Kouzlo venkovského bydlení
Součástí prostorné kuchyně je výklenek, kde se rodina schází k neformálním snídaním. Stůl, vyrobený z masivního dřeva, doplňuje šest židlí s kožešinovými potahy, plochu opticky vymezuje dekorativní podlaha z keramických obkladů.
Venkovní prostor je zařízený prakticky. Nechybí jídelní stůl se židlemi, lehátka a prostorný pavilon s bazénem. Domů nemusejí majitelé odcházet ani za chladnějších večerů, jelikož příjemné teplo jim poskytnou venkovní ohniště.
Pro rodinu Kelly Clarkson je důležité soukromí. Relaxační plochu proto chrání od zvědavých pohledů zvenčí dům, sestávající z několika na sebe napojených budov, na jedné straně a na druhé pak vysoký plot se vzrostlými stromy.
Součástí prostorné kuchyně je výklenek, kde se rodina schází k neformálním snídaním. Stůl, vyrobený z masivního dřeva, doplňuje šest židlí s kožešinovými potahy, plochu opticky vymezuje dekorativní podlaha z keramických obkladů.
Obývací pokoj je vybaven vestavěným krbem. Na první pohled zaujme kožená pohovka ve stylu Chesterfield od americké značky Trent Austin Design, která se specializuje na tradiční nábytek v moderním provedení.
Prostorná jídelna se nese v duchu nadčasového minimalismu. Jídelní židle Lillian v klasickém provedení mají dřevěný rám, sedák je vyplněný pěnou s pružinami a celek je čalouněný směsí bavlny a polyesteru
Prostorná rodinná kuchyně je vybavena třemi ostrůvky, barovým posezením a pohovkou. Dřevěné posuvné dveře sice připomínají typická vrata do stodoly, ale vedou do hlavní jídelny, na kterou navazuje klimatizovaná vinotéka.
Šatna je v tomto případě vyrobena na míru. Průhledná dvířka slouží ke zpřehlednění oblečení. Pro různé doplňky si nechala Kelly vyrobit dvě komody se zásuvkami.
Rodinný obývací pokoj je vymalovaný a zařízený v příjemných zemitých barvách. Základ vybavení tvoří pohodlná sedačka se spoustou polštářů a kulatým stolkem, nechybí krb ani televize.
V domě se našlo místo i pro malou posilovnu. Cvičit se tu dá s výhledem ven. V případě potřeby soukromí stačí zatáhnout žaluzie na dveřích nebo závěsy na oknech.
U úpatí schodiště do dalšího patra našla místo takzvaná herna s kulečníkem. Příjemným bonusem tohoto prostoru je malý, zato dobře vybavený kuchyňský kout, takže za občerstvením není třeba odbíhat až do kuchyně.
Originálním prvkem koupelny majitelů domu je vestavěný sprchový box, který je vybaven jednou velkou hlavovou sprchou a dvěma zabudovanými sprchovacími systémy.
Koupelna je rozčleněna do několika zón, které osvětluje různé nepřímé osvětlení. Za dveřmi se skrývá toaleta. Volně stojící vana nabízí výhled do přírody.
Ani v ložnici majitelů domu nechybí dřevěné prvky, upoutá zejména vysoké čelo za postelí. Trendy je kombinace barvy roku modré a odstínů hnědé. Další efekt místnosti dodává originálně designovaný krb.
Jelikož při hezkém počasí se dá vařit i venku, nechybí venkovní krytá kuchyně v kamenném provedení. Kromě základního vybavení, jako je přívod vody, elektřiny a plynu pro stacionární gril, sem patří i pec na pizzu.
Terasa je součástí rodinného apartmá majitelů domu a je přímo napojena na ložnici. Je vybavená dvěma velkými pohovkami a slunečníkem, poskytujícím dostatečný stín. Na zemi je natažen venkovní koberec, takže z postele dojdete pohodlně bosou nohou až sem.
Dům se třemi garážemi se nachází za šedým plotem s posuvnou bránou a vzrostlými keři, poskytujícími větší soukromí. K originálnímu vzhledu této nemovitosti přispívá také stařené dřevo, použité na obkladech.

