Ikonický styl Visionnaire v Indii
Společenskému obytnému prostoru dominuje impozantní stropní svítidlo Plafoniera od Aldebaran, návrh Samuele Mazza. Lustr s výškou 63 cm a 12 žárovkami tvoří obdélníkové prvky z kouřového muránského skla, zavěšené na kruhové konstrukci z kovu ve zlaté povrchové úpravě.
Společenskému obytnému prostoru dominuje impozantní stropní svítidlo Plafoniera od Aldebaran, návrh Samuele Mazza. Lustr s výškou 63 cm a 12 žárovkami tvoří obdélníkové prvky z kouřového muránského skla, zavěšené na kruhové konstrukci z kovu ve zlaté povrchové úpravě.
Kromě lustru Plafoniera, zavěšeného pod zlatým stropem, a kožených křesel Venus s dřevěným rámem je dalším nepřehlédnutelným kouskem interiéru biokrb s mohutnou základnou z černého, bíle žilkovaného mramoru.
Samostatná vinárna je vybavena pohodlnými barovými a jídelními židlemi na chromových podnožích, čalouněnými látkou v příjemném kávovém odstínu. Vrchní plochy baru a přípravné zóny jsou z mramoru, stejně jako obklad čelní stěny.
Stylové židličky Ariman mají rám z masivního bukového dřeva, povrchově upraveného vysoce lesklým polyesterovým lakem, pružinový sedák je čalouněný kůží. Design Samuele Mazza a Alessandro La Spada.
Příležitostí ke stolování nabízí Villa Visionnaire celou řadu. Deset hostů se může posadit například do kožených židlí s vysokou zádovou opěrkou, jež obklopují jídelní stůl s rámem z leštěné mosazi a vrchní deskou z černého skla.
Další jídelnu, tentokrát poněkud intimnějšího charakteru, osvětluje lustr Galahad, jenž září tisíci krystaly Swarovski. Komfortní posezení zaručují židle Dakar+Spider s povrchem z perforované přírodní usně a chromovou podnoží.
Kombinace bílé kůže čalounění luxusní postele s černými nebesy ze dřeva lakovaného do vysokého lesku je základem efektního vyznění ložnice. Její podlahu pokrývají parketové vlysy z přírodního masivu.
V pánském pokoji nesmí chybět kulečníkový stůl ve stylu art deco s kovovýma nohama. Bílá čelní stěna je skvělým jevištěm pro efektní umělecká díla Coleottero (Brouci), rámovaná nerezem. Jejich základem jsou fotografie přenesené na plastový podklad, dotvořené skleněnými elementy a krystaly Swarovski.
Soukromé kino je vybaveno dvěma luxusními pohovkami Magnolia, čalouněnými prošívanou kůží. Područky i zadní opěrka jsou shora kryty skleněným rámem. Model je k dispozici i v podobě křesla v širokém výběru materiálů
Několikaúrovňová Villa Visionnaire je prototypem luxusních rezidencí, plánovaných pro komplex na rozloze téměř jednoho hektaru, který roste ve čtvrti Nové Dillí indické metropole.
Z obytných prostor lze vycházet na venkovní terasu s integrovaným bazénem. Příjemnou relaxační atmosféru umocňují svíčky a květy růží, jež tvoří nápadité zátiší.
Zatímco vnitřek bazénu je obložen mozaikou, v níž se na dně skví logo Visionnaire, povrch stěny, ochraňující soukromí uživatelů, je z velkoformátové dlažby z přírodního kamene. Terasu pokrývají palubky ze dřeva odolného vůči vodě.

Když indická realitní společnost BPTP svěřila vybavení interiérů svého projektu, postaveného v Novém Dillí, světoznámé italské značce Visionnaire, šlo vlastně o zakázku obdobnou modelům haute couture.

Prototyp Villy Visionnaire v komplexu, který na rozloze téměř jednoho hektaru  vyrostl v předhůří Aravalli Hills, byl míněn jako inspirace pro zájemce o pořízení domu snů.

Představuje vysoce funkční luxusní náruč, nabízející zaručený únik před shonem každodenního života.

Špičkově vybavené bydlení „ve stínu“ vysokých vrcholů a pár kroků od golfového hřiště je exkluzivní oázou klidu a relaxace, jako stvořenou pro rodinný život v okouzlující atmosféře okolní přírody.

Tuto část indického hlavního města lze z rezidenčního hlediska označit za „crème de la crème“. V luxusní čtvrti, která tu začala vznikat podle návrhu britského architekta Edwina Lutyena v roce 1920, totiž vyrostla řada soukromých vil s astronomickými cenami.

Kromě toho, že má strategickou polohu, si zdejší rezidenti cení i její jakési snobské hodnoty – vlastnit tu dům prostě znamená oznamovat světu, že patříte do těch nejvýznamnějších a nejbohatších indických kruhů.

Ne nadarmo lokalita zaujímá jednu z příček na žebříčku dvaceti nejžádanějších adres v Indii, metr čtvereční obytné plochy tu přijde zhruba na 90 000 korun.

K základním hodnotám Visionnaire patří jedinečnost, kreativita, moderní styl a kosmopolitní přístup, díky nimž tato milánská značka dokázala rychle získat vedoucí postavení na mezinárodní luxusní designové scéně.

Už dávno ji nelze chápat jenom jako pouhého dodavatele špičkových modelů nábytku a bytového vybavení – jejím prestižním posláním je „tvořit vzhled“ obytných prostor promyšlený do posledního detailu, v kontinuitě s vývojem společnosti, kultury a soudobého životního stylu.

V průběhu posledního desetiletí se tento proslulý „world-class“ luxusní italský nábytek proslavil svými jedinečnými vzory a aristokratickým leskem.

Na úspěchu značky se podílí i alternativní přístup k myšlence interiérového designu, který spočívá ve vytváření vlastní vnitřní atmosféry, respektující osobní potřeby, styl a vkus zákazníků.

Kromě nábytku do interiéru a exteriéru se Visionnaire zaměřuje na projekty šité na míru, vytvořené podle specifických potřeb investorů, což stojí za  celosvětovou expanzí poptávky po produktech společnosti.

Visionnaire má v současné době v nabídce více než 2500 modelů, jež vznikají ve spolupráci značky s týmem italských a dalších světových designérů.

Značka je schopna plně vybavit veškeré prostory, a to včetně  obývacích pokojů, ložnic, koupelen a kuchyní, stejně jako obytný exteriér.

U svých vyznavačů boduje vedle tvůrčí kreativity, flexibility, dokonalého řemeslného zpracování a kvality především uměním nabídnout výjimečné řešení s autentickou atmosférou, navrhováním a vytvářením „luxusu na míru“, jenž uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků.

Přesně to lze vypozorovat také v této rezidenci, jež doslova překypuje zařízením s výjimečným, dnes už ikonickým designem.

Interiér v jemné přírodní barevnosti s převažující béžovou, tmavě hnědou a masivními doteky zlaté je plný lesku, měkkého světla a okázalého komfortu.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Visionnaire