Moderní interpretace alpského životního stylu
Lovecké apartmá Huntsman Triple Suite patří k nejosobitějším. Na 240 čtverečních metrech mají hosté kromě obývací zóny k dispozici ložnici, koupelnu se sprchou a vanou, šatnu, plně vybavenou kuchyni a komfortní jídelnu.
Stylová recepce hotelových lázní se nese v duchu uklidňujících tónů šedé. Hosté si mohou oblíbené produkty, související s různými procedurami, koupit i pro své osobní potřeby
Restaurace Bazar je vybavena orientálními prvky, například v podobě půvabných hliněných stínidel lustrů. Některé z předmětů si tady lze také koupit.
Lovecké apartmá Huntsman Triple Suite patří k nejosobitějším. Na 240 čtverečních metrech mají hosté kromě obývací zóny k dispozici ložnici, koupelnu se sprchou a vanou, šatnu, plně vybavenou kuchyni a komfortní jídelnu.
Renovovaná podoba hotelu Cervo sice odpovídá duchu moderní architektury, ale svým tradičním tvaroslovím a převažujícími přírodními materiály respektuje osvědčený styl horských chat, typických i pro švýcarský Zermatt.
K nejoblíbenějším patří podstřešní pokoje Nomad Roof M, a to zejména kvůli širokým výhledům do úchvatné krajiny. Hosté si cení i vzdušnosti prostoru, danou jak velkoformátovým prosklením čelní stěny, tak otevřením místnosti do stropní konstrukce.
Typické horské prvky v podobě dřevěných obkladových panelů stěn a stropu nebo dekorativních kachlových kamen jsou téměř nezbytností. Překvapivě s nimi ladí svítidla v industriálním stylu
Ubytovací kapacita Nomad M vypadá sice poněkud stroze, ale jde o komfortní základnu až pro čtyři nocležníky. Kromě dvoulůžka jsou tu k dispozici dvě palandy
Alpinistické střešní apartmá, daleko od všednodenního stresu a hektiky přetechnizovaného světa, nabízí moderní design a dostatek prostoru pro odpočinek a relaxaci po dnu stráveném v horské přírodě.
Po namáhavé horské túře, zdolávání kopcovitého terénu na horském kole nebo po lyžování rozhodně přijdou vhod některé z lázeňských procedur včetně odborných masáží.
Ke každému z apartmá v hotelovém resortu přináleží samozřejmě vlastní koupelna, která obvykle navazuje přímo na ložnici. Čistotu bílé sanity a keramických obkladů doplňuje hřejivý dekor dřeva.
Uživatelé největších ubytovacích jednotek mají k dispozici skutečně velkorysé hygienické zázemí, zahrnující kromě vany a Walk-in sprchového koutu také komfortní finskou saunu.

Osm měsíců trvala renovace horského střediska Cerva, během níž mu týmy studia Dreimeta, vedeného Arminem Fischerem a Andreou Kraft-Hammerschalleovou, a kanceláře Architekten Mooser Lauber dodaly soudobý charakter a komfort.

V celém procesu přestavby se tvůrci zaměřili nejen na design v souladu se soudobou architekturou, jež souzní s okolním prostředím, ale důraz kladli i na hledisko udržitelnosti.

V rámci tohoto záměru vsadili například na geotermální tepelné čerpadlo, které umožňuje objektu uspokojit až 95 procent jeho energetických nároků na ohřev teplé vody a vytápění. Zvenku okouzlí resort, vycházející z typické

horské výstavby v kombinaci dřeva a kamene, především členitou fasádou s předsazenými balkony, krytými stříškami.

Uvnitř pak svým hostům nabízí jak špičkově vybavené ubytovací kapacity v několika kategoriích,

tak obslužné provozy na vysoké úrovni, ať už jde o tři restaurace nebo lázeňské zázemí s mnoha

procedurami. Vzhled jednotlivých apartmá těží z jednoduchosti v kontextu s vysokou kvalitou

vybavení, přírodními materiály počínaje přes komfortní kontinentální postele až po jednoduché linie a uměřenou barevnost s převahou bílé, doplněné hřejivými zemitými tóny. Na podobném principu

jsou realizovány rovněž společenské prostory, vždy ovšem v souvislosti s konkrétním zaměřením.

Zatímco například v restauraci Bazar je patrná inspirace převážně rostlinnou severoafrickou a blízkovýchodní kuchyní, v italské restauraci Madre Nostra jsou klasická jídla připravována ze sezonních surovin od místních rybářů a farmářů. Na regionální produkci se zaměřuje se svými specialitami rovněž

gastro Ferdinand. Posedět lze také v příjemném baru Grapes & Juniper. Nově zbudované hotelové lázně Mountain Ashram Spa se orientují především na procedury uzdravující tělo a mysl, pocházející z celého světa.

V nabídce jsou meditace, koučování, jóga či masáže. Nedílnou součástí hotelu jsou i konferenční sály a další prostory pro venkovní setkávání včetně vyhřívaného bazénu.

Hosté se v prostředí švýcarských Alp mohou věnovat samozřejmě i pěší turistice, jízdě na horském kole, horolezectví a lyžování.

Text: Alena Müllerová, Foto: www.designhotels.com

Kontakt: CERVO Mountain Boutique Resort, Riedweg 156, 3920 Zermatt, Švýcarsko, www.cervo.swiss/en