Dům jako zrcadlo dýdžejovy duše
Na pozadí stěn v klasickém odstínu modři polo blue vyniká mocný barevný gejzír, pramenící z obrazu i nábytku, jemuž dominuje pohovka čalouněná žlutooranžovou kůží.
Jídelna působí na první pohled poněkud příliš odvážně, na druhý se však do jejího barevně a geometricky výrazného vyznění s mřížovím na stěnách a koberci téměř zamilujete.
Sytá červeň komínového tělesa krbu a čalouněných židlí ve stylu Bauhaus zajišťuje prostoru potřebné napětí. Zklidnění naopak představují historizující křišťálové lustry a časem dotýkaný jídelní stůl z masivního dřeva.
Na pozadí stěn v klasickém odstínu modři polo blue vyniká mocný barevný gejzír, pramenící z obrazu i nábytku, jemuž dominuje pohovka čalouněná žlutooranžovou kůží.
Hluboká černá, násobená povrchovou úpravou ve stylu „klavírní lak“, vyniká v kombinaci se zlatými trojrozměrnými aplikacemi. Příborník v jídelně je sám o sobě výrazným designovým kouskem.
Neónový nápis „láska“ na kuchyňské stěně s bílým cihlovým obkladem jako by odkazoval na žánr dua The Chainsmokers. Diskžokejové a autoři hudby se věnují elektropopu a stylu electro house.
Stylová komoda Monocles od Essential Home z poloviny minulého století, inspirovaná bondovskými filmy, byla kvůli svému charismatu jednoznačnou volbou nejen pro vystavení cen Grammy, ale i pro využití vnitřního prostoru jako vinotéky.
Odvážná barevná paleta pokoje, doplněného obkladem z přírodního kamene na podlaze a jedné ze stěn, podle Peti Lau ideálně odpovídá cíli vytvořit z tohoto prostoru oázu sexuality a mužnosti.
Ve druhém obýváku, takzvaném rodinném pokoji, je stěžejní kombinace oranžové, zelené a modré. Citlivá směsice všech různorodých stylových prvků vyústila v harmonickou atmosféru.
Rozhodně nečekaným bodem v celém interiéru domu je živý strom s poměrně silným kmenem a rozložitou korunou, který vítá příchozího ve vstupní hale. Hned za dveřmi si tak člověk uvědomí silnou energii, již obytný prostor vyzařuje.
Jako divadelní scénu s oponou zvednutou nad postelí pojala Peti Lau hlavní ložnici. Zvolené řešení přispělo k mírné dramatičnosti místnosti, podtržené umístěním klavíru na linii přechodu vnitřního a venkovního prostoru.
Tapeta s tropickými listy byla úplně první Pallovou volbou, designérka pak rodinnou místnost doplnila stylovým dřevěným nábytkem a dekoracemi tak, aby výsledek odpovídal naznačenému tématu.
Posezení v interiérové džungli vévodí obraz, jehož autora Hassana Hajjaje nazvala návrhářka marockým Andym Warholem. Retro konferenční stolek s výpletem z přírodních vláken má evokovat uschlou verzi listů na stěně.
Venkovní terasa, obklopená zelení, je vybavena mohutným krbem, integrovaným do kamenné stěny, přecházející v polstrovanou lavici. Potřebné napětí pramení z kontrastu se subtilním zahradním nábytkem.
V zeleno-černé koupelně je více než patrná inspirace stylem art deco, ať už z pohledu dekoru obkladů stěn a podlahy, tak pokud jde o sanitární keramiku.
Vstupní halu zdobí rovněž vintage komoda, jejíž efektní vyznění umocňují perleťové intarzie. Zvolenému stylu odpovídá rovněž rám zrcadla evokující sluneční paprsky, které patřily v období art deco k velmi oblíbeným motivům.
Pro další z eklektických koupelen v domě návrhářka tentokrát sáhla po vzdušnosti, podtržené subtilní umyvadlovou konstrukcí s přiznanými armaturami a volně stojící vanou v typickém tvaru.
Z barev a květinového dekoru použitého na tapetě, římských roletách, polštářích a zprostředkovaně i na kobercích až oči přecházejí. Každopádně se díky němu podařilo dodat této ložnici velmi optimistické ladění.

