The Dolder Grand
The Dolder Grand, situovaný vysoko nad Curychem, nabízí svým hostům panoramatické výhledy na město a Curyšské jezero.
Jedna z koupelen nejdražšího a nejluxusnějšího Terazza Suite, obložená mozaikou, nabízí parní sprchu a velkorysou vířivku.
Kromě tří ložnic s koupelnou nabízí exkluzivní Terazza Suite s vlastním vchodem i foyer, kompletně vybavenou kancelář a prostorný obývák s jídelnou a kuchyní. V individuální ceně pouze na telefonické vyžádání je i osobní komorník.
Obývací pokoj apartmánu z kategorie Junior Suites Deluxe, jejichž velikost se pohybuje mezi 54 až 63 m2. Všechny mají balkon s výhledem na jezero a koupelny vybavené vířivkami. Cena od 950 CHF/den.
Vstupní halu s mramorovými sloupy korintského stylu zdobí monumentální dvojité schodiště.
Hotelové lázně, rozdělené na dámské a pánské, nabízejí funkční design. Cena dvoudenního balíčku procedur a občerstvení pro dva je 2 280 CHF.
The Dolder Grand nabízí hostům řadu venkovních sportovních a rekreačních aktivit. Patří k nim i devítijamkové golfové hřiště s klubem a restaurací.
Junior Suites Grand s rozlohou od 54 do 64 m2, situované v horních patrech hotelu, jsou vybaveny prostorným obývacím pokojem, balkony s výhledem na město, jezero a Alpy. Jejich cena je 1 300 CHF za noc.
Unikátní vnitřní bazén je součástí dalších lázeňských zařízení, která nabízejí rovněž chodidlovou lázeň kotatsu, aromatické bazénky, solária a pohybová a cvičební studia.
Dolder Grand Spa má podobu organického bazénového komplexu. Takzvaná Aqua Zone nabízí vnitřní i venkovní vířivky, parní lázně a sněžný ráj k ochlazení. K dispozici je i japonské relaxační centrum.
Nejen prostor vnitřního bazénu lze pronajmout pro jakoukoli příležitost. Personál hotelu je vstřícný ke všem požadavkům.

Ikonický pětihvězdičkový hotel spatřil světlo světa už v roce 1899. Svou architekturou, skvělou polohou na kopci Adlisberg nad Curyšským jezerem a špičkovými službami lákal nejvybranější smetánku tehdejší doby.

Po náročné čtyřleté rekonstrukci v hodnotě 440 milionů švýcarských franků byl The Dolder Grand znovu slavnostně otevřen v dubnu 2008. Úkolu zmodernizovat objekt se skvěle zhostilo věhlasné architektonické studio Foster &

Partners.

Kromě hotelových pokojů a apartmánů dalo zcela novou podobu také wellness centru s rozlohou 4000 m2. Novým kabátem se pyšní i původní budova z roku 1899 v takzvaném švýcarském dekorativním stylu s třešničkou na dortu v podobě zcela nové skleněné přístavby.

Nejdražší hotel v Curychu disponuje 173 hotelovými pokoji a apartmány. Hosty ohromí nejen gurmetské zážitky ve dvou hotelových restauracích, ale i jedinečná umělecká sbírka nábytku a doplňků, jejíž artefakty potkávají téměř na každém kroku.

Čím vás okouzlí The Dolder Grand

luxusem, výjimečností a dokonalým relaxem

architekturou z konce 19. století a unikátní polohou hotelu, na dosah od centra pulzujícího Curychu i klidné přírodní zóny v okolí

unikátními designovými lázněmi o rozloze 4000 m2, které nabízejí nejmodernější relaxační a zdravotní procedury

jedinečným vnitřním bazénem, zapsaným v Guinnessově knize rekordů, i řadou sportovišť včetně vlastního golfového hřiště a tenisových kurtů

gurmetskými zážitky v restauraci, oceněné dvěma michelinskými hvězdami

exkluzivním apartmá Terazza Suite se třemi ložnicemi o rozloze 390 m2 pro nejnáročnější klienty

členstvím ve skupině Leading Hotels of the World a švýcarských Hotels Deluxe

Text: Markéta Vobroučková, Foto: archiv hotelu