Bydlení podle americké supermodelky
Eklektickému interiéru dominuje dřevo, použité nejen pro přiznanou otevřenou konstrukci krovu, ale také na podlaze z patinovaných prken a ve formě dekorativního nábytku.
Eklektickému interiéru dominuje dřevo, použité nejen pro přiznanou otevřenou konstrukci krovu, ale také na podlaze z patinovaných prken a ve formě dekorativního nábytku.
Jednou z dominant otevřeného společenského prostoru je rozhodně vysoké komínové těleso impozantního krbu, který rozhodně přijde vhod v chladnějších částech roku.
Mohutné dřevěné trámy, podepírající otevřenou konstrukci krovu, jsou zdobeny filigránskými ornamenty, jejichž motivy se odrážejí rovněž na vyřezávaném nábytku a dekorativních textilních vzorech.
Obytný prostor v balijském stylu se rozhodně neobejde bez tropické zeleně, a to včetně půvabných orchidejí. Nezbytným doplňkem jsou také přírodní kožešiny
V Kalifornii patří balijský styl bydlení v současnosti mezi nejoblíbenější. Jeho tradiční estetické principy, vysoký podíl přírodních materiálů a proslulé řemeslné umění totiž lze dobře kombinovat s moderními technologiemi.
Ložnice s jednoduchou postelí se zdobným dřevěným rámem funguje zároveň jako čítárna. K nepřehlédnutelným kouskům interiérového vybavení určitě patří i půvabná dřevěná komoda zdobená geometrickými intarziemi.
Ložnice s jednoduchou postelí se zdobným dřevěným rámem funguje zároveň jako čítárna. K nepřehlédnutelným kouskům interiérového vybavení určitě patří i půvabná dřevěná komoda zdobená geometrickými intarziemi.
Nefalšovanou tropickou oázu si první americká supermodelka Cheryl Tiegs vytvořila na dohled od pulsujícího Los Angeles, v luxusní obytné enklávě Bel Air, zasazené do zelených kopců pohoří Santa Monica Mountains.
Voda sehrává v kalifornských sídlech důležitou roli i pokud jde o vytváření příjemného obytného klima. Kromě bazénu je tu tedy rovněž jezírko s koi kapry a lekníny na hladině.
Zakladatel čtvrti Bel Air, olejář a tenisový šampion Alphonzo Bell, sice zamýšlel vytvořit místo prosté celebrit, navzdory jeho plánům se sem stahují hvězdní obyvatelé. V sousedství bydlí například Jennifer Aniston, Jay-Z a Beyoncé.

Krásná dívka z titulních stránek časopisů Glamour, Seventeen, Elle, Sports Illustrated Swimsuit, People či Time není úspěšná jenom na poli módy. Cheryl Tiegs by se díky svému vytříbenému vkusu skvěle uplatnila i jako designérka.

Důkazem budiž její veskrze komfortní a příjemné sídlo v balijském stylu, které je v současnosti na realitním trhu k prodeji za 18,5 milionu dolarů. Usedlost situovaná na ostrohu s výhledy do sto

osmdesáti stupňů, ztrácející se v záplavě palem a tropické květeny, obklopená rozlehlými vinicemi Monstera, vypadá mnohem exotičtěji, než by kdo od předměstí Los Angeles očekával.

Samotný dům je zdařilou kombinací přírodních prvků, textur a barev počínaje tkaninami přes podlahy až k trámům z tmavého dřeva, s moderními prosklenými stěnami otevírajícími se do okolní vegetace.

Téměř pět tisíc čtverečních metrů obytné plochy zahrnuje obrovskou společenskou zónu,  profi kuchyň, vinný sklípek a klidové zázemí s pěti ložnicemi a stejným počtem koupelen.

Na rozlehlém pozemku je samozřejmě rovněž nezbytný bazén, garáž pro tři vozy a penzion pro hosty. Otevřené a vzdušné interiéry bez omezujících příček dýchají klidem a příjemnou atmosférou, tak typickou pro život na Ostrově bohů.

Bali, považované díky své zachovalé originální exotické kultuře za poslední ráj, okouzluje tisíce turistů z celého světa.

Modelku a podnikatelku inspirovalo k vytvoření soukromé oázy, jež je naprostým protikladem hektiky showbussinesu, v němž byla nucena se pohybovat už od svých sedmnácti let.

Obklopila se proto prostředím, odkazujícím částečně na květnatý styl původních obyvatel, s dekorativním nábytkem z kvalitního, většinou teakového dřeva, který doplňují koloniální a obecně vintage prvky v podobě pohodlného sedacího nábytku se sametovým čalouněním.

Tradiční barevnou paletu hnědé, bílé a modré doplnila akcenty červené a žluté, stejně jako spoustou osvěžující tropické zeleně.

TEXT: Alena Müllerová, FOTO: Adam Latham