Království amerického prezidenta
V zadní části domu je k dispozici také mnohem uvolněnější obývací pokoj, jehož široké vysoké dveře umožňují zvětšit obytný prostor o navazující terasu u bazénu.
Obklad bílým thassoským mramorem přidává vstupní hale s impozantním schodištěm a křišťálovým lustrem na velkoleposti. Otevřená dispozice umožňuje přímý vstup do formální jídelny (vpravo) a obývacího pokoje (vlevo).
Působivá formální jídelna, navazující na foyer, bývá v permanenci především při konání společenských akcí, jichž tu za Donalda Trumpa probíhalo nepočítaně.
Elegantní bílá kuchyně, jež je pokračováním „mramorového tématu“, zahrnuje i jídelní stůl se židlemi. V domě je ovšem také druhá, takzvaná „mokrá“ kuchyně, kde se vaří pikantnější pokrmy, jejichž vůně by mohly hosty příliš obtěžovat.
V zadní části domu je k dispozici také mnohem uvolněnější obývací pokoj, jehož široké vysoké dveře umožňují zvětšit obytný prostor o navazující terasu u bazénu.
Vlastník tohoto koloniálního paláce má k dispozici rozlehlé, plně vybavené soukromé apartmá v intimní části rezidence. Zaujímá velkou část horního podlaží, v němž jsou situovány také ložnice pro hosty.
Prostory, otevřené do členité stropní konstrukce, těží z kontrastu bílé s výraznou barvou a nápadným dekorem podlahy, obložené přírodním dřevem. Styl dotvářejí lustry s kovanou konstrukcí.
Hřejivost prostředí pod zkosenými stropy, prosvětleného vysokými okny, pramení nejen ze zvolené barevnosti, ale také ze souladu historizujícího nábytku, svítidel, doplňků a orientálních koberců.
Obytný komfort by byl nemyslitelný bez masivních pohovek a křesel, čalouněných převážně sametem, chybět samozřejmě nesmí ani otevřený krb. V interiéru jsou patrné i některé prvky, typické pro koloniální styl bydlení.
Pánský salonek je vybaven mohutnými sedačkami, čalouněnými přírodní kůží. Podlahu včetně několika schodů pokrývá celoplošný koberec se sametovým, krátce střiženým vlněným vlasem.
Formálnímu obývacímu pokoji, který se nachází v přední přízemní části domu, dominuje krb s nepřehlédnutelným mohutným portálem, zdobeným zlacenými ornamenty. Stejný barevný akcent je patrný také na konstrukcích pohovek, křesel a stolků.
Rozlehlá šatna s přístupem denního světla je svými velkorysými rozměry srovnatelná s velikostí kterékoliv z ložnic v domě. Poskytuje dokonalý přehled o uložené garderobě a doplňcích i klid pro výběr outfitu.
Hlavní ložnice je pochopitelně největší ze všech, její vybavení je však poměrně minimalistické. Kromě dřevěné postele s vysokým prošívaným čelem prostor vyplňuje jen pár kousků nábytku a dvě lounge křesla.
Bohaté zázemí pro hosty představuje dostatečný komfort nejen k odpočinku, ale díky pracovnímu stolu také k eventuálním nezbytným obchodním aktivitám.
Na pozemku, který rezidenci obklopuje, se našlo místo také pro sportovní aktivity. Multifunkční hřiště slouží nejen pro hráče basketbalu, ale také jako tenisový kurt.
Do bazénu, zapuštěného do venkovní terasy se zajímavým, trávou prorostlým obkladem, je integrován termální vířivý bazének. Na druhé straně prostor doplňuje pergola s posezením.
Zářivě bílá rezidence v koloniálním stylu, jež byla na North Rodeo Drive ve čtvrti Beverly Hills postavena v roce 1981, patřila před časem Donaldu Trumpovi. V současnosti se prodává téměř za třicet tisíc dolarů.

Donald Trump, který v lednu 2017 stanul v čele USA, se do té doby jako ryba ve vodě pohyboval ve světě obchodu, zejména na realitním trhu.

