Hollywoodský zámek se špetkou koření
Dominantu hlavní společenské části s přímým vstupem na venkovní terasu vytváří celoobložená stěna, již tvoří panely z dýhy ve světlém odstínu. Ve stěně je integrovaný BIO krb s mramorovým tělem a TV.
Dominantu hlavní společenské části s přímým vstupem na venkovní terasu vytváří celoobložená stěna, již tvoří panely z dýhy ve světlém odstínu. Ve stěně je integrovaný BIO krb s mramorovým tělem a TV.
Otevřené prostory umožňují snadnější komunikaci se členy domácnosti a dodávají interiéru více světla. Lustr pochází z dílny světoznámé sklářské firmy Baccarat, která se specializuje na křišťálové sklo.
Za hezkého počasí mohou obyvatelé trávit volné chvíle na pohodlně zařízené terase, obklopené zelení. V chladnu se pak jistě rádi schovají do prostoru domácího baru, navazujícího na obývák.
Dispozice společenské části přímo vybízela k instalaci barového pultu, který je kombinací dřeva a bílého mramoru s jemným žilkováním. Samozřejmostí jsou barové židle s koženým polstrováním na podnoži z nerezové oceli.
V celém patře je použita dřevěná podlaha, která, stejně jako otevřený interiér bez dveří, vizuálně sjednocuje celou plochu. Jednotlivé zóny pak vymezují kusové koberce a různé typy sedacího nábytku.
Také kuchyně je zařízená v moderním nadčasovém stylu. Skříňky jsou vyrobeny z tmavého dřeva, pracovní deska z mramoru a nezbytnou součástí jsou přístroje v nerezu.
Pracovní část kuchyně je koncipovaná do tvaru písmene U. Kromě úložných skříněk jsou součástí kuchyňské sestavy masivní potravinové skříně. Zajímavý detail představují LED pásky, lemující spodní skříňky po celém obvodu kuchyně.
Součástí kuchyně je prostorná, jednoduše zařízená jídelna, ve které je umístěn velký stůl s mramorovou deskou pro deset osob a skleněná vitrína, určená pro nápojové sklo.
Rezidence nemá ucelené schodiště, propojující všechna podlaží tak, jak je to běžné. Architekti zvolili soustavu na sebe nepřímo navazujících menších schodišť, která propojují jednotlivé místnosti v daném podlaží.
Hlavní ložnice je zařízena ve shodném designu jako obývák, alespoň co se týče obložené stěny s integrovaným krbem a TV. Hlavní osvětlení řeší stropní bodovky, intimní atmosféru navodí LED pásky ve stropní nice.
Díky vestavbě vznikl v ložnici výklenek, který slouží jako relaxační prostor. Fialový divan s příručním stolkem nabízí pohodlí, příjemné světlo zajišťuje křišťálový lustr Baccarat.
Minimalisticky laděná koupelna obložená dřevem je vybavena jednoduchou umyvadlovou skříňkou s integrovaným umyvadlem. Sprchový kout ve stylu Walk-in dělí zástěna z bezpečnostního skla.
Zvolený koupelnový nábytek ve světlé dýze a sněhově bílá sanita dodávají prostoru maximální světlost. Optického zvětšení je docíleno instalací zrcadla téměř přes celou stěnu.
