Prázdninové apartmá s výhledem na dokonalý ob
Panoramatické prosklené stěny tvoří téměř celý obvod prázdninového apartmá. Toto řešení dalo vyniknout jedinečnému živému obrazu, jímž je velkorysý pohled na Atlantský oceán. Kromě toho slouží k udržení zdravého vnitřního klimatu.
Panoramatické prosklené stěny tvoří téměř celý obvod prázdninového apartmá. Toto řešení dalo vyniknout jedinečnému živému obrazu, jímž je velkorysý pohled na Atlantský oceán. Kromě toho slouží k udržení zdravého vnitřního klimatu.
Značka Trevor Opperman je synonymem pro moderní, ručně kovaná umělecká díla a dekorace. Manželský pár tvoří jedinečné designové kousky, jež dokonale zrcadlí přírodu. Ukázkou je zakázkově vyrobený lustr, zavěšený nad jídelním stolem.
Obytné prostory v přední části apartmá rozděluje mohutný předělový prvek s krbem a barem, opatřený zrcadlem v tmavém tónu. Takové dělicí stěny napomáhají rozvržení jednotlivých zón interiéru při zachování vzdušnosti a přirozeného světla.
Vstupní dveře se skrytou zárubní dokonale splývají s celodřevěnou stěnou. Na vstup do bytu přímo navazuje jídelna. Jídelní stůl s masivní deskou a kovovým podnožím pojme až osm strávníků.
Originálním řešením je biokrb, zabudovaný do dělicí stěny v hlavní společenské části. Příjemný a uvolňující pohled do plamenů si lze vychutnat z obou stran. Centrální osvětlení je kromě designových těles řešeno bodovým či podhledovým osvětlením v podobě LED pásek, zabudovaných do stropu či nik.
Otevřená dispozice celého bytu podporuje jak dostatečný přísun světla, tak zdravé klima. V případě potřeby lze soukromé místnosti jednoduše uzavřít pomocí dřevěných skládacích posuvných stěn.
Pro menší počet strávníků je možné využít jídelního koutu s kulatým stolem pro tři osoby. Ani zde není pozorovatel ochuzen o působivou scenérii tropické zahrady a výhledu na mořskou hladinu.
Na větší salon plynule navazuje hlavní ložnice, kterou lze uzavřít posuvnou dřevěnou stěnou. Stejné řešení nabízí i koupelna, která své místo dostala za stěnou s dvoulůžkem.
Kombinace mramoru a dřeva, doplněná o designovou vanu, dodává koupelně luxusní nádech. Praktické jsou niky se skleněnými police k uložení nezbytných koupelnových doplňků. Soukromí jistí dřevěné otočně panely.
Cit pro detail je důležitý zejména při dekoraci interiéru. Jednoduchou barevnost tvůrci jemně oživili akcentem v podobě modři na drobných doplňcích.
Absenci tradiční geometrie nahrazují předělové prvky, posuvné i zrcadlové stěny, ale i určitý výškový rozdíl stropů. Konkrétně prostor nad lůžkem je zvýrazněn i jiným barevným odstínem, čímž se opticky přesně vymezuje „plocha“ pro spánek.

Jeden z posledních projektů architektonického studia ARRCC nabízí dechberoucí výhledy na Atlantský oceán. Noví majitelé si prázdninové apartmá užijí v klidné zátoce Bantra Bay v Kapském Městě.

Velkolepý byt, jenž se může pochlubit 270° výhledem na Atlantický oceán, je další dokonalou ukázkou precizní práce designérů ze studia ARRCC. Projekt Miramar je výsledkem velmi úzké spolupráce s klienty a ukázkou zaměření na využití každého detailu včetně pobřežní lokality, kde je vila umístěna, a jejího odrazu v interiéru.

Investor se po zakoupení celého podlaží v této starší nemovitosti obrátil na tým ARRCC s žádostí o projekt bytu s dispozicí čtyř samostatných apartmánů, tak aby co nejlépe vyhovovaly požadavkům luxusního prázdninového útočiště.

Výzvou, se kterou se tvůrci museli potýkat, bylo zachování velkolepých výhledů napříč všemi místnostmi, přičemž tato část byla obzvláště náročná kvůli velmi úzkému půdorysu bytového domu.

Při vstupu originálně řešenými vchodovými dveřmi, splývajícími s dřevěnou stěnou, je oko pozorovatele automaticky přitahováno právě k nádherným výhledům na ohromující modř oceánu. Panoramatické stěny tvoří zesílené skládací skleněné panely.

Vstupnímu prostoru dominuje velký jídelní stůl z masivního dřeva, skvěle doplněný působivým lustrem Trevor Opperman v podobě větve stromu (jedinečný kousek byl vyroben na zakázku). Stejným designem se pyšní stojací lampy v přilehlém salonku.

Hlavní obytná zóna je rozdělena předělovou stěnou, opatřenou zrcadlem v tmavém tónu. Na jedné straně předělového prvku je instalován bio krb, protější strana slouží jako plocha pro TV. V těle stěny je zabudován i nezbytný bar.

Z každé strany je pak k dispozici komfortně zařízený salonek. Větší z nich poskytuje možnost alternativního posezení a plynule navazuje na prostor hlavní ložnice. Soukromí této místnosti pak zajišťuje posuvná skládací dřevěná stěna.

Výhodou takto otevřené dispozice bytu je kvalitní proudění vzduchu i celkový příjemný dojem otevřeného interiéru.

Stejně jako u posuvné stěny, jistící soukromou zónu ložnice, postupovali architekti i pro prostor koupelny. Zde ovšem zvolili efektní variantu v podobě dřevěných posuvných panelů s funkcí podobnou, jako mají vertikální žaluzie.

Designová vana je usazena na dřevěné podlaze před velkolepou mramorovou stěnu s výrazným žilkováním, nechybí ani praktické niky, jež slouží jako úložný prostor.

Gurmetské zážitky si obyvatelé užívají v moderní kuchyni od španělské značky Santos, na kterou navazuje už zmíněný jídelní kout, ale také salonek, kde si lze vychutnat snídani či oběd, doprovázené výhledem na Atlantik.

Myslelo se také na návštěvy a součástí apartmá je i hostinská ložnice.

Paletu barev, kde převažuje především bílá, krémová a béžová, doplňují přírodní materiály, jako je dřevo, sklo a přírodní textilie.

TEXT: Vendula Jelínková, FOTO: ARRCC

KONTAKTY:

ARRCC (projekt a realizace interiéru), 4th Floor, 109 Hatfield Street, Gardens, Cape Town 8001, South Africa, Email:info@arrcc.com, www.arrcc.com