Je znám svým poněkud výstředním vkusem a zálibou v luxusu, jeho „chata“ ve vyhlášené čtvrti v Los Angeles, která se teď znovu prodává, je však vybavena poněkud uměřeněji.

Vstupní dveře vykládané zlatem a diamanty, jimiž se pyšní Trumpův reprezentativní newyorský apartmán v 66. patře jeho vlastní palácové „věže“, tady opravdu nenajdete.

Civilnější styl interiérů odpovídá spíše charakteru víkendového sídla, rozhodně ho nelze – tak, jako Donaldův penthouse ve „Velkém jablku“ – přirovnat k ruské šperkovnici plné nejdražších materiálů v někdy až těžko uvěřitelných kombinacích.

Možná si své zdejší relaxační útočiště (není totiž jediné, jak se na realitního magnáta jeho kalibru sluší, jezdí se rekreovat například také do Palm Beach na Floridě, nebo na jih do Trump Vineyard Estates v Charlottesville ve Virginii, eventuálně zamíří do některého z vlastních golfových resortů) pořídil právě proto, aby si tu s rodinou – aktuálně s manželkou Melanií a synem Barronem – mohl odpočinout od příliš zářivého zámeckého stylu svého rozlehlého bytu v rodinném mrakodrapu.

Byla to ale také skvělá příležitost ocitnout se přímo v centru prostředí, překypujícího hollywoodskými celebritami.

Vlastně by se slušelo uvést, že původně si Trump na North Rodeo Drive, v jedné z nejfamóznějších oblastí Los Angeles, pořídil hned dvě vzájemně sousedící nemovitosti, a zatímco jednu z nich si ponechal, druhou před několika lety pustil znovu do oběhu.

Ke koupi je i teď, a přestože stojí téměř třicet milionů dolarů, bude o ni zřejmě nesmírný zájem. Ostatně, kdo by nechtěl bydlet v sousedství jednoho z nejkontroverznějších prvních mužů Ameriky?

Honosný dům se nachází pouhých pár bloků západně od Beverly Hills Golf Club na straně jedné, na druhé pak – směrem na sever – kousek od hotelu Beverly Hills.

Podle místních agentů jde o jednu z nejlepších zdejších nemovitostí, navíc příležitost nově se zabydlet na této exkluzivní adrese se objevuje skutečně zřídkakdy.

Ohromující dvoupodlažní rezidence v koloniálním stylu, vybudovaná v roce 1981, nabízí na ploše téměř 15 tisíc čtverečních metrů špičkový obytný komfort.

Kromě rozlehlého společenského prostoru, jedenácti velkých ložnic a deseti koupelen bude mít nový majitel opulentního domu k dispozici také umělecké studio, pracovnu, rodinný pokoj s vestavěným barem, posilovnu, knihovnu, domácí kino, kancelář, dvě kuchyně a saunu.

Uspořádání obytných ploch akceptuje záměr umožnit setkávání libovolně velkých skupin lidí od nezbytných společenských a charitativních akcí až po intimní rodinné sešlosti.

Obě podlaží, rozdělená na formální a soukromé prostory, spojuje nejen velkolepé stylové schodiště obložené mramorem, ale také výtah.

Vnitřní vybavení rezidence, přinejmenším pokud jde o veřejnou zónu, samozřejmě dokládá zálibu jejího bývalého majitele ve velkoleposti, reflektující styl americké klasiky. Ale ani prostory určené pro soukromí za ním nijak nepokulhávají.

Nakonec, Donald Trump má blízko i k nábytku: muž, který teď obývá Oválnou pracovnu Bílého domu, založil svou vlastní licenční značku Trump Home.

Jejím základem jsou vysoké postele amerického typu, jejichž rafinovaný elegantní vzhled prozrazuje inspiraci módním stylem „chic à la New York“. U nás je exkluzivně nabízí Luxury Sleeping.

Na komfort a relaxaci jsou zaměřeny rovněž rozlehlé venkovní plochy, jejichž součástí je například bazén s vířivkou a hřiště s tenisovými kurty.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: TopTenRealEstateDeals