Eklektický interiér, představovaný nádhernou kombinací stylů, barev a vlivů, vznikl v rezidenci ze třicátých let minulého století. Nový život mu vdechla designérka Peti Lau.

O spolupráci při zařizování svého bydlení ji požádal věhlasný Alex Pall, který spolu s Drew Taggartem tvoří The Chainsmokers, nejlépe placenou dvojici dýdžejů na světě.

Když před dvěma lety viktoriánský dům v Hollywood Hills v Kalifornii koupil, věděl hned, že mimořádná stavba si vyžádá kompletní rekonstrukci včetně vnitřních prostor a rovněž naprostého profesionála, pokud jde o realizaci interiérů.

Nápad orientovat se na eklektismus nevznikl v hlavě návrhářky náhodou, je to prostě její parketa, navíc se doslova nabízelo vzít za základ investorovu rodinnou sbírku současného umění a doplnit ji prvky korespondujícími se smíšenou architekturou celého objektu.

Od živého stromu ve vstupní hale přes tropické vzory v obýváku až po téměř romantickou a mírně dramatickou hlavní ložnici tu najdete všechno, jenom ne nudu.

Tu ostatně postrádá jakákoli práce Peti Lau, která sama je dokonalým mixem čínsko-vietnamsko-americko-izraelských kořenů.

Newyorská designérka s mezinárodní reputací, jež má za sebou přes svoje mládí více než desetiletou rezidenční a komerční zkušenost, spolupracovala s předními firmami v oblasti interiérového designu včetně Cullman &

Kravis, Jeff Lincoln, Huniford Design Studio a iCrave. Její návrhy byly uveřejněny v řadě časopisů, například v Architectural Digest, Wall Street Journal, Apartment Therapy, NYC &

G (New York Cottages and Gardens), kde byla profilována jako „Rising Star“, což přispělo k jejímu renomé a věhlasu, pro něž je vyhledávána.

Svoje nadání, zkušenosti, zvědavost, lásku k umění a cestování promítla do vytvoření vlastního stylu, který sama nazývá AristoFreak.

Vyjadřuje se eklektickými barvami, vzory a texturami, díky nimž kouzlo „starého světa“ přizpůsobuje modernímu bydlení a svým projektům dává pro ni typicky romantické vyznění.

To se jí na jedničku podařilo rovněž v případě domova, v němž současně tráví svoje soukromé i společenské aktivity Alex Pall. Jednou z jeho nejoblíbenějších je určitě velká společenská místnost.

Na stěnách v odstínu polo blue tu dokonale vyniknou nejen umělecká díla, ale především také prestižní ceny Grammy, které duo The Chainsmokers zatím získalo.

Dalším unikátem je rozhodně nepřehlédnutelná třídveřová komoda Monocles od Essential Home, která tu vystupuje v roli vinotéky.

Peti Lau ji neomylně vybrala poté, co Alex jasně prohlásil, že si přeje, aby tu bylo něco sexy a cool.

Na úplném začátku ale byla tapeta s dekorem tropických listů, kterou vybral sám Pall pro stěny druhého obýváku, takzvaného rodinného pokoje.

Designérka pokračovala ve stejném tématu a doplnila ho adekvátním nábytkem a uměleckými prvky ve formě fauny a flóry deštných pralesů, čím mu dala úžasnou přírodní atmosféru.

Ostatně na těsné propojení vnitřního prostoru se zeleným světem venku příchozího upozorní už vstupní hala, kde se v celé své kráse košatí živoucí strom.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: ESSENTIALHOME.EU

KONTAKT: ESSENTIAL HOME/MID CENTURY FURNITURE (exkluzivní nábytek a doplňky v projektu), 1 Regal House Lensbury Avenue, Fulham London SW6 2GZ, London, tel.: +351 915 509 359, www.essenitalhome.eu