Duchovní villa se sex-appealem Marilyn Monroe
Výrazná jasná červeň dominuje společenskému prostoru v hlavním pavilonu luxusní Villy Yin nejen v podobě smyslných rudých rtů Marilyn Monroe, ale i ve formě křesel u jídelního stolu a mnoha doplňků. NAHOŘE: Villa Yin je fascinujícím místem k životu i odpočinku. Pokud vás okouzlí, můžete si ji nejen pronajmout, ale dokonce i vlastnit: stačí mít na kontě 6 467 392 amerických dolarů.
Výrazná jasná červeň dominuje společenskému prostoru v hlavním pavilonu luxusní Villy Yin nejen v podobě smyslných rudých rtů Marilyn Monroe, ale i ve formě křesel u jídelního stolu a mnoha doplňků. NAHOŘE: Villa Yin je fascinujícím místem k životu i odpočinku. Pokud vás okouzlí, můžete si ji nejen pronajmout, ale dokonce i vlastnit: stačí mít na kontě 6 467 392 amerických dolarů.
Villa Yin je fascinujícím místem k životu i odpočinku. Pokud vás okouzlí, můžete si ji nejen pronajmout, ale dokonce i vlastnit: stačí mít na kontě 6,5 milionů amerických dolarů.
V hlavním společenském pavilonu je také gastrozóna s jídelnou a luxusní italskou kuchyní Minotti, kterou v roce 2006 vyhlásil uznávaný měsíčník Wallpaper produktem roku.
V prostoru domácího kina se sešly hned dva produkty z dílen slavných návrhářů: ikonické křeslo Eames Lounge Chair s kvalitními koženými polstry ve skořápce z překližky a popkulturu odrážející, speciálně akustické závěsné Bubble chair v designu Eera Aarnia, jež skvostně kombinuje sklolaminát s nerez ocelí a kůží.
V souznění s moderním designem kuchyňské zóny je originální zlacená soška Buddhy ze 14. století.
Efektní osvětlení svěřili tvůrci interiéru nejen moderním stropním bodovkám. Vyhlášené lustry Baccarat doplňují vznosné oblouky kultovních Arco Lamp z leštěné nerezové oceli s elegantními podstavci z černého mramoru, jejichž design pro Flos navrhla dvojice Achille Castiglioni a Pier Giacomo Castiglioni.
Ke každému z pavilonů náleží komfortní, převážně zastřešené terasy obložené teakovým dřevem, s pohodlným venkovním nábytkem a stylovým osvětlením.
Systém teras rozložených na všech úrovních vily zajišťuje dokonalé využití osvěžujícího větru vanoucího od oceánu, který zpříjemňuje posezení v kterékoliv části dne. Nejromantičtější atmosféra je samozřejmě spojená s kouzelnými západy slunce nad mořskou hladinou.
Exkluzivní venkovní nábytek prezentuje převážně tvorbu světově známé návrhářky Patricie Urquioly, která se při návrzích soupravy Canasta inspirovala vzory typickými pro tradiční zpracování slámy. Kovové konstrukce jsou vypleteny termoplastickým materiálem, komfort posezení zvyšují sedáky z vodoodpudivé tkaniny.
Ti, kdo nechtějí absolvovat cestu z pavilonů na útesu k moři, se mohou slunit na terase a koupat se v osmnáctimetrovém „nekonečném“ bazénu, obloženém tmavým mramorem.
Dokonalé propojení interiéru s venkovními terasami umožňují moderní posuvné prosklené systémy v kovových rámech.
Ani venkovní prostory se neobejdou bez duchovního náboje. Meditační atmosféru navozují kromě majestátního klidu přírody také další originální pozlacené sošky Buddhy.
V impozantně vybavené a vybarvené hlavní ložnici určitě zaujme vedle hravého odkládacího stolku Parabel Table z dílny plastového „mága“ Eera Aarnia také impozantní křeslo Bibendum Arm Chair z chromu a červené kůže, jehož autorem je Eileen Gray, vyhlášený minimalistickým přístupem k designu.
Každý z pavilonů má svou vlastní ložnici, vybavenou v individuálním stylu. Typické pro všechny je propojení s venkovními terasami prostřednictvím posuvných stěn.
Není nad to se hned po probuzení, rovnou z postele, pokochat výhledem na nekonečnou hladinu Andamanského moře, obklopujícího ostrov Pukhet.
V další z ložnic opět našlo místo Lounge Chair, při jehož tvorbě si Charles Eames dal za cíl spojit komfort s nejvyšší kvalitou materiálů a provedení. Výsledkem se stala moderní interpretace tradičního klubového křesla, jejíž konstrukce je promyšlena do nejmenšího detailu.
I z pracovny se nabízí samozřejmě nádherný výhled na horizont. Stůl se neobejde bez stolních lamp ve stylu Baccarat.
V jedné z koupelen je další soška Buddhy v oblíbené pozici lotosového květu. V buddhismu tato rostlina symbolizuje cestu života, kterou je třeba ujít k osvícení. Bílé květy lotosu představují čistotu, dlouhý stonek pak buddhistické učení, které povznáší mysl z bahna materialismu.
Další z koupelen zdobí nezvyklý doplněk – designové křesílko působivě obložené barevnou mozaikou.
Vliv soudobých produktů a technologií se projevuje i prostřednictvím moderních masážních van v koupelnách vybavených vodními a vzduchovými tryskami.
Jednotlivé pavilony jsou kaskádovitě rozmístěny ve svahu zalesněného skalního útesu. Jsou mezi sebou spojeny dřevěnými schůdky a chodníčky z teakového dřeva, použitého k obkladu teras.
Zatouží-li kdokoliv z obyvatel Villy Yin po klidu a ústraní, jsou mu k dispozici pohodlná venkovní masážní lůžka zastřešená baldachýny.
Hladina úzkého bazénu dlouhého osmnáct metrů díky přelivové hraně pohledově splývá s mořem. Nekonečnost bazénu je symbolem luxusu, zároveň odráží snahu architektů o maximální splynutí stavby s přírodou. Inspirací pro nekonečné bazény byl vodopád Tat Kuang Si.
Typické tradiční vyřezávané a nádherně zdobené konstrukce z teakového dřeva, zakrývané doškovými střechami, jsou sice v naprostém kontrastu, ale přesto v dokonalém souladu s moderní architekturou.