Sprchový kout je koncipován jako bezbariérový se zápustným odtokovým kanálkem. Trendová mozaika na podlaze byla zvolena pro prostor koupací zóny, ze které lze vyjít na venkovní terasu.
Do koupelny se vchází z ložnice po několika schodech. Vedle nich stojí velká úložná skříň s nezbytnou televizí. Z druhé strany je umístěn sprchový kout s vanou. Za posunovacími dveřmi se skrývá velká šatna.
Již od začátku působení ve skupině Spice Girls se Mel B věnovala také sólové dráze, která nabyla na významu poté, co se skupina rozpadla. To je i důvod, proč si hudebnice zařídila nahrávací studio.
V domě se nachází domácí kino, které je dostatečně zvukově izolované, vybavené velkou obrazovkou, reprosoustavou a pohodlnými koženými křesly. Místnost má kvalitní vzduchotechniku i bezpečnostní LED osvětlení.
Z foyer domu se dá vyjít prosklenými dveřmi ven na vnitřní dvůr, kde je umístěno posezení s veškerým zázemím. Při vybavovaní bývalí manželé mysleli i na zábavu a nechali ke dveřím umístit malý herní automat, určený pro jednoho až dva hráče.
Jako zpěvačka, herečka a moderátorka se Mel musí udržovat v kondici, proto je v domě špičkové zařízené domácí fitness s nezbytnou zrcadlovou stěnou.
Šikovně skryté malé zákoutí s úložným prostorem a psací plochou, ke kterému se schází po několika schodech, může sloužit jako pracovna nebo třeba koutek na čtení.
Stejně jako kterýkoli jiný velký dům, i tento má pokoj pro hosty, jenž je jednoduše, ale prakticky vybavený. Jeho součástí jsou kontinentální postel, pracovní koutek i šatna.
Podobný styl jako v ostatních místnostech najdete také v dětském pokoji, kde jsou vestavěné skříně s integrovanou televizní obrazovkou a palanda pro dvě z Meliných dcer.
Další apartmá pro hosty jsou propojena tímto společenským prostorem, vybaveným pohodlnou pohovkou a nezbytnou televizí, umístěným v závětří jednoho ze schodišť.
Místo vysedávání u televize bude daleko lákavější pobyt na terase navazující na tento prostor, kde si lze vychutnávat příjemné losangeleské klima nebo po venkovním schodišti sejít k bazénu.
Krásné patio je vybaveno prostornou venkovní kuchyní, která je dokonalou variantou klasické kuchyně. Pro přípravu pokrmů je perfektně zařízená. Posezení dominuje moderní ohniště.
Pohled z nejvyššího patra domu odhaluje veliký bazén s připojeným malým spa s vířivým systémem a relaxační zónou, umístěnou stranou od společenského prostoru, vytvořeného kolem venkovní kuchyně.
Po rekonstrukci se objekt proměnil v moderní estetické bydlení s dostatkem světlé a vzdušné atmosféry, a to zejména díky vysokým stropům a spoustě nových velkých oken.
Večerní pohled na osvětlenou čtyřpodlažní stavbu odhaluje působivou atmosféru bývalého domova Mel B, který se i přes svůj téměř stoletý věk pyšní moderním nadčasovým vzhledem, a to nejenom vně, ale zejména uvnitř budovy.

