Rezidence ve stylu glamour
Velká skříň v pánském salonu skrývá televizi, bohatě řasené závěsy jsou od značky Christian Fischbacher.
Takzvaný béžový pokoj nazývají majitelé rezidence také dámským salonkem. Je základem společenské zóny, která zahrnuje rovněž kuchyni a jídelnu. Je vybaven nábytkem a doplňky od značek Artelore Home a Lene Bjerre.
Dominantou béžového pokoje je komfortní sezení se dvěma pohovkami a křeslem, uspořádanými kolem skleněného stolku v nerezovém rámu.
Důležitou roli v celkovém barevném ladění interiéru hrají pečlivě vybrané textilie. Patří k nim rovněž bohatě řasené závěsy ze stoprocentního polyesteru z produkce firmy Christina Fischbacher.
Zvolenému stylu odpovídá rovněž luxusní, vyloženě dámská porcelánová čajová souprava Galaxie pro šest osob z produkce Thun Studia, Ateliér Lesov.
Pohovky zdobí dekorační polštáře z hedvábí s potiskem od firmy Christian Fischbacher. Svítidla jsou značky Artelore Home a Lene Bjerre, která dodala i drobné dekorace.
Schodišťovou halu zdobí vedle černého křesla s dřevěným rámem, polstrovaného sametem, také oboustranný plynový krb. Stylové kulaté zrcadlo s nepřehlédnutelným dekorativním rámem je od DomeDeco.
Vstupní chodba vítá návštěvníky designovým vybavením převážně černé barvy. Ať už jde o konzolový lakovaný stolek, křesílka čalouněná sametem či stínidla nástěnných svítidel. Obraz je ze sbírky majitele, lustr od Lene Bjerre.
Pokoj v převážně medových tónech je pánský salon, jemuž dominuje pohovka z patinované přírodní kůže. U vchodu do místnosti jsou na mohutných bílých podstavcích ze dřeva umístěny šachové figurky v nadživotní velikosti.
Pohled z mezipodesty schodiště odhaluje okouzlující půvab na zakázku vyrobeného kovového zábradlí s dřevěným madlem. Prostoru dominují nádherné lustry, doplněné opět nástěnnými lampami s černými textilními stínidly.
Nad jídelním stolem spolehlivě přitahuje pohledy impozantní křišťálový lustr Divine od firmy Lene Bjerre, který dodává interiéru punc luxusu a vytříbenosti. Stůl prostřený soupravou President z kolekce Thun Ateliéru Lesov obklopují židle z hrubého lnu s ozdobným kováním. Kuchyně je vyrobena na zakázku podle návrhu designérky.
Koupelna, jež je součástí jednoho ze dvou hostinských apartmá, je vybavena sanitární keramikou Laufen. Doplňky jsou od Lene Bjerre, aroma difuzér À la Maison, ručníky s křišťály Swarovski jsou značky Möve.
Také ke druhému hostinskému pokoji patří špičkově vybavená koupelna, tentokrát s keramickým obkladem v medových tónech. Sanitární keramika je opět značky Laufen, doplňky Lene Bjerre, aroma difuzér À la Maison, ručníky Möve s křišťály Swarovski.
Oboustranný krb v pánském salonu ústí zadní částí do schodišťové haly. Designový nábytek ve stylu Artelore Home, závěsné lustry Darina z kovu a skla, průměr 45 cm, jsou z nabídky À la Maison.
Velká skříň v pánském salonu skrývá televizi, bohatě řasené závěsy jsou od značky Christian Fischbacher.
Čelní stěnu hlavní ložnice, propojené s koupelnou, pokrývají luxusní, ručně vyrobené tapety Albemarle-Byron s kovovým leskem a motivem pávů od Cole & Son.
Šestiúhlé zrcadlo Harlem s kovovým leštěným rámem pochází z nabídky španělské firmy Artelore Home, která je vyhlášená nejen doplňky, ale také propracovaným stylovým nábytkem.
Dřevěná rustikální podlahovina Karel IV. z masivního dubu se vyznačuje velkými povrchovými nerovnostmi a zářezy. Plocha upravená takzvaným katrováním je ručně olejovaná. Lampy na nočním stolku jsou od Artelore Home, ložní prádlo Avantgarde od Christian Fischabacher.
Dominantou koupelny s volně stojící vanou je impozantní lustr Cordelia od Lene Bjerre s kovovou kostrou se skleněnými ověsy. Doplňky jsou z nerezu, na stoličce s bílým sedákem jsou ručníky Möve.
Dominantou koupelny s volně stojící vanou je impozantní lustr Cordelia od Lene Bjerre s kovovou kostrou se skleněnými ověsy. Doplňky jsou z nerezu, na stoličce s bílým sedákem jsou ručníky Möve.
Velkorysá šatna s oknem a prosklenými dveřmi po obou stranách byla celá vyrobena na zakázku. Podlahu pokrývá opět exkluzivní dubová podlahovina Karel IV. s katrovaným povrchem, zadní stěny policových úložných prostor zdobí efektní textilní tapety Giardini z kolekce Couture, vyhlášené luxusními barvami, zajímavými texturami a bohatými vzory. Závěsy Splendore jsou od firmy Christian Fischbacher.
K hlavní ložnici patří ještě druhá koupelna, vybavená opět sanitou značky Laufen, doplňky Lene Bjerre, ručníky Möve a nábytkem vyrobeným na zakázku. Zadní stěnu skleněné skříně pokrývá tapeta Giardini Couture.