Bydlení na předměstí se může ukázat jako velká výhoda. Máte blízko do civilizace, a když si k tomu užíváte klid a téměř venkovskou pohodu v obklopení vzrostlých stromů, poskytujících naprosté soukromí, může to být malý ráj na zemi.

Jestli se o někom dá říci, že hýří všestranným talentem, pak je to nesporně americká zpěvačka Kelly Clarkson. Nejenom, že se významně prosadila v hudebním světě a kromě textů ke svým písničkám píše

i pohádky pro děti, ale současně ji můžete vidět také v řadě filmů a seriálů. Aby toho nebylo málo, Kelly v sobě objevila smysl pro bytový design, jak je patrné z jejího sídla v kalifornském Encinu.

Clarkson patří k typu žen, které vám budou sympatické zejména proto, že si na nic nehrají. Kelly je navíc energická osobnost, plná elánu. Možná to bude i tím, že pochází z dost chudých poměrů.

Její rodiče se rozvedli, když byla malá, a matka s dcerkou se protloukaly, jak se dalo. Rodinnou situaci příliš nevylepšilo ani matčino druhé manželství.

Nejspíš i proto dává zpěvačka přednost zejména funkčním věcem a místo bezduché okázalosti, která má jediný účel – ohromit, si potrpí na nadčasový vzhled.

Styl, jakým si zařídila nejenom tento, ale i ostatní domy, jež vlastní, vyzařuje útulnost a pohodu, takže máte hned chuť jít dál, protože je jasné, že tady se budete cítit jako doma.

Dům o velikosti 10 000 metrů čtverečních byl postaven v roce 2018. Výrazným prvkem této jinak nenápadné nemovitosti jsou šikmé kovové střechy, obklady ze stařeného dřeva a černé okenní rámy.

Pro Kellyinu šestičlennou rodinu je dostatečně pohodlný, a navíc je vybaven dalšími vnitřními i vnějšími prostory pro setkávání se širší rodinou i přáteli.

Kromě společenských místností a jídelen se uvnitř nachází osm ložnic, z nichž jedna, která patří Kelly a jejímu manželovi, disponuje komfortní terasou. Samozřejmostí jdou zde posilovna a domácí kino.

Nesporně příjemným doplňkem je vinný sklep s řízenou teplotou. Rodina i hosté mají k dispozici jedenáct koupelen. Rodinná jídelna, určená členům domácnosti, nabízí výhled na trávník a bazén.

Pokud rádi vaříte, nadchne vás Kellyina kuchyně, v níž se nacházejí tři kuchyňské ostrůvky, vyrobené z přírodního kamene a opatřené povrchem v designu kůže, který doplňují úchytky z mramoru.

V celkovém uspořádání domu a vlastně i venkovních prostor se rovněž našlo místo i pro skryté kouty, kde můžete v soukromí, nikým nerušeni, odpočívat, číst si knihu, anebo jen tak meditovat.

Zábavu si můžete dopřát například v herně, jejíž součástí je menší kuchyně pro přípravu rychlého občerstvení, jež se při zábavě vždy hodí. Navíc lze přilehlý jídelní kout využívat i na terase u bazénu, a výhodou je blízkost kuchyně. Stejným způsobem Kelly přistupovala i ke koncepci

venkovních ploch, kde tak mohou být všichni spolu, anebo se bavit po svém.

Při úpravě pozemku se nezapomnělo ani na venkovní kuchyň s krbem a dva bary, stejně jako dostatek místa pro sluneční lehátka. Rodina si přála při pobytu na zahradě dokonalé soukromí, které zaručují vysoké zdi a vzrostlá zeleň v podobě celoročně zelených keřů.

Na zahradě se rovněž nachází plně vybavený dvoupodlažní domek se dvěma ložnicemi, který je určen návštěvám.

TEXT: Lucie Hanzlová, FOTO: TopTenRealEstate.com