Z plošiny na vrcholu soukromého útesu na ostrově Phuket, v místní nejbohatší milionářské čtvrti, shlíží z výšky 80 metrů na tyrkysové vody Andamanského moře luxusní Villa Yin.

Sídlo zasazené do tropického deštného pralesa, nabízející 739 čtverečních metrů vnitřních a o padesát čtverečních metrů více venkovního prostoru, je ztělesněním dokonalé symbiózy starověkých principů taoismu s přírodním prostředím, architekturou a moderním interiérovým designem.

Ve snaze tuto nádhernou vilu charakterizovat lze směle použít příměr s éterickou a přitom ryze živočišnou Marilyn Monroe, která se tu objevuje na stěnách v mnoha podobách.

Stejně jako ona je úžasně sexy, náladová, nepředvídatelná a okázalá, ale také jednoduše krásná a bezprostřední.

Koncepce, prozrazující inspiraci tvorbou respektovaného thajského architekta Charupana Wiriyawiwatta, proměnila rezidenci s hlavním společenským prostorem a čtyřmi ložnicemi v exkluzivní, na dokonalost detailů zaměřené dílo s vysokým podílem evropské atmosféry.

Villu tvoří v podstatě pět samostatných, sestupně do svahu usazených a chytře skrytými chodníčky propojených pavilonů, od nichž vede jedinečné soukromé schodiště do přírodního koupaliště v mělké mořské zátoce.

Vodní radovánky však nabízí také mramorem obložený, přímo u hlavního obytného objektu situovaný  „nekonečný“ bazén, jehož hladina dlouhá osmnáct metrů pohledově splývá s mořem pod zalesněným útesem.

Interiéry všech pavilonů hýří především červení, která spolu s ostatní barevnou škálou  a zlacenými originálními soškami Buddhy ze 14. a 15 století patří k thajské tradici.

Tady má však akcent jasně rudé podobu především hypermoderního sedacího nábytku u jídelního stolu, nesčetných polštářů, přehozů a dalších dekorativních doplňků. Rozeznat tu lze řadu děl od ikonických návrhářů zvučných jmen.

Patří k nim například Eero Aarnio, jeden největších inovátorů moderního designového nábytku, vyhlášený svými experimenty s plasty a živými barvami v organických formách.

Exteriéry zdobí  tvorba Patricie Urquioly, španělské návrhářky a architektky, se svým nepřehlédnutelným křeslem je v interiérech zastoupen také talentovaný umělec, designér a architekt Eileen Gray, jehož styl lze charakterizovat pomocí jednoduchých čar a tvarů.

V harmonickém kontrastu s cennými starožitnostmi, k nimž patří například také starobylé barmské gongy, je soudobá tvorba.

Ať už jde o velkorozměrové obrazy čínských moderních umělců či produkci amerického fotografa Davida LaChapelle nebo dílo neméně věhlasného scenáristy, režiséra, producenta, malíře, grafika a manažera Andyho Warhola.

Interiér dokonale dotvářejí svítidla od renomovaných firem. Stejně, jako se tradice s modernismem propojuje v interiérech, je průnik stylů patrný rovněž v exteriérech:

typické vyřezávané a nádherně zdobené konstrukce z teakového dřeva zakrývané strmými doškovými střechami nečekaně ladí s minimalismem betonu, velkoplošného skla, kovu a kamene, pronikajících i do vnitřních prostor.

Vysokému luxusu vybavení odpovídá rovněž servis:

personál se v kuchyni od Minotti postará o vynikající pohoštění, k dispozici je bohatá nabídka skvěle zásobeného vinného sklepa, o zdraví lze pečovat masážemi i pobytem v sauně, relaxovat je možné i sledováním filmů promítaných v soukromém domácím kině.

Každý z pavilonů má samozřejmě k dispozici také velkorysé otevřené i zastřešené terasy, jež nabízejí romantický odpočinek doprovázený úchvatnými výhledy na oceán.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Awesome Villas