Dokonalé útočiště pro popovou princeznu
Na venkovní terasu lze projít i přes formální přijímací pokoj, navazující na vstupní halu. Příjemnou atmosféru obytného prostoru v převážně bílých tónech doplňuje krb s výrazným portálem.
Zadní trakt celého pozemku, na němž stojí sídlo s názvem The Summit, poskytuje intimní prostor pro venkovní relaxaci. Jeho součástí je bazén s integrovanou vířivkou.
Soukromí půvabného zákoutí s posezením u otevřeného ohniště, krytého dřevěnou pergolou, zajišťuje vysoká hradba zeleně. Vila ve středomořském stylu je tak dokonale chráněná před pohledy z okolí, tedy i před paparazzi.
Na venkovní terasu lze projít i přes formální přijímací pokoj, navazující na vstupní halu. Příjemnou atmosféru obytného prostoru v převážně bílých tónech doplňuje krb s výrazným portálem.
Z přízemní vstupní haly, otevřené do střešního krovu, vede schodiště do horního patra, zasvěceného klidovému zázemí. Ozdobně kované zábradlí, lemující stupně, se objevuje i na galerii.
Opulentní křišťálový lustr, zavěšený pod stropem prvního patra, osvětluje jak vstupní prostory, tak také ochozy galerie vybavené dřevěným vestavným nábytkem, která slouží jako knihovna.
Stěžejním vybavením přijímacího pokoje je bytelný sedací nábytek s bílým čalouněním, jednoduchou eleganci místnosti podtrhují vysoké stolní lampy a kovové odkládací stolky. Zakázkový policový nábytek je ze světlého dřeva.
Nedílnou součástí interiérů jsou pečlivě vybrané umělecké předměty, v tomto případě originální obrazy s abstraktním námětem. S materiálem a způsobem zpracování zábradlí, lemujícího galerii, ladí krbová dvířka.
Všechny místnosti v přízemí směřují do zahrady. Platí to rovněž pro pracovnu, jejíž působivou dominantou je mohutný psací stůl s vrchní deskou potaženou přírodní kůží.
Obývací pokoj hlavního apartmá, situovaného do klidové zóny v horní obytné úrovni, rovněž disponuje pohodlnou sedací soupravou a na zakázku vyrobeným nábytkem z dřevěného masivu.
Půvabný, ze tří stran prosklený výklenek s výhledem do zahrady, se ukázal jako ideální místo pro romantický snídaňový kout, vybavený kovaným polstrovaným nábytkem.
Prostorná kuchyň navazuje barovým pultem na rodinný pokoj hlavního apartmá. V chladnějších dnech se o potřebné temperování místnosti postará krb s masivním portálem.
Občerstvení pro větší společnost či rodinnou sešlost připravuje profesionální kuchař v této ostrůvkové kuchyni v klasickém stylu. Veškeré pracovní plochy jsou z masivní leštěné žuly.
Rovněž jídelna s oválným dřevěným stolem, obklopeným deseti polstrovanými židlemi, je otevřená do zahrady, přístupné přes venkovní terasu. Řešení podtrhuje výslednou vzdušnost interiéru.
Je doslova nemyslitelné, že by se popová princezna ve svém království obešla bez takzvané mediální místnosti. Domácí kino se širokým promítacím plátnem je vybaveno křesly čalouněnými kůží.
Posezení s venkovním ohništěm, kryté pergolou s popínavými rostlinami, funguje v podstatě jako patio. Je přístupné nejen z přijímacího pokoje, ale rovněž z jedné ze šesti ložnic rezidence.
Přízemní ložnice pro hosty nabízí komfort v podobě pohodlné postele s konzolovými stolky po stranách. Místo pod velkým oknem vyplňuje polstrovaná lavice, prošívaná ve stylu Chesterfield.
Design impozantní, bohatě dekorované koupelny, náležející k hlavnímu apartmá, odpovídá klasickému slohu. Její dominantou je bezesporu kulatá vířivá vana, zabudovaná do soklu s mramorovým obkladem.
Pro další z celkem sedmi koupelen bylo zvoleno poněkud střízlivější vybavení s klasickou obdélníkovou vanou a prostorným sprchovým koutem. Obklady a dlažba evokují zjednodušený styl 20. let minulého století.
Masivní dřevěný nábytek v šatně, navazující na hlavní ložnici, poskytuje dostatek přehledného úložného prostoru jak pro oblečení, tak také pro obuv a doplňky.
Intimní část hlavního apartmá těží z charismatické atmosféry podkroví. Kromě postele s masivním prošívaným záhlavím přispívají k její eleganci rovněž noční stolky s povrchem z leštěného kovu a křišťálový lustr.
Jakkoli je vybavení ložnic rozdílné, v žádné z nich nechybí komfortní postel odpovídající špičkovou kvalitou úrovni takzvaného vysokého spaní.
Příjezdová cesta přechází v parkovací plochu. Součástí nádvoří je rovněž samostatný objekt s prostornými garážemi.
Vstupní dveře s dekorativní kovanou mříží zastřešuje balkonová nástavba, nesená mohutnými hranatými sloupy.
Starosvětskou atmosféru rezidence umocňují rovněž artefakty v podobě drobných plastik a velkoplošných tkaných gobelínů.
V dokonale utajeném útočišti s komfortním relaxačním zázemím hledala Britney Spears se svými dětmi klid po rozvodu s rapperem Kevinem Federlinem.
Britney Spears, americká popová zpěvačka, skladatelka a herečka, je jednou z nejznámějších umělkyň všech dob. Vítězku Grammy a cen MTV Video Music Awards proslavily zejména písně Baby One More Time, Oops! I Did It Again, Toxic, Gimme More a Womanizer, nazpívala rovněž soundtrack k filmu Šmoulové 2. Její hvězdnou kariéru provázely ale také excesy plné alkoholu a drog, několikrát neúspěšně podsto...