Inspirující myšlenkou designérky, která navrhla podobu interiéru luxusní rezidenční vily, bylo vytvořit neobvyklý okouzlující obytný prostor, připomínající elitní paláce prvorepublikových továrníků.

Johana Picková i při samotné realizaci věnovala pozornost především detailům s velkým důrazem na dokonalé zpracování každého architektonického prvku.

Pod jejím dohledem tak velmi rychle vzniklo dvoupatrové aranžmá plné rafinované elegance, jež svou sofistikovaností evokuje luxusní americká apartmá.

Okouzlení přichází hned ve vstupním prostoru, jehož nepřehlédnutelnou dominantou je tunelový plynový krb, prostupující přes stěnu do pánského salonku.

Obklad oboustrannými krbovými římsami příjemně geometrického tvaru, vytvořenými z pravého mramorového monolitu, tvarově ladí s nerezovým zábradlím a křišťálovými lustry schodišťové haly.

Jemné a svěží pastelové ladění interiérů v přízemí podtrhuje pocit velkého otevřeného prostoru s několika funkčními, fakticky i opticky vzájemně propojenými zónami.

Dominují mu odstíny krémové, šampaňské a bílé, doplněné čirým sklem a stříbrným leskem kovových konstrukcí a detailů. Nábytek a dveře společně s lištováním stěn a stropů připomínají zámecký styl.

Elegantní a na dotek příjemné materiály jako lesklý satén, samet a metalické závěsy jsou v promyšleném kontrastu s patinovanou kůží a katrovanou podlahou z masivního dubu, jež nese příznačné jméno Karel IV. Oděná do měkoučkých koberců z přírodního hedvábí v tónech lehké kávy přesně zapadá do zvoleného glamour stylu.

Ten ovšem není jen o pouhém luxusu, ale také o určité rafinované jednoduchosti a úctě k čistotě tvarů, typické pro řadu světoznámých návrhářů.

Cíleného efektu lze dosáhnout stejně kombinací výrazného nábytku se světlými neutrálními barvami jako střídáním stylů a žánrů, koexistencí starožitných předmětů s různými cennými nálezy z bazarů a trhů a uměle postaršenými povrchy.

Patinované masivní dřevo najdeme například i na knihovně s tajným vchodem a televizním kabinetem, jež jsou dominantními prvky pánského salonku, který je jakousi energetickou kotvou rezidence.

Jeho teplé barevné ladění do tmavších zemitějších odstínů čokoládově hnědé, olivové a černé působí velmi útulně.

Do otevřené společenské zóny patří i moderní kuchyně, na zakázku vyrobená podle návrhu designérky. Nábytek s povrchy kazetově členěných dvířek v matném laku v doprovodu tmavé dýhy je nenásilně zakomponován do částečně osvětlených nik.

Kamenné pracovní desky a důmyslné posuvné prvky skříněk skrytých v zadní části varného centra jsou z třpytivého materiálu Technistone Starlight.

Celá barevně čistá realizace dokonale navazuje na dominantní prostor jídelny s velkým křišťálovým lustrem od Lene Bjerre.

Do klidového patra vstoupíme po stylovém schodišti s kovovým zábradlím zakázkové výroby. Na něj navazující velkorysá galerie poskytuje volný komfortní přístup do všech místností soukromé zóny.

Na první pohled určitě zaujme originální propojení hlavní ložnice s koupelnou, již lze velkými prosklenými dveřmi otevřít na navazující prostorný balkon.

Styl celého řešení umocňují vzorované, ručně vyrobené tapety Albemarle-Byron s kovovým leskem od anglického výrobce Cole&Son s motivem pávů, které se v ložnici objevují v tónovém ladění do odstínů šeříkové a růžové, uzemněné neutrální stříbřitě šedou a bílou.

Výrazné, tentokrát florální motivy se nacházejí i na italských textilních tapetách Giardini se 3D efektem, aplikovaných v prostoru odvážných prosklených šaten, vyprojektovaných podle nejnovějších trendů v oblasti interiérového designu.

Stěnám a podlahám v koupelnách dominuje velkoplošná dlažba a obklad od italských a španělských výrobců s autentickým dekorem mramoru a kovu. Sanitární keramika je od značek Laufen, Wileroy&Boch a Gentry Home.

V interiérech byly pro finální úpravu povrchů vybrány barvy Dulux a kreativní omítky s neotřelým gliter efektem. V celém prostoru je patrný důraz, kladený na promyšlené víceúčelové osvětlení, jež zároveň kompozičně a esteticky dolaďuje zvolený galmour styl.

Jde nejen o podhledové římsové LED zdroje, elegantně zdobené designovými stropními lištami, ale také o lustry v kombinaci patinované mosazi či stříbrného kovu se skleněnými nebo křišťálovými výplněmi.

Na zdech pak našla místo zajímavá svítidla s textilními stínítky, pečlivě sladěná s okolním nábytkem a barvami místností.

Text: Alena Müllerová, Foto: À la Maison

Kontakty:

JOHANA PICKOVÁ, STUDIO 071 (návrh interiéru), Winstona Churchilla 2, Ústí nad Labem, tel.: 602 100 418, www.johanapickova.cz

À LA MAISON (luxusní nábytek a doplňky), New Living Center, Šafránkova 1238/1, Praha 5, tel.: 233 322 563, www.alamaison.cz