Jedna pohádka skončila a začíná druhá. Tak nejspíš vnímá členka bývalé skupiny Spice Girls Melanie B konec manželství s filmovým producentem Stephenem Belafontem. Je to i důvod, proč „poslali do světa“ společné bydlení.

Honosné čtyřpodlažní sídlo o rozloze 1593 čtverečních metrů se nachází ve známé losangeleské čtvrti Bird Street, která je legendární nejenom velkolepými výhledy na město, ale také spoustou slavných celebrit, jež zde vlastní rezidence.

Kdo si tu pořídí nemovitost, bude mít za sousedy například Leonarda DiCapria, Jennifer Anniston nebo Keanu Reevese.

Dům byl postaven v roce 1928, Mel ho spolu s manželem Stephenem Belafontem koupila v roce 2014 a v roce 2016 nechali celý vnitřek, fasádu i navazující venkovní plochu důkladně zrekonstruovat.

V úhledném moderním interiéru vás na první pohled zaujmou stropy, které jsou místy vysoké až šest metrů, a masivní prosklené stěny, odkrývající výhledy na centrum Los Angeles. Rezidence se pyšní elegantními povrchy, jako jsou bělené dřevo nebo mramor.

Přírodní prvky tak vnášejí do interiéru příjemnou a pohodovou atmosféru.

Oblíbená „Spajska“ si v domě pořídila nahrávací studio a až na bytové doplňky z dílny slavné značky Baccarat měla v policích vystavené především různé ceny zejména z dob největší slávy, tedy působení ve skupině Spice Girls, která zabodovala hned svým prvním albem Spice, jehož se prodalo přibližně 30 milionů kopií po celém světě a kapela dobyla hitparády ve více než 17 zemích.

V domě se nacházejí čtyři ložnice a šest koupelen. Celé čtvrté podlaží zabírá hlavní ložnice a dvě další spolu s terasami, koupelnami a šatnami, které k nim přináležejí.

Hlavní společenský prostor, kde se odehrává každodenní život obyvatel, zahrnuje obývací pokoj, na jehož obou stranách se nacházejí pokoje pro hosty, jídelnu, kuchyni, zmíněné nahrávací studio a také plně vybavenou tělocvičnu, hernu a další pokoje.

Až na soukromé prostory je stavba převážně koncipovaná jako otevřená, a to nejenom uvnitř, ale také směrem ven.

Místnosti jsou dostatečně velké i pro pořádání různých party, které se mohou přesouvat na šikovně řešenou terasu s bazénem a vířivkou, kde se o pohoštění hostů postarají kuchaři ve venkovní, plně vybavené kuchyni, v níž se nezapomnělo ani na malý pivovar.

Součástí objektu, který poskytuje díky vysokému živému plotu naprosté soukromí, je také garáž pro čtyři auta.

Při rekonstrukci kladli Mel s bývalým manželem nejenom důraz na opravu vodovodní a elektrické sítě, ale současně nechali vylepšit inteligentní systém provozu domácnosti.

Díky tomuto detailu lze jednotlivá zařízení v domě, včetně zapálení ohně v krbu, ovládat pomocí speciálního software přes mobilní telefon nebo počítač.

Noví majitelé ocení také možnost elektronického provozu zastínění, což je po většinu roku slunném Los Angeles určitě velká výhoda. K těm dalším je třeba připočítat i osvětlení.

Chytré ovládání je v takto velkém domě zcela nezbytné a zmodernizovaná podoba inteligentního ovládání umožňuje kontrolu osvětlení a jeho případného zhasnutí i na displeji telefonu či počítače.

V domě je rovněž nainstalováno bezpečnostní zařízení, a to včetně několika kamer a tzv. SOS tlačítek, která jsou propojená s policejní stanicí, takže v případě nouze lze rychle přivolat pomoc.

Možná si teď právě říkáte, proč se zbavovat tak skvělého domu, když stačí pouze vyplatit bývalého partnera. Faktem ale je, že Mel B nemá na soužití s Belafontem právě hezké vzpomínky.

V jednom ze zahraničních rozhovorů dokonce uvedla, že během manželství téměř přišla o rodinu, přátele i sebeúctu. Ze svých trablů se později vypsala v knize Brutally Honest, která vyšla v její rodné Velké Británii, kam se Mel po rozvodu přestěhovala.

Zpěvačka je matkou tří dcer, nejstarší Phoenix Chi si pořídila s holandským tanečníkem Jimmym Gulzarem, otcem prostřední Angel je herec Eddie Murphy a nejmladší Madison vzešla z posledního svazku s Belafontem.

Bývalé Spajsce budiž ke cti, že nežije pouze ze zašlé slávy dívčí kapely, kterou se i přes snahu nepodařilo probudit k opětovnému životu, ale už za dob největší slávy Spice Girls se vydala také na dráhu sólové zpěvačky.

Jako porotkyni si ji oblíbili i britští a australští diváci hudební soutěže The X Factor, která běžela i u nás, a americké Got Talent.

TEXT: Lucie Pilátová, FOTO: TopTenRealEstate.com