Zábavní „vodní park“ Kelly Clarkson
Hlavní dominantou luxusního domu je dvouramenné schodiště, které vede z prostorné terasy v prvním podlaží k venkovnímu plaveckému bazénu. Fasáda domu dostala kabát z lícových cihel a celá stavba je postavena v klasickém architektonickém stylu.
Hlavní dominantou luxusního domu je dvouramenné schodiště, které vede z prostorné terasy v prvním podlaží k venkovnímu plaveckému bazénu. Fasáda domu dostala kabát z lícových cihel a celá stavba je postavena v klasickém architektonickém stylu.
Zahradní altán, umístěný na jednom konci venkovního bazénu, nabízí komfortní prostor pro stolování na čerstvém vzduchu, přičemž jeho součástí je zahradní kuchyně s grilem.
Masivní kovová brána se zdobným kováním vpouští obyvatele na prostorné nádvoří s dostatečným počtem parkovacích míst. Dlouhá příjezdová cesta je lemována vzrostlou alejí.
Detailní záběr do prostor venkovního altánu s otevřeným grilem. Je vybaven velkorysým jídelním stolem i pohodlným odpočinkovým zázemím.
Prostornému nádvoří vévodí kruhová fontána. Vstup do domu, zdobený čtyřmi sloupy, je nepřehlédnutelný. Z levé části domu je pak vjezd do pěti garáží a venkovní stání pro dalších pět aut.
Pohled z ptačí perspektivy na privátní stranu domu, směřující k řece, skvěle ukazuje, jak je celý komplex rozsáhlý. Z útulné venkovní terasy sestoupíte po dvouramenném schodišti rovnou k bazénu a do zahrady. V pravé části je dobře vidět dětské hřiště i zimní zahrada.
Celkový pohled na dům z uliční strany, za nímž se rozprostírá obrovská vodní plocha řeky Cumberland, která má pro obyvatele i návštěvníky široké spektrum využití pro relaxační i sportovní aktivity.
Jedna z mnoha společenských místností v domě slouží ke stolování či jen posezení s přáteli. Vybavení je stylové, nábytek a doplňky byly v převážné většině navrženy přesně na míru.
Dvouramenné schodiště je i v interiéru. Opět je zde k vidění notná dávka opulentnosti. Mramorové schodnice jsou opatřeny dubovými nášlapy, zábradlí je kombinací dubového obložení a zdobného kování
Další snímek z ptačí perspektivy zachytil dům i s příjezdovým nádvořím, v levé části pak s hřištěm na plážový volejbal. Na prostorném pozemku s rozlohou čtyř akrů je nespočet vzrostlých stromů. Cesta od parkoviště vede přímo k řece.
Venkovní plavecký bazén na spodní terase uspokojí i nejnáročnějšího uživatele. Navíc je tu k dispozici vířivka. V prostoru je dostatečný počet odpočinkových zón včetně už zmíněného venkovního altánu.
Hlavní apartmá s luxusním dřevěným kazetovým stropem a krbem na dřevo je největším prostorem v domě. Jeho součástí je společenská zóna, ložnice a velká koupelna. V pravé části je nádherná starožitná dřevěná komoda.
Kulečníkový sál je dostatečně vybaven pro absolutní pohodlí i zábavu obyvatel vily i rodinných přátel. Kromě ručně vyrobeného kulečníkového stolu zaujme originálně řešený bar v kovbojském stylu se židlemi v podobě koňských sedel.
Dětský pokoj se čtyřmi palandami nabízí svým uživatelům veškeré zázemí a komfort pro odpočinek i hry. Přímo navazuje na herní a TV místnost.
V tak luxusním domě nesmí chybět domácí fitness se zrcadlovou stěnou. Tělocvična je zařízena špičkovými stroji, jako jsou rotopedy, běžecké pásy a řada posilovací stroj.
Prostorná kuchyně v klasickém stylu je vybavena prémiovými spotřebiči a nabízí dostatek místa k přípravě pokrmů i pro početnou společnost.
Kuchyňský nábytek je vyroben na míru z masivního dřeva ve světle šedém odstínu. V domě je sice několik jídelen, přímo navazujících na kuchyni, ale najíst se dá i přímo tady.
Herna je určena dětem i dospělým. Příjemný prostor lze využít k různým společenským hrám i sledovaní filmů, a to za příjemného plápolání ohně z krbu.
Celkem šest ložnic je zařízeno jednoduše a stylově. Velká špaletová okna z masivu jsou pro okenní výplně v domě využita v různých tvarech a velikostech. Vždy ovšem poskytují dostatečný přísun světla.
Hlavní ložnice, která byla k dispozici pro Kelly Clarkson, má největší dispozici. Kromě kamenného krbu či francouzských oken s východem přímo na terasu je zajímavým prvkem i podsvícená kruhová stropní nika.