Při své dlouhé cestě světem showbyznysu si zpěvačka Britney Spears pořídila či pronajala celou řadu exkluzivních nemovitostí. Jedna z nich se v této době znovu objevila na realitním trhu.

Jde o ohromující panské sídlo, dokonale skryté očím veřejnosti, a tedy i objektivům bulvárních novinářů, do něhož se zraněná hvězda uchýlila po rozvodu s Kevinem Federlinem.

Luxusní „zámek“ v oblasti The Summit v Beverly Hills si pořídila na dobu, kdy bojovala o svěření dítěte do své péče a zároveň pracovala na přípravě comebackového turné.

V exkluzivním objektu se sedmi koupelnami a šesti ložnicemi hledala nejen odpovídající obytný komfort, ale především klid a soukromí.

Všeho se jí tu na potřebný čas dostalo měrou vrchovatou, neexistuje totiž žádný úhel pohledu, který by odhaloval cokoli z celé plochy usedlosti.

Ostatně právě proto se v sousedství usadily i další celebrity, jako třeba Gwen Stefani, J-Lo a Ariana Grande, které chtěly svým dětem dopřát možnost hrát si mimo dosah neustále slídících médií.

Ne vždy však bylo bydlení rebelky Britney na takové úrovni: jako dítě vyrůstala s rodinou na skromném ranči v Kentwoodu v Louisianě. Ovšem záhy po závratném startu své kariéry se – jako většina ostatních celebrit – pustila do masivních investic do nemovitostí.

První byla moderní rezidence Serenity, kterou si nechala postavit nedaleko svého původního domova. Dodnes ji užívá její matka Lynne Spears. Další na řadě byl dům v Hollywood Hills, který posléze se ziskem prodala dnes už zesnulé herečce Brittany Murphy.

Mezitím si pořídila i prestižní stylové loftové bydlení v módní newyorské čtvrti SoHo.

Ovšem i penthous v budově Silk Building, kde žila v sousedství dalších hvězd – Cher, Keitha Richardse nebo Toma Cruise –, posléze „poslala dál“, aby se po svatbě s Kevinem Federlinem přestěhovala do honosného sídla v malibském Serra Retreat.

Po rozpadu manželství pak na čas utekla do svého dočasného tajného útočiště v Beverly Hills, které je právě teď opět na prodej.

Starosvětská atmosféra domu s architekturou kombinující prvky španělského a italského designu je stále příjemně hřejivá, a zdá se, že díky svému optimistickému modernímu interiéru se po několika letech zrání ještě zlepšila.

Komplex, postavený v roce 2001, nabízí téměř 7500 čtverečních metrů obytné plochy, velké pokoje hýří vzdušností a vstřícností ke zdejšímu mírnému podnebí.

Interiér se otevírá rozlehlým foyer, otevřeným do střešního krovu, odkud se snáší impozantní křišťálový lustr. Na tento prostor navazuje formální přijímací pokoj s výhledem na horní galerii klidové zóny, lemovanou kovaným zábradlím.

Jeho rozlohu násobí převaha bílých tónů. Součástí první obytné úrovně je rovněž formální jídelna a profi kuchyně, otevřená do velkého rodinného pokoje, který přechází do terasy s bazénem. Své místo tu má rovněž samostatné křídlo pro početné služebnictvo.

Každá z místností ve spodní linii se otevírá do zadní části stylově upraveného pozemku se zahradami, bazénem a venkovním ohništěm.

V horním intimním patře je především hlavní apartmá majitele s vlastním balkonem a krbem, přepychovou koupelnou a velkou, dřevěným nábytkem vybavenou šatnou.

K dispozici je tu i půvabný snídaňový kout, situovaný do velkoryse proskleného výklenku s výhledem do zahrady. Součástí rezidence je také kancelář, domácí kino a řada dalších zábavních vnitřních i venkovních oáz.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Christopher Amitrano