož přízemí bydlel proslulý klenotník Harry Winston), jež byly nově začleněny do hotelu.

Design veřejných prostor, jako je lobby či vnitřní zahrada, měl na starost Bruno Moinard, styl interiérů všech současných 154 pokojů a 54 apartmá je dílem interiérové návrhářky Marie-José Pommereau.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Hotel Plaza Athénée