Vítězstvím v první řadě nejsledovanější hudební reality show America Idol si teprve osmnáctiletá zpěvačka zajistila raketový start do světa showbusinessu i nadstandardní příjmy, za které si pořídila řadu nemovitostí.

Patří mezi ně i stylová rezidence, jež nabízí přesně to, co potřebuje mladá a úspěšná generace.

Rozsáhlý rodinný dům v klasickém stylu byl postaven v roce 2007 a nachází se nedaleko města Hendersonville v americkém státě Tennessee, v oblasti s nádhernou krajinou, a především všudypřítomným zdrojem vody meandrující řeky Cumberland.

Architektonické řešení celého komplexu o rozloze čtyř akrů maximálně využívá oblé hranice vodního toku, na který jsou nádherné výhledy téměř ze všech částí domu.

Břeh přímo navazuje na soukromý pozemek rezidence, je vzdálený jen několik metrů, a tak tu nechybí ani privátní molo a nezbytný člun. Místním i návštěvníkům zde řeka nabízí nespočet aktivit, ať už sportovních či rekreačních.

Stovky říčních mil hojně využívají vodáci, plavci, vodní lyžaři i milovníci rybaření.

Navíc tu skvěle funguje lodní doprava, nabízející vyhlídkové plavby i transfery lidí do práce, nebo si můžete zajet například do vyhlášené restaurace Rudder v Anchor High Marina.

Připravují zde místní speciality servírované přímo u vody, atmosféru dokresluje živá hudba, produkovaná nejlepšími muzikanty z Nashvillu.

Třípodlažní rezidence má železobetonový základ s dřevěným krovem, sedlovou střechou a cihlovou fasádou. K domu vede dlouhá příjezdová cesta lemovaná stromovou alejí a hlavní vstup jistí masivní kovová zdobná brána. Za ní se otevírá téměř pohádkové království.

Rozlehlé nádvoří s fontánou navazuje na venkovní parkoviště pro pět vozů a vjezd do stejného počtu garáží. Pěstěná zahrada v anglickém stylu se vzrostlými stromy obklopuje celý areál a lze se v ní bezproblémově pohybovat po soustavě chodníků.

Z privátní strany se exteriér domu otevírá směrem k řece a obyvatelům nabízí komfortní využití. Přímo na rezidenci navazuje opulentní dvouramenné obloukové schodiště, vedoucí z prvního podlaží na terasu s bazénem a zahradním altánem s jídelnou a grilem.

Venkovní bazén má navíc vířivku a vodní bar. Součástí pozemku je například i hřiště na plážový volejbal, zimní zahrada, wellness pavilon s vnitřním bazénem či dětské hřiště, postavené ve stylu Robinsona Crusoa.

Srdce domu je maximálně přívětivé pro početnou rodinu i její přátele. Interiér je vybaven rovněž v klasickém stylu. K dispozici je sedm ložnic včetně hlavního apartmá s krbem a opulentní koupelnou.

Těch v domě najdete celkem osm, tři z nich jsou určeny pro hosty. Na prostornou, luxusně zařízenou kuchyni navazují jídelní kouty, připravené pro obyvatele i velký počet hostů.

Samozřejmostí je domácí kinosál, posilovna, kulečníkový sál spojený s hernou, originálně řešený bar v kovbojském stylu či dvouúrovňová kancelář. Zajímavě pojatý je i dětský pokoj, který malým obyvatelům nabídne prostor ke hrám i útočiště pro dětskou fantazii. Všechna podlaží kromě schodišť propojuje také domovní výtah.

Současná majitelka rezidence, Kelly Clarkson, patří se třemi cenami Grammy a více než 27 miliony prodaných alb momentálně k nejoblíbenějším americkým zpěvačkám.

Kromě pěvecké dráhy se věnuje příležitostně herectví, je pravidelným hostem soutěže The Voice, jež se zaměřuje na vyhledávání pěvecký talentů, a nově uvádí svou vlastní talk show na NBC. Právě tyto aktivity natáčené v Kalifornii ji natolik pracovně vytěžují, že se rozhodla své sídlo v Tenneesse prodat.

Nemovitost byla zveřejněna na prestižním realitním portálu Parks at Home za cenu 7,49 milionu dolarů.

TEXT: Markéta Vobroučková, FOTO: www.parksathome.com