Supercar Capsule – luxus pro váš vůz
Projekt SUPERCAR CAPSULE je přímo zaměřený na milovníky automobilů a nadšenců, kteří staví svůj vůz na vyšší úroveň. Na rozdíl od jiných typů bytové architektury a designu je tento projekt výlučně věnován představení luxusního vozu v prostoru, jež je pro něj určen.
Každá kapsle je navržena tak, aby byla pro vůz maximálně funkční i efektivní. Má fungovat podobně jako výstavní síň. To je možné pouze navržením přímo na míru každému zákazníkovi i konkrétnímu vozu.
Architekti a designéři si poradili i v případě, že zákazník vlastní více vozů. Poměrně jednoduchá konstrukce umožňuje posadit kapsle na sebe, případně vedle sebe, pokud je k dispozici dostatečný prostor.
Alternativou je i vybudování Supercar Capsule přímo v interiéru, kdy je od obytné místnosti či místnostech oddělena jednoduchou designovou, převážně posuvnou příčkou.
Přání zákazníků nekladou meze. Každý má individuální potřeby i představy, ale návrháři si s tím očividně poradili. Světelných a vizuálních efektů lze vytvořit nekonečně mnoho.
Společnost se sídlem v SAE, SUPERCAR CAPSULE, zprostředkovává odborné znalosti profesionálních evropských inženýrů, designérů a architektů, aby vytvořila podmanivé garážové prostory pro automobily, které slouží estetickému účelu a vyzařují exkluzivitu.

Jedinečný koncept je určený pro všechny milovníky, a především majitele luxusních automobilů. Originálně navržená konstrukce, architektonicky zakomponovaná k domu, evokuje „osobní auto showroom“ a vůz dává na odiv nejen majiteli, ale i návštěvám.

Designéři ze studia Superfuturedesign, kteří působí v bohaté oblasti Blízkého východu, konkrétně v Dubaji, nemají k luxusu daleko.

Za sebou mají nespočet výtečných projektů a tím posledním je právě realizace Supercar Capsule, již navrhli ve spolupráci s italskými kolegy z ASZarchitetti.

Hlavní myšlenka tkvěla ve vizi luxusní garáže, jež bude architektonicky zapadat do konceptu obydlí, automobilu nabídne komfortní a funkční prostor, a navíc vystaví na odiv krásu ladných linií super drahých miláčků ve dne i v noci.

Základem je projekt, přizpůsobený přesně na míru každému zákazníkovi.

Klient si může vybrat z celé řady různých variant tak, aby „kapsle“ ve výsledku odpovídala potřebám majitele, architektonickému stylu vily, velikosti parkovací plochy, ale i tomu, jak je vlastník movitý.  Z konstrukčního hlediska se v každém projektu vychází z řady předem nastavených konfigurací.

Jedna z možných variant je například propojení kapsle přímo s interiérem, přičemž zeď nahradí jednoduchá designová stěna.

Je možná i kompletní přestavba stávající garáže za pomoci nových povrchových úprav, světelných efektů nebo barevných schémat, a další variantou je stavba samostatné nezávislé jednotky.

TEXT: Markéta Vobroučková, FOTO: SUPERFUTUREDESIGN*, Esra Lemmens Agency