Lake Side Apartments – oáza na břehu Lipna
INVESTOR GARANTUJE SPRÁVCOVSKÝ SERVIS, zahrnující kromě běžného úklidu společných prostor a jednotlivých bytů také recepční služby a 24hodinovou asistenci.
DECHBEROUCÍ PŘÍRODNÍ SCENÉRIE vodní nádrže Lipno a okolní krajiny budou mít majitelé bytů v apartmánovém komplexu jako na dlani.
APARTMÁNOVÁ REZIDENCE bude vybavena příslušnými moderními technologiemi od společnosti Techfass, jež usnadňují jak vlastní bydlení, tak užívání wellness nebo správu celého komplexu a jednotlivých apartmá.
ARCHITEKTONICKY ZDAŘILÝ PROJEKT těží z velkorysosti investora, který dbal také na ekologii. O vytápění areálu se postarají tepelná čerpadla voda/ země, která zajistí dlouhodobou úsporu na provozních nákladech.
RELAX A POHODU pro uživatele apartmá umocňují venkovní oázy klidu pod pergolami s komfortním zahradním nábytkem.
ODPOČINEK NA TERASE s výhledem na klidné vody lipenského jezera lze střídat s venkovními pohybovými aktivitami.
ZASTŘEŠENÉ POSEZENÍ v křeslech a pohovkách „venkovního obýváku“ je ideální pro relaxaci po osvěžující koupeli v masážním bazénku.
APARTMÁ S PROMYŠLENÝMI DISPOZICEMI jsou navržena v takzvaném komfortním standardu, ale náročnější klient může zažádat o prémiové funkce a produkty.
ROVNĚŽ INTERIÉRY A NÁBYTEK v jednotlivých apartmá budou realizovány ve vysokém standardu od podlah až po stropní svítidla. Na jejich vybavení se proto podílela také společnost Home Style.
DO INTERIÉRŮ S VELKÝM PODÍLEM DŘEVA, použitého na různých površích, se propisuje minimalistický charakter architektury, výsledný design připomíná oblíbený skandinávský styl.
APARTMÁ MAJÍ RŮZNĚ VELKÉ DISPOZICE, pro zájemce jsou připraveny i mezonetové varianty obytných prostor, určených jak vlastnímu bydlení majitele bytu, tak k pronájmu.
KOMFORT UMOCŇUJÍ VNITŘNÍ NEREZOVÝ BAZÉN s protiproudem a samostatný whirlpool v prostoru s výstupem na vlastní terasu, stejně jako finská a parní sauna.
VĚTŠINU VYBAVENÍ jednotlivých apartmá svěřil investor osvědčenému dodavateli nábytku, firmě HOME STYLE. Díky její široké nabídce produktů je každý byt originálem.
PŘÍZNIVCE NADČASOVÉ KLASIKY potěší například celá paleta nábytku značky hülsta, která má ve svém programu také neomezenou škálu postelí a dalšího zařízení pro ložnice.
INVESTOR GARANTUJE SPRÁVCOVSKÝ SERVIS, zahrnující kromě běžného úklidu společných prostor a jednotlivých bytů také recepční služby a 24hodinovou asistenci.
V BYTECH SE OBJEVÍ I IKONICKÉ DESIGNOVÉ KOUSKY, k nimž patří například komfortní křesla Husk, která narvhla Patricia Urquiola, nebo slavné židle Eames Plastic Chair DSW.
KOUPELNOVÉ STUDIO GLAMUR, jež má na starost podobu koupelen, umí vytvořit z hygienického zázemí stylový prostor pro očistu, založený na využití moderních technologií.
STYL, ELEGANCE A DOKONALÁ FUNKČNOST, to jsou typické znaky koupelen navržených a realizovaných studiem Glamur. Jejich originalita je výsledkem nápaditosti návrhů a kvality jejich realizací.
VŠECHNY APARTMÁNY jsou navrženy tak, aby nabízely okouzlující výhledy na okolní přírodní prostředí včetně ikonické Lipenské přehrady.

V Čechách je sice mnoho jedinečných míst, která mají osobitý genius loci, ale většinou tam nemůžete mít svou vlastní oázu klidu – apartmá. Jednou z výjimek je nový projekt, nacházející se v lokalitě Černá v Pošumaví – Jestřábí na Lipenské přehradě.

V prostředí, jež nabízí překrásné přírodní scenérie a optimální jachtařské podmínky, zatím chybí jen luxusní zázemí. A právě to se rozhodl změnit jachtař a kiter Petr Beneš stavbou apartmánového domu s wellness a kongresovým sálem.

Koncept apartmánového domu

Objekt obsahuje celkem 22 prémiových ubytovacích kapacit o velikosti 32 m2, 59 m2, respektive 65 m2 (mezonetový byt), 95 m2, ty největší pak zaujímají plochu ohromujících 157 m2, všechny mají okouzlující výhled na jezero.

Dům disponuje vlastní zahradou, vyvýšenou nad okolním terénem, odkud se otevírají překrásné výhledy na scenérie Šumavy, především ale přináší tolik ceněné soukromí.

Komfort celoročně využitelných apartmá umocňuje wellness, saunová zóna, tělocvična, kongresový sál a konferenční salonky, nacházející se v objektu.

Prostorné podzemní garáže, sklepní kóje, kolárna či skladovací boxy pak poskytují dostatečné zázemí i pro náročnou sportující klientelu s vlastním vybavením.

Pohled architekta

Práce na projektu LakeSide Apartmens byla po všech stránkách výjimečná, a to nejen proto, že se investor nespokojil s běžným pojetím apartmánového domu. Chtěl totiž něco víc, než je v podobných projektech obvyklé.

Především došlo ke shodě v zásadní otázce orientace stavby tak, aby skutečně každé apartmá mělo vlastní výhled na jezero.

Požadavkem investora bylo vytvořit objekt, kde se snoubí výhody sdílených prostor za současného udržení soukromí a individuálních potřeb, odpovídajících rodinným domům.

Obrovským přínosem pro volbu technicko-stavebního řešení je skutečnost, že investor je současně i budoucím správcem a sám bude v domě bydlet.

„Pravděpodobně díky tomu jsem nebyl pod takovým tlakem na finanční úspory, které by vedly k technickým a funkčním kompromisům.

Při dílčích rozhodnutích byla vždy hlavním kritériem životnost stavby, minimalizace provozních nákladů a nekompromisní vzájemné odhlučnění jednotlivých apartmá,“ říká architekt projektu Petr Mužík.

Kontakty: INVESTOR: Ing. Petr Beneš

ARCHITEKT A HLAVNÍ PROJEKTANT: Ing. Petr Mužík

ARCHITEKT: Ing. arch. Martin Rosa

PARTNEŘI PROJEKTU: Techfass,

HOME STYLE, Atelier Glamur

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI: REZIDENCE, VILLA journal

Text: Alena Müllrová, Foto: Lake Side Apartments