Loď pro sportovní nadšence
Scarlet Lady má ve své výbavě i bazény s příjemným okolním posezením či poležením. Elegantní, modrofialová lehátka jsou ideálním místem pro opalování se na karibském slunci.
Výletní fitness loď s názvem Scarlet Lady se pyšní elegantním bílým trupem s červenými akcenty. Na plavidle je zároveň netradičně umístěno velké množství míst pro sport, která v sobě zahrnuje například i basketbalové hřiště.
Paluba je netradičně obkroužena sytě červenou běžeckou dráhou, která se večer a v noci promění na luxusní promenádu.
Na šesté palubě se nachází experimentální restaurace. Konají se zde workshopy o vaření pro všechny zájemce o zajímavé kulinářské recepty.
Interiér restaurace na páté palubě vychází z kamufláže, kterou používaly válečné lodě v bitvách první světové války. Znepokojující dekor pokrývá stěny, podlahy i strop.
Luxusní loď svým pasažérům nabízí místo pro sportovní aktivity, ale také pro aktivní odpočinek. Akcenty červené barvy jsou doplněny dalšími, jako je oranžová a modrá.
Scarlet Lady má ve své výbavě i bazény s příjemným okolním posezením či poležením. Elegantní, modrofialová lehátka jsou ideálním místem pro opalování se na karibském slunci.
Scarlet Lady má ve své výbavě i bazény s příjemným okolním posezením či poležením. Elegantní, modrofialová lehátka jsou ideálním místem pro opalování se na karibském slunci.
Červená běžecká dráha, která loď obíhá dokola, poskytuje prostor nejen pro běh, ale také pro jízdu na kolečkových bruslích. Večer se pak promění na luxusní promenádu. Je to zkrátka místo, kde lze vidět ostatní a sám být viděn.
Rozměrná loď poskytuje zázemí jak pro aktivní sportování, tak i pro odpočinkové činnosti, jako jsou například meditace či jóga. Využít lze meditačních místností anebo horní paluby, poskytující výhled na okolní mořskou krajinu, široký celých 360°.
Prostor trupu lodi je rozdělen do červených atletických (tedy pomyslně aktivních) a modrých „vodních“ (tedy pasivních) částí, v nichž se nacházejí bazény, které jsou primárně určeny jako místa odpočinku a relaxace.
Součástí atletické aktivní části na jedné z palub je také plně funkční basketbalové hřiště, které bychom na výletní lodi jen pramálo čekali. Přímo na palubě se tak odehrávají jistě zajímavé zápasy.
Posilovny a cvičební místnosti nejsou umístěny pouze ve vnitřních pavilonech, ale také ve vnějších prostorech po bocích lodi. Pasažéři si tak mohou zacvičit s bezprostředním výhledem na širé karibské moře.
Ani vnitřní cvičební místnosti ovšem neztrácí nic z výhledu, který se zde nabízí, takže i při jízdě na cyklo trenažéru pasažérům neunikne nic z výhledu na moře.
– Loď je navržená tak, aby vyváženě poskytovala prostor pro sport i pro odpočinek a zábavu. A kde se lépe relaxuje, než při plavbě po lodi?
Po západu slunce se Scarlet Lady promění v exotické místo pro setkávání, popíjení v drinků v baru a navazování nových kontaktů.
Bazény jsou místem odpočinku a setkávání. Oblast Karibiku je tím nejlepším místem pro opalování a koupání se v paprscích exotického slunce.
Všechny interiéry plavidla barevně vychází ze základního schématu, a to kombinace bílé s výraznými akcenty červené barvy.
Horní paluba poskytuje kromě dechberoucího výhledu do širého okolí také prostor pro jógu a meditaci.

Dominantou neobvyklé výletní lodi Scarlet Lady (tedy v překladu Jasně červená dáma) je sytě červená běžecká dráha. Plavidlo je totiž fitness centrem, brázdícím vody Karibského moře. Nabízí několik posiloven, bazénů i odpočinkových zón. Milovníci sportu si zde tak rozhodně přijdou na své.

Autoři konceptu změnili podobu klasické výletní lodi hned v několika aspektech. Přidali k lodi skutečnou běžeckou dráhu, která obkružuje dvouposchoďový pavilon vybavený bary, restauracemi, ale také posilovnami, cvičebnami, dvěma venkovními bazény a saunami.

Běžecká dráha slouží jako vizuální dominanta lodi a ve večerních hodinách zároveň také jako promenáda. Atletický klub uvnitř lodi ukrývá mimo běžného zařízení i boxerské ringy a basketbalové hřiště.

Nechybí ani džusový/fresh  bar a restaurace, kde se konají workshopy vaření. Na horní palubě se nachází místo, určené ke cvičení jógy a k meditaci. Před spalujícím karibským sluncem ho chrání rudě červená střecha.

Pokud by ovšem někomu z pasažérů přesto bylo horko, může pro osvěžení využít jednu z venkovních sprch, které jsou zde umístěny. Design interiérů plavidla čerpá z tradice i z inovace.

V restauraci, která se nachází na páté palubě, najdeme dekor vojenské kamufláže a celá loď je vybavena nejmodernějšími cvičebními stroji a technologiemi.

TEXT: Nikol Vlčková, FOTO: virgin voyages